abboritta
Süper Üye
- 12 Ara 2020
- 1,171
- 11,380
Ali Özgentürk ne kadar da öngörülüymüş, tüm "sanatçı"lar gibi.Sayın abboritta ;
" ..... Ali Özgentürk 'uygar görünen herkesten kuşkulandığını' söylüyor. "Okumuş, yazmış, sanatçı, gazeteci, herkesten... Uygarlığı kullanıyorlar çünkü. Aslında hepsi bir cinayeti yaşatıyorlar içlerinde. Toplum sizi bir cinayete itiyor. Bunu mutlaka bıçakla yapmazsınız ki, yazarak da yapılabilir. Çünkü toplum şizofren ve ben bundan dolayı inanın çok endişeliyim. Türkiye'nin siyasi kadroları açısından endişeliyim, yoksa ekonominin evrim sayesinde gelişeceğinden eminim. Şu anki mevcut kadrolar Türkiye'yi bin yıl geriye götürüyorlar. Bunların içinde sadece politik, siyası kadrolar yok, aydınlar, sanatçılar da var. Onlar da geriye götürüyorlar, ama bunu yapmadıklarını, ileri götürdüklerini zannediyorlar."
Bu satırlar yönetmen Ali Özgentürk'ün söyleşisinden...
" Hülya Arslanbay : Kız Kulesi'nde sizi bu kadar etkileyen ve bir film yapmaya iten nedenler nelerdi?
İrfan Tözüm : Çocukluğumda Üsküdar'da oturuyorduk. Üsküdar'dan da Kız Kulesi'ni görmemek mümkün değildir ve beni çok etkilerdi. Bu yüzden çocukluk tutkumdu."
Bu satırlar "Kız Kulesi Aşıkları" filmin yönetmen İrfan Tözüm ile yapılan söyleşiden.
Vargı : Ben hep şunu söylerim. Sahilden Kız Kulesini en iyi seyredeceğiniz yer Üsküdar'dır...
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...