Fantomun Dünyası - Kaçırılan Kız (Renkli)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
149,340

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,739
7,505
Orijinal (Gri): Yaratıcısı Lee Falk, karakterin geceleri gölgeler arasında kaybolabilmesi için gri bir kostüm hayal etmişti.

İkonik Renk (Mor): 1939 yılında ABD'de yayımlanan renkli Pazar eklerinde ve çizgi roman serilerinde kostüm mor renk ile basıldı. Falk daha sonra bu canlı rengi benimsedi.

Uluslararası (Farklı): Karakterin yayınlandığı ülkeye göre kostümün rengi değişiklik gösterdi. Türkiye ve İtalya'da kırmızı, İskandinavya'da mavi, Yeni Zelanda'da ise kahverengi basıldı.

Evren İçi Anlamı (Mor): Çizgi roman evreninde ise Kızılmaske'nin kostümünün mor olmasının nedeni, ormandaki özel bir meyvenin suyuyla kumaşı boyaması olarak açıklanır.

Benim için: Her zaman kırmızı olmalıdır.. ;)

emekli

Aktif Üye
17 Eki 2015
420
987
Bu birbirinden güzel çalışmalar için çok teşekkür ederim üstadım. Renklendireceğiniz çizgi romanlarda öncelik sırası olarak Bahadır - Akbulut Kaan - Modesty Blaise olarak dikkate alıp atlas364 üstadımla (onunda öncelik sırasını Tolga olarak renklendirmesi beni çok memnun edecektir) ortaklaşa olarak güzel sitemize ve biz üyelere güzel renkli çizgi romanları hediye edebilirseniz çok sevinirim. Önce sağlığınıza önem vererek kendinizi fazla yormadan içinizden geldiği gibi çalışmalarınızı devam ettirebilirseniz memnun olurum. Benim sağlığım geçen sene hiç beklemediğim anda çok kötü şekilde bozuldu sinir sıkışması nedeniyle belimden ameliyat olmak zorunda kaldım ve birçok hareketim şu anda çok kısıtlı. Sizlere dost ve kardeşlerim olarak tavsiyem benim durumuma düşmeyin. Şu anda 73 yaşında sitenizin en yaşlı üyelerinden birisiyim. Hepiniz Sağ olun.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,368
149,340
Tabiki abi ama beniim önceliğim Kolibri üstadın paylaşımlaını elden geçirip bitirmek. Arada canım sıkılırsa yapıyorum acaba nasıl olacak diye. Şu anda Karabatur Abdullah TURHN üstadın çizgi romanı ile uğraşıyorum, Hilal ve Salip - Ratip Tahir BURAK onlar var Barboroslar Cezayir Sancağı. Bu dediğim eserle çok sayfalı. Bazen arıza çıkabiliyor.

CAMOKA

Süper Üye
13 Ocak 2010
218
780
Zaten yapay zekada mor verdi kırmızıya çevirdim ayne benim için ölümsüz ruh kırmızı kostümlüdür.
Güzel çalışma olmuş, hele de mor kızılmaske yerine kızılmaske'ye kızıl renk vermeniz güzel düşünülmüş, keşke; phantom yerine ismini de kızılmake olarak yazsaymışsınız daha güzel olacakmış dite düşünüyorum...