PNG den JPG ye

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
891
4,069
İzmit
Selamlar,
bu konuda bilgi sahibi diyar dostlarından ricamdır;
arşivime almak istediğim eserleri genellikle boyut olarak küçülterek ( Windows 2010 picture manager ile ) depoluyorum, ancak png uzantılı dosyalarda bunu gerçekleştiremediğimden nette bulunan png to jpg sitelerinde ( en fazla 20 adet) uzantılarını değiştirerek tekrarlıyorum,
bunu çok sayıda resimde ve tek seferde yapabileceğim bir programcık arıyorum.
Diyarın sonsuzluğunda bir çözüme sahip bir dost var mıdır?

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
851
11,883
İstanbul
Selamlar,
bu konuda bilgi sahibi diyar dostlarından ricamdır;
arşivime almak istediğim eserleri genellikle boyut olarak küçülterek ( Windows 2010 picture manager ile ) depoluyorum, ancak png uzantılı dosyalarda bunu gerçekleştiremediğimden nette bulunan png to jpg sitelerinde ( en fazla 20 adet) uzantılarını değiştirerek tekrarlıyorum,
bunu çok sayıda resimde ve tek seferde yapabileceğim bir programcık arıyorum.
Diyarın sonsuzluğunda bir çözüme sahip bir dost var mıdır?

Bu tür işlemler için, ücretsiz bir program olan XnView'i kullanıyorum:

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
777
9,865
şimdiye kadar denediğim en iyi ve kullanımı en kolay batch converter. Ayrıca CPU'nun tüm çekirdeklerini kullanabildiğinden çekirdek sayınız kadar aynı anda paralel dönüştürme yapabiliyor. Ayrıca JPEG subsampling değerini kontrol etmeye izin veren nadir programlardan biri.

Ben tüm jpeg dosyalarını kullanarak ayrıca optimize ediyorum (Çözünürlük ve DPI a dokunmuyorum). Şu ana kadar 250GB ın üzerinde alan tasarrufu yaptım. Eğer bu programa erişemezseniz i deneyebilirsiniz ama komut satırından çalışıyor ancak JPEG Mini kadar hızlı ve verimli değil.