Korkut Bey ve Karayılan

Son Destan

Yeni Üye
16 Ağu 2017
1
4
Arkadaşlar 92.93.94..tam hatırlayamıyorum Takip ettiğim TÜRKİYE ÇOCUK dergisinde yanılmıyorsam((Korkut BEY ve KARAYILAN ))dİye bir bölüm takip etmiştim.Uzun zamandır onu arıyorum hiçbir görsele rastlamadım Lütfen bana yardımcı olurmusunuz...?

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,121
Çizgi Alemi
Arkadaşlar 92.93.94..tam hatırlayamıyorum Takip ettiğim TÜRKİYE ÇOCUK dergisinde yanılmıyorsam((Korkut BEY ve KARAYILAN ))dİye bir bölüm takip etmiştim.Uzun zamandır onu arıyorum hiçbir görsele rastlamadım Lütfen bana yardımcı olurmusunuz...?
Ömer Muz'un yazıp çizdiği Korkut Bey'in maceralarını ben de okumuştum.Bu çizgi romanla ilgili Türkiye Çocuk Dergisi İlaveleri bölümündeki yorumumda özet bilgileri bulabilirsiniz.Mayıs ayında Ankara'da Milli Kütüphane'de cep telefonumla pek çok metaryel gibi Korkut Bey'in maceralarını da çekmiştim. Kazıklı Voyvoda'ya karşı geçen ilk macerada, Conan çizgi romanından kopyalama var.(54. sayfada kalenin burçlarına halatla tırmanma çizimleri).İkinci macera olan Krallara Ölüm adlı macera sitemizde mevcut.Fakat son 16 sayfa renksiz.Bu 16 sayfanın renklisini çektim.Bahsettiğiniz Karayılanla olan maceralar Büyük Hesaplaşma ve devamı olan Korkunç İntikam adlı maceralardı.Ciltlerin çok kalın olmasından dolayı sayfalar tam olarak açılamıyor.Bu durum çekim açısından yorucu.Çok az ara vererek, son maceranın ilk bölümlerine kadar çekim yapabildim.Kalan kısmı, kısmet olursa bir dahaki Ankara yolculuğumda 1993 yılı dergilerinden tamamlayacağım.Görsellerin çekim kalitesinde sıkıntı yok...

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,604
85,115
hiçbiryerde :)
Bu macera halen çizgi diyarına gelmemiş, unutuldı mu acaba diye sorayım dedim.
Bir şeyi gerçekten merak ediyorum. Bu kadar isteği, hem de spesifik olarak belli kitapları isteyen kişi muhtemelen iyi bir çizgi roman okuyucusu ve belki koleksiyoneridir, değil mi? Hatta çok özel kitapları olmalı bu kadar ayrıntıya girdiğine göre. Peki sormak gerekmez mi acaba istediği kadar da, kendinde olan ama çizgi diyarında olmayan kitapları paylaşmış mıdır? Bakıyorum şimdi... Hayır. Sıfır paylaşım ama istek mesajı yüzde yüze yakın, bir iki de teşekkür mesajı var, Allah razı olsun. Peki neden? Sadece almak ve bundan bir çıkar sağlamak için olabilir mi acaba? Çünkü hayatın doğal akışı sadece almak üzerine değildir, hiç değildir... Gerçekten merak ettiğim için yazdım, bu da var hayatımızda...

karakurt74

Yeni Üye
30 May 2024
112
165
Bir şeyi gerçekten merak ediyorum. Bu kadar isteği, hem de spesifik olarak belli kitapları isteyen kişi muhtemelen iyi bir çizgi roman okuyucusu ve belki koleksiyoneridir, değil mi? Hatta çok özel kitapları olmalı bu kadar ayrıntıya girdiğine göre. Peki sormak gerekmez mi acaba istediği kadar da, kendinde olan ama çizgi diyarında olmayan kitapları paylaşmış mıdır? Bakıyorum şimdi... Hayır. Sıfır paylaşım ama istek mesajı yüzde yüze yakın, bir iki de teşekkür mesajı var, Allah razı olsun. Peki neden? Sadece almak ve bundan bir çıkar sağlamak için olabilir mi acaba? Çünkü hayatın doğal akışı sadece almak üzerine değildir, hiç değildir... Gerçekten merak ettiğim için yazdım, bu da var hayatımızda...
Bende de herkes gibi çizgi diyarından indirilmiş koleksiyon var, onca soru soran varken sırf bana karşı bu sınırlı ve kindar yorumu kınıyorum, ne kadar ayıp ve kindar bir yorum, hiç yakışmadı...

