Ses 1976 Sayı 3 ( 17 Ocak1976)

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
15,713
463,701
url= ]
hj6ztsi.jpg

Tarama yapan sayın kadiroglu
ve
duzenleme yapan sayın Beymelikli18​

tesekkür ederım,​

Saygılarımla.

LİNK YENİLENDİ.​

Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,467
7,342

Sayın murtaza5 ;

"-- Yıl 1973... İstanbul Teknik Üniversitesi son sınıf öğrencisiydim. Etiler'de oturuyordum... Belki adım Ali Rıza Binboğa idi ama, ne bugünkü şöhretim, ne de sokakta bana dönüp dönüp bakan kızlar, kadınlar vardı... Bir kız sevdim."
Bu satırlarla "Yarınlar Bizim" diyen Ali Rıza Binboğa aşkını anlatıyor...

"LINO VENTURA İSTANBUL'DAN GEÇTİ"
Haberinde ünlü Fransız sinema sanatçısının İstanbul'daki filminin ilk gösterimindeki Ayhan Işık , Filiz Akın, Cüneyt Arkın ve eşi , Fatma Girik var ...

"-- Sinemaya gireli kaç ay oldu ve kaç filmde oynadınız?

-- 7 ayda 5 film.
-- Eğer bir 'Aşk-ı Memnu' filminde oynamasaydın Yeşilçam'a geçeceğini ve Türk sinemasında bu kadar şöhretli olabileceğini düşünür müydün?
-- Hayır. Sinemadaki yerimi 'Aşk-ı Memnu' filmine borçluyum.
-- 'Aşk-ı Memnu' filmine bir yarışma sonucu mu seçildiniz, yoksa rastlantı mı oldu?

-- Üç Maymun Kabare Tiyatrosunda oynarken bir gece oyunu izlemek üzere film yönetmeni Halit Refiğ Bey geldi ve beni beğenerek 'Bihter' rolünü önerdi."

Bu sorulara yanıt verenin Müjde Ar olduğunu anlayan çıkmıştır.

Vargı : Demek ki Müjde Ar gökten düşmemiş. Bir tiyatro oyuncusuymuş. Halit Refiğ gelip izlemiş (belki de özellikle) beğenmiş ve 'BİHTER' rolüne uygun bir oyuncu olduğunu (oyunuyla, fiziği ile, yapısı ile , duruşu ile, tipi ile vb vb) kararlaştırmış.
Diğer dikkatimi çeken 7 ayda 5 film çevirmesi. Bilen bilir eskiden bir yılda yılın ayının sayısından filmde oynayan oyuncular olurdu. Yeşilçam üretimde rekor kıran bir dönemi yaşardı...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...