İstanbul Üniversitesi Yemekhane Jetonları

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
641
8,556
İstanbul
ije0431.JPG

Bahçeye taşacak kadar uzun kuyruklar olurdu.
Yemekhaneye giden koridorun duvarları, yazılarla doluydu.

Yemek için başka seçenekler de vardı:

• Üniversite çevresinde öğrenciye indirim yapan lokantalar vardı.
  • Sahaflar Çarşısı çıkışındaki büfede ekmek arası döner satılırdı.
  • İki tane lahmacuncu/pideci vardı.
  • Okul çevresindeki kahvehanelere her zaman seyyar lahmacuncu gelirdi.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,054
88,146
Kasımpaşa
ije0431.JPG

Bahçeye taşacak kadar uzun kuyruklar olurdu.
Yemekhaneye giden koridorun duvarları, yazılarla doluydu.

Yemek için başka seçenekler de vardı:

• Üniversite çevresinde öğrenciye indirim yapan lokantalar vardı.
  • Sahaflar Çarşısı çıkışındaki büfede ekmek arası döner satılırdı.
  • İki tane lahmacuncu/pideci vardı.
  • Okul çevresindeki kahvehanelere her zaman seyyar lahmacuncu gelirdi.

Manzarasının da müthiş güzellikte olduğu yemekhanede yemek servisi 11 ya da 11.30 gibi başlardı. Sabah kahvaltısı niyetine ilk girenlerden olmaya çalışırdık, son servis de 14.30 gibiydi, ona da yetişebilirsek o günkü yemek sorununu hallederdik. Bazen de tavuk but haşlama çıkardı, nedense hep martıların azaldığını düşünürdük!..

thorgal

Kıdemli Üye
18 Ocak 2018
521
1,908
İstanbul
Bir jeton ; bir öğün yemek demek miydi?
İki üniversite bitirdim (Kamu Yönetimi, Medya ve İletişim); ama uzaktan okudum.
Maddi durum sadece bir kardeşe yetiyordu ; hem çalışıp hem de dışarıdan okumak zorundaydım.
Fiziki olarak fakülte sırası deneyimim sadece bitirme ve bütünleme sınavları içindi.
Bir de eskiden hafta sonları ve tatillerde Beyazıt Sahaflar Çarşısına kitap almaya gidince veya İstanbul Üniversitesinin önündeki meydanında yerlerde açılan tezgahları gezmek için gittiğimde görürdüm.

MZAMAN

Kıdemli Üye
3 May 2019
683
2,660
O jeton, o yemekhane ve kuyruğu unutulmaz anılardı. 1970'ler de (Boykotlar ve Üniversitenin olaylar nedeniyle kapatılmadığı günlerde) orada yemek yemek bir zevkti. Ben Çapa Diş Hekimliğinde okuduğumdan bize poşetler içinde kumanya gelirdi. Ama Cuma günleri Tavuk (Öğrenci lügatında Martı) yemek için mutlaka giderdik. Bir de "Çılbır" olduğu günler benim için mutluluktu. Anıları canlandırdığınız için teşekkürler Sn. funghu. İyi seneler diliyorum.

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
641
8,556
İstanbul
O jeton, o yemekhane ve kuyruğu unutulmaz anılardı. 1970'ler de (Boykotlar ve Üniversitenin olaylar nedeniyle kapatılmadığı günlerde) orada yemek yemek bir zevkti. Ben Çapa Diş Hekimliğinde okuduğumdan bize poşetler içinde kumanya gelirdi. Ama Cuma günleri Tavuk (Öğrenci lügatında Martı) yemek için mutlaka giderdik. Bir de "Çılbır" olduğu günler benim için mutluluktu. Anıları canlandırdığınız için teşekkürler Sn. funghu. İyi seneler diliyorum.
Ben pek et yemezdim, yumurtayı zaten ağzıma sürmezdim. Bu durumumu bilen arkadaşlar, yemeğe benimle gelmek konusunda epey hevesli olurlardı :)
Sayın MZAMAN, size de sağlıklı ve huzurlu, güzel bir sene diliyorum.