Zagor AI filmi için Macera Önerileri

Kayıtsız Eleman

Süper Üye
13 Tem 2015
565
2,585
Anadolu Yakası
Zagor ile genç Tex'in karşılaşması üzerine bir şeyler yapmak da fena olmaz. Ben mesela 1968-72 yıllarında İspanyol ve Alman çizerler tarafından yaratılan Mini Ringo ile ilgili yapay zeka ile eğlencelik bir şeyler yapmıştım.
.
Mini%20Ringo%20ile%20Yemekteyiz.jpg
zurnadurum.jpg

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
821
6,268
Kdz. Ereğli
Yankı Vadisi'ni istiyorum. O macerada ihanet, aşk, kararlılık, fedakarlık, ayrılık, kavuşma, aksiyon, romantizm, her şey var. Tüm Zagor maceraları arasında duygusal ve aksiyon tonu açısından aşılamamış maceradır.

Alister

Yeni Üye
17 Nis 2020
14
48
Yankı Vadisi'ni istiyorum. O macerada ihanet, aşk, kararlılık, fedakarlık, ayrılık, kavuşma, aksiyon, romantizm, her şey var. Tüm Zagor maceraları arasında duygusal ve aksiyon tonu açısından aşılamamış maceradır.
Aklımın bir köşesinden bu macerayı yapayım diye çılgınca bir fikir de geçmiyor değil. Ama Tahminimce 6-7 saatlik bir şey çıkar. 40 dakikadan 10 bölümlük bir dizi. 40 dakikalık bir bölümü de deli gibi çalışsam bile iki aydan önce bitiremem. Bölüm bölüm yayınlanır. Yaklaşık iki yıl sonra da tüm bölümler tamamlanır. Tabii bu arada filmin de Zagor'un hak sahiplerinin de önüne düşmesi kaçınılmaz olur, bu kadar bölüme hoşgörüyle yaklaşacaklarını da sanmam. Bir de elbette işin mali boyutu var. Şimdiki maliyetlerle 300-500bin TL arası bir fatura çıkar. Sanırım bu maceraya girişmek, şu anki şartlarda çok çılgınca olur. Bir ekiple ve profesyonel bir çalışmayla olabilecek bir iş gibi gözüküyor.

extreme

Çeviri & Balonlama
5 Eyl 2012
885
6,236
Üstadim bende size su AI filmi izlemenizi tavsiye edecegim, simdiye kadar gördugum en muhtesem AI. Yani adamlar sanki Alaaddin'in lanbasini bulup cine yaptirmislar filmi, sizinkileride buyuk zevkle izliyoruz tabiki sadece belki fikir verir diye ekliyorum linki.