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,604
85,115
hiçbiryerde :)
Haklısınız. Kimseyi kırmak ya da incitmek istemezdim, bir durum tespiti yapmak istedim ama sanırım doğru kelimeleri seçemedim. Kişisel algılamayın kesinlikle yazdıklarımı ve yok sayın isterseniz. Çok farklı kişiler var forumumuzda, herkesin gerçek yaşamı karakteri, farklı, paylaşım bakımından konuşmak istiyorum sadece.
Şimdi genelleme yaparak düşündüklerimi yazıyorum.
Bir dönem belki bin film indirmişimdir film sitelerinden, ama hiçbir teşekkür mesajı yazmadığım gibi mecburiyetten birkaçı hariç üye de olmadım. Demek ki film/sinema hakkında bilgim ve sevgim sınırlıydı. Müzik dinlemeyi de çok severim, bir dönem binlerce mp3 veya flac vb albüm indirdim farklı sitelerden, onlara da hiç yazmadım. Çizgi diyarında da olan sessiz çoğunluk gibi. Çizgi diyarına üye olduktan hemen sonra teşekkür mesaları yazmaya başladım (hatta uyarı cezası da almıştım ana sayfayı gereksiz yere sadece teşekkür mesajı ile doldurmaktan, ana sayfa, ilk mesajlar, bunun farkında bile değildim). Bir iki ay sonra da paylaşımlar yapmaya başladım.
Demek ki çizgi romanı diğerlerinden daha çok seviyormuşum ve daha çok içli dışlı olmuşum.
Bu nedenle tabii ki herkesin ilgi derecesi farklı olabilir, bunda bir beis yok. Sessiz sedasız yüzlerce binlerce kitabı indirip okumak da suç ya da kabahat değil, bilakis tüm paylaşımcı dostların istediği bir şey. Benim yanıldığım nokta şu oldu: yüz küsür mesajdan çoğu istekse eğer iyi bir çizgi roman okuru, belki donanımlı bir koleksiyoner olmalıydı ya da istediği çizgi romanların özel yanlarından bahsedecek, muhabbetine keyifle eşlik edilecek bir üye olarak düşündüm ama demek ki yanılmışım. Belki herkesin bir yeri ve zamanı var, kimseyi yargılamak haddime değil, burada herkes dönem dönem aktif veya sessiz olabilir.
İstemek doğal bir davranıştır tabii ki. Hatta bebeklik döneminden itibaren bakarsak:
  • 0-2 yaş (Bebeklik): "Dünya benim etrafımda dönüyor" – Hayatta kalmak için her şeyi isteme ve alma dönemidir; benmerkezcilik değil, var olma içgüdüsüdür.
  • 2-4 yaş (İnat/Özerklik): "Benim!" – "Ben" duygusunun ve mülkiyet bilincinin keşfi; paylaşmak, gelişimin bu aşamasında henüz beklenemez.
  • 4-5+ yaş (Oyun Çocuğu): "Önce ben, sonra (belki) sen" – Sosyal etkileşimle birlikte sınırlı paylaşım başlar, ancak hâlâ öncelik kendi istek ve ihtiyaçlarıdır.
Bu bir "bencillik" veya "vermeyi bilmeme" karakteri değil, bilişsel ve duygusal gelişimin doğal seyridir. Çocuk önce "ben"i ve "kendi" olmayı sağlam bir şekilde inşa etmeli, ancak ondan sonra "biz" kavramını ve "paylaşmayı" öğrenebilir.

Bizler erişkinlik döneminde artık alıp vermeyi, paylaşmayı öğrenmiş bireyler oluruz. Aklıma Can Yücel ile ilgili bir anı geldi, belki gerçek belki fıkradır: Yazdığı yazı veya şiirlerden birinde geçen göt kelimesi nedeniyle dava edilmiş Can Yücel, hakim karşısına geçmiş, Hakim bey demiş, sizde ne derler bilmiyorum ama bizim orda göte göt derler de ondan :) Bu fıkra hesabı, bazı davranışları göstermeye devam edenlere bizim köyde arsız denir. Az önce bahsettiğim gibi ben de film ve müzik sitelerinden binlerce şey indirdim bir mesaj bile yazmadan... Neyse çok fazla uzattım yine, ayrımları, sınırları az çok biliyoruz hepimiz...

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,897
16,277
Taramalara saatlerini harcayıp, burada paylaşım yapan arkadaşları 'gönüllü memurlar' gibi gören ve talep ifadelerini dikkatsizce yazan kişilerin mesajlarını zaman zaman ben de okuyor ve üzülüyorum. Eski yayın paylaşımı yapan arkadaşların yegane amacının, elindekileri/arşivindekileri toplum kimliğimizi şekillendiren 'basılı kültürel değerlerimiz' heybesinde görmesi ve bunların dijital ortama aktarılmasına ciddi bir katkı vererek, gelecek kuşaklara aktarılması olduğuna inanıyorum her zaman. Ben de bu mihvalde katkı sunmaya çalışıyorum. Burada mevcut olmayan yayın/macera ve saireye dair taleplerin mümkün mertebe daha dikkatli bir ifade ve yazım diliyle sunulması, saatlerini ayırıp dergi tarayan kişilere moral verecektir. Diğer ifadeler ise, ancak onların şevkini kıracak, fedakarca tarama yapanların sayısının eksilmesine sebep olacaktır...
Geçmişte bu sebeple yaşanan kayıpların azalması ve katkı sağlayanların sayısının artması en büyük dileğim...