The Hobbit – A Graphic Novel (2024) (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,045
55,955

The Hobbit (2024) (İngilizce)

Hobbit – Çizgi Roman (2024):

Thorin Meşekalkan ve cücelerden oluşan grubu, kötü ejderha Smaug'un kendilerinden çaldığı altın istifini geri almak için tehlikeli bir göreve çıktıklarında, büyücü Gandalf beklenmedik bir suç ortağı önerir: Bilbo Baggins, huzurlu Hobbiton'da yaşayan mütevazı bir Hobbit.

Yol boyunca şirket trollerle, goblinlerle, dev örümceklerle ve daha kötüleriyle karşı karşıya kalır.

Ancak Ayrıkvadi'nin harikalarından Kuyutorman'ın dehşetine ve ötesine yolculuk yaparken Bilbo, kendisi de dahil olmak üzere herkesin hayal edebileceğinden çok daha fazlasının onda olduğunu keşfedecektir. Beklenmedik cesaret ve kurnazlık nitelikleri ve macera aşkı, Bilbo'yu büyük kaderine doğru iter. . .

Gollum olarak bilinen sapkın bir yaratığın değerli bir sihirli yüzüğü kıskançlıkla koruduğu Dumanlı Dağlar'ın altındaki karanlık mağaralarda bekleyen bir kader.

Bu kapsamlı baskı, orijinal olarak Eclipse Comics tarafından yayınlanan ve daha sonra birçok sayfalık ek sanat eserleri ve iyileştirmelerle zenginleştirilen üç sayılık seriyi bir araya getiriyor.

Tolkien'in klasik romanından özenle kısaltılmış ve David Wenzel'in çarpıcı, çağrıştırıcı sanatıyla heyecan verici bir şekilde hayata geçirilen bu çizgi roman, eski ve yeni Hobbit hayranları için daimi bir zevktir.

Dil : İngilizce | Resim Formatı: JPG | Yıl : 2024 | Boyut : 188 MB, CBR[/B]​

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
449
5,318
İstanbul
Değerli @balkan,

Paylaştığınız çizgi romanlara eklediğiniz sunum ve Türkçe açıklamaları çok beğenerek takip ediyorum.
Bu Hobbit çizgi romanı 2024 yılında sanırım tekrar yayınlanmış. Çok sene önce aynı çizgi romanı satın alıp okuduğuma eminim. Maalesef bendeki kopyası yersizlikten depoda durduğu için aynı versiyon olup olmadığını kontrol edemiyorum. İnternette aynı kapak ile 2001 yılında yayınlanmış bir edisyon görebildim. Paylaştığınız edisyonun daha öncekilerden bir farkı olup olmadığı konusunda bilginiz varsa, paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar,
BM

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,045
55,955
Değerli @balkan,

Paylaştığınız çizgi romanlara eklediğiniz sunum ve Türkçe açıklamaları çok beğenerek takip ediyorum.
Bu Hobbit çizgi romanı 2024 yılında sanırım tekrar yayınlanmış. Çok sene önce aynı çizgi romanı satın alıp okuduğuma eminim. Maalesef bendeki kopyası yersizlikten depoda durduğu için aynı versiyon olup olmadığını kontrol edemiyorum. İnternette aynı kapak ile 2001 yılında yayınlanmış bir edisyon görebildim. Paylaştığınız edisyonun daha öncekilerden bir farkı olup olmadığı konusunda bilginiz varsa, paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar,
BM

Üstat @BelaMatador , kitabın künyesinde basım yılıyla ilgili bilgi yok. İnternette araştırınca, belirttiğiniz gibi ilk defa 2001 yılında basılmış. Daha sonra 2006 yılında bir başka baskı olmuş. Ancak yayınevlerini bulamadım. En son 2024 yılında tekrar basılmış ve Şubat ayında piyasada satışa sunulmuş. Satışa sunulan bu kitaplarda Ullustrated David WENZEL.

Sanırım sizdeki kitap, aynı kitaptır.

Yıllar önce J. R. R. Tolkien tarafından 50'den fazla eskiz, çizim, resim ve haritayla ve iki renkte basılmış tam metinle resmedilmiş bir kopyesi satışa sunulmuş. Maalesef bu kitaba ulaşamadım.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
Wenzel'in Hobbit çizgi roman uyarlaması ilk kez 1989'da 3 cilt halinde basılmış ve sonraki yıllarda tek cilt halinde hardcover veya softcover olarak farklı yayınevleri tarafından çeşitli kereler yeniden basılmış. Bu farklı basımlar arasında kapak ve bir kaç sayfa bilgi notu vb. haricinde önemli bir farklılık bulunmuyor. Detaylı bilgi için bkz.:

Bu arada, söz konusu çizgi roman Türkçe olarak da İthaki Yayınları tarafından 1999'da yayımlanmış.

Hatta diyarımızda da paylaşılmış (aksi olsa şaşardım zaten! :) ):
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-hobbit-turkce.162920/

Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,045
55,955
Wenzel'in Hobbit çizgi roman uyarlaması ilk kez 1989'da 3 cilt halinde basılmış ve sonraki yıllarda tek cilt halinde hardcover veya softcover olarak farklı yayınevleri tarafından çeşitli kereler yeniden basılmış. Bu farklı basımlar arasında kapak ve bir kaç sayfa bilgi notu vb. haricinde önemli bir farklılık bulunmuyor. Detalı bilgi için bkz.:

Bu arada, söz konusu çizgi roman Türkçe olarak da İthaki Yayınları tarafından 2007'de yayımlanmış.

Hatta diyarımızda da paylaşılmış (aksi olsa şaşardım zaten! :) ):
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-hobbit-turkce.162920/

Üstat @Calligrapher 'e verdiği aydınlatıcı bilgiler için çok teşekkürler.

Hatalı bilgi nedeniyle herkesten özür dilerim. İnternet araştırması eksik ve hatalı olmuş.

Daha önce paylaşılmasını atlamışım. Kontrol etmeme rağmen bunu görememem çok kötü. Üstat @DeMoN69 dan özür dilerim. Emeğine saygısızlık olmuş.

Türkçe olarak yayınlanıp, yayınlanmadığını ise kontrol etmek aklıma gelmedi. 2024 baskısı olduğundan yayınlanmamıştır diye düşündüm. Bu da bir başka eksiklik ve hata.

Sanırım yaşlılık emareleri artmaya başladı.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
Estağfurullah değerli @balkan üstadım, hem yaşınız fazla sayılmaz ve hem de kitap yazma, eğitimcilik, araştırmacılık vb. gibi pek çok farklı uğraşılarınızla pek çok gence taş çıkartırsınız! Bu vesileyle, tüm paylaşımlarınız için minnettarlığımı bir kez daha ifade etmek isterim.
Diğer taraftan, benim mesajımda da bir hata olmuş; kitapyurdu sitesindeki bilgiden hareketle Türkçe çevirisinin İthaki tarafından 2007'de yayımlandığını belirtmiştim, oysa ilk basımı 1999 yılında olmuş. Düzeltir, özür dilerim.