juliensorel

Yeni Üye
11 Şub 2010
52
1,281
Üstadım önünüzde saygıyla eğiliyorum. Gerçekten hem bu kadar güzel bir teksas ve tommiks yaptığınızdan dolayı hem de yaptım benim işim bitti artık başka da yapmam dememenizden dolayı. Ben de bir öğretmenim ve öğrenmeyi seven öğretmenler görmek beni gerçekten de sevindiriyor. Sizin yaptıklarınızı aylardır youtubeden takip ediyorum ve yakın çevreme de gösteriyorum. Hatta yaptıklarınızı yapay zekaya da gösterip ben de böyle bir şeyler üretebilir miyim diye sormuştum. Sizin yaptığınız çalışmaların öyle birkaç saatlik işler olmadığını çok iyi biliyorum. Yeni bir çağın eşiğindeyiz öğretmenim. Benim gözümde yaşadığım çağda birkaç büyük devrim oldu. Birincisi bilgisayar devrimiydi sonra internet devrimi geldi ama bu yapay zeka devrimi inanın hepsini gölgede bıraktı. Biliyorum ki birkaç yıl sonra artık bu işler çok daha rahat yapılabilir olacak. Birkaç yıl sonra bir alanda uzman olanlar değil her alandan az az bir şeyler bilen insanlar daha değerli hale gelecek. Çünkü o az bildikleri şeylerle yapay zekayı besleyip inanılmaz işler yapabilecekler. Ben de naçizane iki oyunu kendi başıma yapay zeka desteğiyle Türkçeleştirebildim. Hatta kimi altyazısı olmayan filmlere altyazı da oluşturabilir hale geldim. Ama sizin yaptığınız bambaşka bir şey. Eminim ki bir eseri alıp onun filmini bile yapabilirsiniz. Branşınız ne bilmiyorum ama örneğin Ömer Seyfettin'in hikayelerini bile çok rahatlıkla film haline çevirebilirsiniz. Benim en büyük hayalim de bu biliyor musunuz. Birkaç yıl sonra bir hikayeyi ya da bir romanı yapay zekaya verip hadi bakalım bunu benim için film haline getir demek istiyorum. Hocam son söz olarak size şunu söylememe müsaade buyurun. Bu filmleri nasıl yaptığınızı hangi programları nasıl kullandığınızı anlatan videolar çekip youtubeye yüklerseniz inanın insanlara yepyeni ufuklar açarsınız. Unutmayın bilgi paylaşıldıkça güzelleşir ve değerli hale gelir. Lütfen bu sıradan insanın kupkuru teşekkürlerini kabul buyurunuz efendim.
Bazılarınız denk gelmiştir, birkaç aydır Youtube'daki çizgisine kanalımda ai ile ürettiğim filmleri paylaşıyorum. Daha önce Tommiks(20 dak.) ve Teksas'ın(33 dak.) tam macera filmlerini paylaşmıştım. Şimdi de Zagor'u yapacağım. Teksas ve Tommiks'in maceralarını defalarca okuduğumdan macera seçmek zor olmadı. Zagor konusunda ise yardıma ihtiyacım var. Filmi üretmek çok çileli bir süreç olduğundan, mümkün olduğunca en doğru macera tercihini hızlı bir şekilde yapmam gerekiyor. Bu konuda, Zagor maceralarına benden daha fazla hakim olan okurların önerilerine ihtiyacım var.
1- Mümkün olduğunca kısa bir macera. (6 kareden oluşan her sayfadan yaklaşık 1 dakikalık film çıkıyor. 1 dakikanın üretimi de aşağı yukarı bir gün sürüyor. Zagor için 40 dakikayı gözden çıkardım.)
2- Çok fantastik olmaması (Henüz fantastik bir denemem olmadı ama tahminim üretim sürecini daha uzatır ve maliyeti arttırır gibi geliyor.)
3- Uzay gemileri, çılgın profesörler, süper güçleri olan kostümlü karakterler vs. genelde Zagor'un sevemediğim maceraları. Macerayı sevmeyince de iştahla yapmak zor. Bunlar da olmazsa iyi olur ama yine de çok etkili bulduğunuz macera önerilerine açığım.
-Özellikle gerilimi yüksek, gizem ve korku öğelerinin olduğu bir macera iyi olur.
Önerileriniz varsa hangi seri ve hangi sayı olduğunu da yazarsanız sevinirim. Hatta link varsa daha çok sevinirim. Benim Zagor arşivimin çoğu yanımda olmadığından (Sadece yeşil seri yanımda) linklere ihtiyaç duyabilirim.
Orta metraj (30-40 dakika) benim için ideal olur. Temmuz ayına yetiştirebilirim. Ama gözü karartıp uzun metraja da girişebilirim.
Önerileriniz ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

turkaor

Yeni Üye
31 Mar 2012
14
14
gerilimi yüksek, gizem ve korku öğelerinin olduğu bir macera.

zagor contro L'Uomo Lupo zagor kurtadama karsi. bataklik canavari. yeti baron rakosi ve kandrax li bolumler tam bu tanıma uyar. zagorun bir goril kabilesinin başıyla dovusup doldurduğu efsane bir bölümde var​

turkaor

Yeni Üye
31 Mar 2012
14
14
kartalların kralı zagorun. Hayaletler hikayesi lal kitap Renkli Zagor serisinde 153. sayı sanırım bendeki orijinali tay yayınları

blackranchu

Yeni Üye
28 Şub 2018
6
79
Benim en sevdiğim macera tay yayınları cilt 109-110 sauk kabilesi cintia beyaz kadın hikayesi tam bir western film tadında belki 100 lerce okumuşumdur rast gelse yeniden okurum.Mükemmel bir macera

