değişik çizerlerin kaleminden TARZAN..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,643
denize sıfır
bpwp10tutrxs5q3x5.jpg

bpwp4iprefq96q2xl.jpg

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,769
Resimlerden bizim okuduğumuz Tarzan maceralarını çizenin Marvel de Buscema olduğu anlaşılıyor.Öbürlerinin Tarzan'la bir alakası yok.

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,475
İzmir
Resimlerden bizim okuduğumuz Tarzan maceralarını çizenin Marvel de Buscema olduğu anlaşılıyor.Öbürlerinin Tarzan'la bir alakası yok.

Russ Manning çizimiyle çıkan Aksoy yayınları tarzanları bence muhteşemdi. Ayrıca büyük çizer Joe Jusco'da fevkalâde güzel Tarzan pin-up'ları çizmiştir. John Buscema'dan başkasının çizdiklerinin alakası yok demek bence diğer çizerlere haksızlıktır.

Not: Buscema en beğendiğim çizerlerden biridir. Avatarımda bir Buscema çizimidir.

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,769
Gerçekten te Buscema'nın farkı hemen fark ediliyor sevgili The_DarkneS.Bu tür büyük çizerlerin eserlerini kendi adlarına açılan başlıklarda toplasak daha iyi olur herhalde.

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Rex Maxon

"Rex Maxon"
Bu ismi duymuşmuydunuz?
1929-1947 arası Tarzan striplerinin çizeri.
Daha sonra 'Turok, Son of Stone'u yaratmıştı.

rex_maxon01_small.png

rex_maxon_15_small.png

Tarzan çizen çok...:)
* Ben de Buscema ile birlikte Manning ve Celardo'yu da çok severim. Doğan Kardeş yüzünden olabilir.

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Tarzan'a sansür

İlginç bir örnektir.
1940 sonrası Rex Maxon Tarzan'ına uygulanan sansür nedeniyle sayfanın önceki ve sonraki hali; (Jane hanıma dikkat)

rex-maxons-tarzan-1940s-before--large-msg-12463615595.jpg
rex-maxons-tarzan-1940s-after--large-msg-124636152049.jpg

* "http://nopasa.buzznet.com"dan alınmıştır.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,643
denize sıfır
sansür iyi olmuş..kaptan venüs içinde uygulandımı acaba diye düşünüyorum yoksa biz sansürsüzleri mi okumuştuk..:Ğ:Ğ

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,548
29,475
İzmir
Ben sansüre karşıyım. Adam çıplak çizmişse bırakalım çıplak kalsın. Eğer birileri sevmiyorsa okumaz.

Sevgili stoktan'nın bililendirmeleri çok faydalı oldu. Forumumuz sayesinde bilmediğim ne kadar çok şey olduğunun farkına vardığım gibi, çizgi roman sevdalısı olarak çok şeyde öğrendim.

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Ben sansüre karşıyım. Adam çıplak çizmişse bırakalım çıplak kalsın. Eğer birileri sevmiyorsa okumaz.

Sevgili stoktan'nın bililendirmeleri çok faydalı oldu. Forumumuz sayesinde bilmediğim ne kadar çok şey olduğunun farkına vardığım gibi, çizgi roman sevdalısı olarak çok şeyde öğrendim.

Tamamen dediğin gibi, "Adam çıplak çizmişse bırakalım çıplak kalsın." Birbirimizi yasaklamadığımız zaman, aslında hepimiz rahatlayacağız.

Taktir eden sözlerin için de çok teşekkür ederim sevgili dostum, katkım oluyorsa ne mutlu bana.
Paylaştıkça her şey daha güzel oluyor.

Son düzenleme:

süperego

Süper Üye
20 Haz 2009
1,866
197
Mars
bende Buscemayı tek geçerim.çizimleri bir harika .çinileyenin çok farklı bir tarzı yoksa hangi çr.da olursa olsun hemen farkedilir.ama bu diğerleri çok kötü anlamında da değildir.her çizerin kendisine has bir tarzı vardır ve güzeldir.