Ken Parker Mondadori comics 40-50 arası albümler (İtalyanca)

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
163
1,083
Ken Parker Mondadori No. 40 - Fuori tempo (Zamanin Disinda)

6123X2I7bCL._SY342_.jpg

Ken Parker Magazine 28-29 no. lu sayıları içerir.

Son düzenleme:

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
163
1,083
Arada atlanan KP Mondadori 48 ve 49 no. lu albümler maceranın akışında olmayan, serinin kapaklarından ve ilave desenlerden oluşan koleksiyon sayıları.

Umarım Türkiye haklarını elinde bulunduran yayınevi artık yılan hikayesine dönen bu serinin yayınını ya tamamlar ya da bu işten vazgeçerek yapabileceklerin önünü açar.

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
163
1,083
Dileğimiz ilgililere ulaştırıldı ancak cevaplanmaya değer görülmedi maalesef değerli @balkan dostum. Uzun zamandır bu seriyi yayınlayan yayınevi 2022 Aralıkta KP Özel seri 19. albümü yayınladıktan sonra bu konuda sessizliğe gömüldü.

Yayınevinde çalışan arkadaşlara atılan sms, Facebook sayfalarına yazılan mesajlar, Altın Madalyon gibi çeşitli forumlarda açılan başlıklara rağmen serinin devamıyla ilgili hiç bir bilgi yok. Kendilerine basılacak kitapların avans ödeneceği, ön ödemeli kitle finansmanı veya abonelik sistemine benzer öneriler de getirildi ancak bunlar bir türlü cevaplanmadı.

Üç yıla yakın hiçbir kitap yayınlayamamış ve okuruyla iletişimi tamamen kopuk bu yayınevi kendine Epicenter Comics’i örnek alabilirdi. Son yıllarda Tex, Zagor, Mister No, Büyülü Rüzgar, Dylan Dog gibi sevilen Fumetti’lerden seçme albümleri muhteşem İngilizce edisyonlarla ABD gibi bu eserlere yabancı bir piyasaya sunmayı başaran bu yayınevi her yıl kataloguna yeni yayınlar ekliyor. Geçen sene sonunda bu yıl basacakları üç albüm için Kickstarter kitle finansmanı platformu üstünden hatırı sayılır bir fon topladılar ve bu albümler geçtiğimiz aylarda okurla buluştu.

Üç adet Tex albüm için Kickstarter kampanya duyurusu. 48 saat içinde yeterli fona ulaşmışlar, bu konuda ayrı bir teşekkür mesajı var.

Ve sonuç…

Basılanlardan biri, Tex Özel seri 35. albüm, Claudio Villa çizgileriyle Amansız. Her çizgiroman sever’in koleksiyonuna katmak isteyeceği mükemmel bir iş çıkarmışlar.

ABD gibi Fumetti’nin hemen hiç tanınmadığı yerde bu albümler okur desteğiyle basılabiliyorsa bizde de formüller bulunabilir. Yeter ki yayınevi bu konuda istekli olsun.

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,398
82,439
hiçbiryerde :)
Müthiş! Edisyon boyutları da biraz alıştığımızdan farklı ama kuşe kağıda basılmış bir Tex ilk kez görüyorum. Yalnız bir ihtimal "drzeko" üstadım sanırım eğer okursa bu konuyu cevaplayabilir, eski Yugoslavya'da da çok sevilen karakterimizin belki böyle kaliteli baskıları yapılmış olabilir, hayal meyal hatırlıyorum.
Ken Parker serisinin basılması konusunda sanırım tahminlerimizin ötesinde kötü bir durum olabilir: Belki de koca Türkiye'de artık basılan bu kitapları satın alan kişi sayısı 100-200 falan kalmıştır... Çok üzücü ama böyle olma ihtimalini düşünüyorum, yayınevinin basmamasının nedeni olarak.