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,674
5,598
Osmaniye
Sayın üstatlarım, istenilen kriterleri lütfen okuyunuz, macera içeriğinde fantastik öğelerin olmaması, maceranın kısa olması (35 sayfa örneğin) özellikle vurgulanıyor, çok emek isteyen ve hemen yapılamayacak maceralar yerine sanki hani çizerlerin tam macera arkası o sayıdaki sayfaları doldurabilmek için yapmış oldukları kısa maceralar vardır ya özellikle bunlar çok daha yapılabilir gibi. Bu yönde hafızanızı yoklayınız, Zagor okumama rağmen benim de o kadar Zagor macerası arasında aklıma kriterlere uygun bir macera gelmiyor, sayıları da tek tek incelemek zaman kaybı olabilir, Zagor ustaları pek uğramaz olduğu gibi bilmiyorum. Kolay gelsin.

Zeljko

Yeni Üye
12 Ara 2023
63
391
Yazılan kriterlere uygun olabileceğini düşündüğüm (yaklaşık 50 sayfa ayrıca fantastik öğeler barındırmıyor) hikayenin kapağını paylaşıyorum umarım beğenirsiniz.

8bATG8.jpg

Alister

Yeni Üye
17 Nis 2020
14
48
Üstadim bende size su AI filmi izlemenizi tavsiye edecegim, simdiye kadar gördugum en muhtesem AI. Yani adamlar sanki Alaaddin'in lanbasini bulup cine yaptirmislar filmi, sizinkileride buyuk zevkle izliyoruz tabiki sadece belki fikir verir diye ekliyorum linki.
Evet, çok başarılı bir iş olmuş ve seyirci için de çok tercih edilir teknikler kullanılmış. Fakat benim hiçbir zaman tercih etmeyeceğim ve sevmediğim teknikler bunlar. Bu şekilde kullanılan kamera tekniklerine hiç ısınamadım ve bu tür filmleri de izleyemem. Çünkü ben kamerayı bir gösteri ve göz boyama aracı olarak değil hikayenin sessiz bir şahidi olarak kullanılması taraftarıyım. Drone çekimlerini bile sevmem. Bana göre kamera insan gözünün yapabileceklerinin çok ötesine geçmemeli. Bu tür, bol efektli ana akım modern sinema benim düşünceme göre görsel gürültü üretir ve bu da hikayenin sesini bastırır. Bana göre sinemanın altın çağı 1950-60'lı yıllardır. En sevdiğim filmleri, yönetmenleri içerir. En sevdiğim kamera da Japon Yasujiro Ozu'nun kamerasıdır. Ozu, kamerayı Japonların geleneksel tatami minderinde oturan bir göz seviyesine yerleştirir ve kamerayı hiç oynatmadan çeker. Lens olarak da sadece insan gözünün gördüğüne en yakın görüntüyü sunan 50mm'i kullanır. Kamera hiçbir göz boyama yapmaz, Sessiz bir şahit olarak varlığını hissettirmeden, sadece hikayeyi görmemize aracılık eder. Kameranın görevi de bence bundan ibaret olmalıdır. Aşırı kamera hareketleri, efektler seyircide bir süre sonra görüntü oburluğu yaratır. Zaten bu tür birçok film hikayenin zayıflığını saklayan makyajdan ibarettir. Bu AI filminde olduğu gibi sürekli, baş döndürücü bir hız vardır: bu hız seyirciyi yakalar ve kolay bırakmaz. Lunapark eğlencesi gibi. Yapay Zeka ile kamera hareketleri çok kolay. Ben her video üretiminde insan gözünün sınırlarına aykırı kamera hareketlerinin önüne geçebilmek için, her promptun başına ve sonuna bir dizi komut yazıyorum. AI bu tür çekim tekniklerini çok seviyor. Onu sınırlayıcı komut vermediğiniz takdirde size etkileyici efektler sunabiliyor. Bunu ben asla istemiyorum. Benim yola çıkış amacım da şuydu: 1950'li yıllarda yaratılan bu çizgi romanların 1960'larda çekildiğini ve hepimiz çocukluğumuzda, tek kanallı televizyonda dizisini izlediğimizi varsaydım. Çünkü 1970'lerin sonu ve 80'lere rastlayan çocukluğumda bu kahramanların dizisi niye yapılmıyor diye çok üzülürdüm. Yapay Zeka biraz gelişince içimde kalan bu ukdeyi gerçekleştirmeye karar verdim. Kamera ve hikaye anlatma tekniklerini, müzikleri, renk paletini, fontu vb. bu dönemle sınırlandırarak oluşturmayı tercih ettim ve sanırım o şekilde de devam edeceğim. Tabii bu benim anlayışımın paylaştığınız Alaaddin filminin başarılı ve saygı duyulacak büyük bir emek ürünü örnek olduğu gerçeğini de değiştirmez.

extreme

Çeviri & Balonlama
5 Eyl 2012
885
6,236
Bende eski filmleri seven bir sinefilim. Hocam burada kastettiğim kamera hareketlerinden çok karakterlerin gerçeğe çok yakın oluşu, hareketlerin tamamen fizik kurallarına uygunluğu yani baş, gövde, yürüme koşma çok doğal görünüyor, senkron mükemmel aksiyonlar kusursuz. Yani hiç bir duraksama yapay AI belirtisi neredeyse yok. Ki AI'den sonra sanırım başka efektlerde uygulanmış bu filmde, tek kişi için zor bir iş. 2000 öncesi Hollywood filmleri çok daha gerçek duran filmler ama sonra cgi, ve ardından vfx ve AI ile tamamen görsel showa döndü.

Alister

Yeni Üye
17 Nis 2020
14
48
Zagor özel serinin ilk macerası “Hayalet Kentin Hazinesi” şimdilik aklıma yattı gibi. Hapishaneden kaçan birkaç mahkumun zagor’un rehberliğinde çölü geçmeye çalıştıkları bir hikaye. Yıllar önce bunu okuduğumda iyi film çıkar bundan diye düşünmüştüm. Eğer kısaltmazsam sanırım doksan dakikalık bir uzun metraj olacak. Evet, daha kısa maceraları da var ama onlar çok etkili gelmedi bana. Madem zahmet çekeceğim büyük denizde boğulayım. Üretim sırasında avantajları olacak bir akışı ve hikayesi var, bu da hızlı üretmemi sağlayacak. Karakter sayısı az, mekanlar zorlayıcı değil. Sinematografik olarak da iyi sonuç verecek bir macera. Birkaç gün daha gelen önerileri gözden geçireceğim ve sonra işe koyulacağım. Bir de şunu belirteyim, Amerika yerlilerinin kötü, vahşi ve aptal gösterildiği maceralara da elim gitmiyor. Bazı olabilecek hikayeleri de bu yüzden eledim.

extreme

Çeviri & Balonlama
5 Eyl 2012
885
6,236
@Alister ustat, bir haftadır Suno'da yaptığım şarkılarım için çizgifilm klipler hazırlıyorum, realistik yapmayı hem gözüm yemedi hemde yapay zeka olduğu o kadar bariz sırıtıyor ki bende çizgifilm yapayım dedim. Ama o kadar zor ki anlatmak, hiçbir insan kurduğum cümleden yapay zekanın anlayıp yaptığı gibi bir anlam zorlasada çıkaramaz. Nasıl bir mantıkla eğitiliyorlar anlamadım. Sahne öncesi karakterler, giysiler, mekanlar, renkler için çok uğraşıp referanslar oluşturuyorum, buna rağmen fiziğe aykırı hareketler, devamlılık sorunları, tarz değişimi gibi sorunlar hiç bitmiyor, birde Flow'da yapıyorum iyi bir halt yapmış gibi her sahneye Gemini logosunu basıyor, parasını ödedik daha ne logosu anlamıyorum. Kısacası üstat 4 dakikalık 2 basit çizgi film beni bu kadar uğraştırıyorsa seni düşünemiyorum. Kolay gelsin,