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
290
462
Karlıova hem ne güzel paylaşmış hem de ne güzel anlatmış, çok teşekkür ediyorum!
Geçmişte benim de ilgili yayıneviyle bir kaç kez iletişime geçme ve bilgi alma girişimlerim olmuştu; sadece bir kez yanıt alabilmiştim, o da tüm serinin en kısa zamanda yayımlanacağına dairdi, ben de en son ne zaman yeni sayı yayınladıklarını hatırlamaya çalışıyordum; demek Aralık 2022 imiş, aradan çok uzun zaman geçmiş. Bu gidişle hepimiz İtalyanca öğrenmeye başlayacağız! :)
Acaba serinin İtalya'da yayın haklarına sahip olan yayınevi ile iletişime geçmek ve durum hakkında bilgilendirmek işe yarayabilir mi?
Karlıova'ya paylaşımları için tekrar çok teşekkür ediyorum, selamlar.

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
163
1,083
Müthiş! Edisyon boyutları da biraz alıştığımızdan farklı ama kuşe kağıda basılmış bir Tex ilk kez görüyorum. Yalnız bir ihtimal "drzeko" üstadım sanırım eğer okursa bu konuyu cevaplayabilir, eski Yugoslavya'da da çok sevilen karakterimizin belki böyle kaliteli baskıları yapılmış olabilir, hayal meyal hatırlıyorum.
Ken Parker serisinin basılması konusunda sanırım tahminlerimizin ötesinde kötü bir durum olabilir: Belki de koca Türkiye'de artık basılan bu kitapları satın alan kişi sayısı 100-200 falan kalmıştır... Çok üzücü ama böyle olma ihtimalini düşünüyorum, yayınevinin basmamasının nedeni olarak.
@yeryüzü dostum, Epicenter yayınevi sahibi Igor arkadaş da fumetti'nin çok sevildiği eski Yugoslavya'dan ABD'ye göç etmiş birisi. Bu bir gönül projesi belli ki. Albümler muhteşem bir kalitede basılıyor ve kalitesine göre makul bir fiyata satılıyor. Birkaç albüm almışlığım var, renkli Zagor Supermike, Tex Patagonya özel albüm gibi. Başta kuşe kağıda fumetti yadırganıyor eski alışkanlıkla ancak insan doğal olarak kaliteye çabuk alışıyor. Özellikle Frisenda desenleriyle Patagonya müthiş bir albüm olmuş. Editoryal yazılar vs. de oldukça zengin.

Epicenter tarafından basılan kitapların külliyatı burada:

Tex Patagonya

ve derin dalış sevenlere;

Bonelli sitesinde Igor Maricic - Epicenter ile Ingilizce röportaj

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
163
1,083
Karlıova hem ne güzel paylaşmış hem de ne güzel anlatmış, çok teşekkür ediyorum!
Geçmişte benim de ilgili yayıneviyle bir kaç kez iletişime geçme ve bilgi alma girişimlerim olmuştu; sadece bir kez yanıt alabilmiştim, o da tüm serinin en kısa zamanda yayımlanacağına dairdi, ben de en son ne zaman yeni sayı yayınladıklarını hatırlamaya çalışıyordum; demek Aralık 2022 imiş, aradan çok uzun zaman geçmiş. Bu gidişle hepimiz İtalyanca öğrenmeye başlayacağız! :)
Acaba serinin İtalya'da yayın haklarına sahip olan yayınevi ile iletişime geçmek ve durum hakkında bilgilendirmek işe yarayabilir mi?
Karlıova'ya paylaşımları için tekrar çok teşekkür ediyorum, selamlar.
@grreenman dostum, bir süre öncesine kadar yayın hakları Ken Parker yaratıcıları Berardi ve Milazzo'nun kendilerindeydi bildiğim kadarıyla. Bizde bu diziyi sürdüren yayınevi sahibi bu ikiliyle iyi bir ilişkisi olduğu için bütün aksaklıklara rağmen telifi başkasının alması zordu. Burada umut verici bir gelişme, Bonelli'nin Ken Parker serisini büyük boy, prestij bir edisyonla yeniden basmaya başlaması. Eğer istekli bir yayınevi varsa (bence hayal) telif konusu Bonelli ile görüşülebilir belki.

Bonelli KP yeni edisyon duyurusu, Nisan 2025 ten itibaren raflarda

KP yeni edisyon, kronolojik sırada 3.albüm Haziran'da çıkmış