Billy Wild, 1-2, Fransızca

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,171
57,350

Billy Wild 2 (Fransızca)

Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,273
Daha önce hiç görmediğim ilginç bir çizgi roman Billy Wild. Şiddet dozu, Tarantino filmlerindeki gibi, biraz yüksek. Guillaume Griphon'un karikatürize tarzdaki çizimleri müthiş (biraz merhum Galip Tekin'in çizimlerine benzettim). Siyah beyaz desenler son derece çarpıcı bir hava katmış esere. Kitapların bedetheque puanları da oldukça yüksek: ilk kitabın 5 üzerinden 4.3, ikinci kitabınki ise 4.1.
Konusuna gelirsek... Billy Wild, herkesin dalga geçtiği biraz safça bir köylü genç iken, Linus isimli gizemli bir şarlatan tarafından kendisine verilen sihirli bir iksirle (tıpkı Asterix gibi!) yenilmez bir kelle avcısı haline gelir. Karşısına çıkan her türden haydut ve suçluyla yaptığı 200'den fazla düelloyu kazanır. Ancak yıllar geçtikçe iksirin etkisi azalmaya başlar ve kahramanımız yeniden iksir edinmek için gizemli Linus'u aramaya koyulur.
Değerli @balkan üstadımıza bu farklı çizgi romanlar için teşekkürlerimi sunuyorum.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,171
57,350
Daha önce hiç görmediğim ilginç bir çizgi roman Billy Wild. Şiddet dozu, Tarantino filmlerindeki gibi, biraz yüksek. Guillaume Griphon'un karikatürize tarzdaki çizimleri müthiş (biraz merhum Galip Tekin'in çizimlerine benzettim). Siyah beyaz desenler son derece çarpıcı bir hava katmış esere. Kitapların bedetheque puanları da oldukça yüksek: ilk kitabın 5 üzerinden 4.3, ikinci kitabınki ise 4.1.
Konusuna gelirsek... Billy Wild, herkesin dalga geçtiği biraz safça bir köylü genç iken, Linus isimli gizemli bir şarlatan tarafından kendisine verilen sihirli bir iksirle (tıpkı Asterix gibi!) yenilmez bir kelle avcısı haline gelir. Karşısına çıkan her türden haydut ve suçluyla yaptığı 200'den fazla düelloyu kazanır. Ancak yıllar geçtikçe iksirin etkisi azalmaya başlar ve kahramanımız yeniden iksir edinmek için gizemli Linus'u aramaya koyulur.
Değerli @balkan üstadımıza bu farklı çizgi romanlar için teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle Üstat @Calligrapher ‘e gerek eseri ve konusunu tanıtması, gerekse yorumu için çok teşekkür ederim.

Fazla vaktim olmadığı için eseri tanıtmadan yüklemek zorunda kaldım.

Üstat @Calligrapher ‘in vurguladığı üzere Billy Wild, GOTİK WESTERN çizgi romandır.

Bu tarz aşırı şiddet içermesi ve çizgilerin ve resimlerin aşırı koyu siyah olması nedeniyle pek çok kişi için ruh karartıcı ve itici bulunabilir.

Bana göre öykünün ana konusu “hiçbir şey bedava veya iyilik olsun diye verilmez, verilen her şeyin bedelinin bir gün ödenmesi gerekir.”

Bu eserde FAUST’ta, İNCİL’e çeşitli atıflarda bulunulması, bazı okuyucular için ayrı zevkler içerirken, bazı okuyucular için anlamsız atıflar olabilir.

Üstat @Calligrapher in açıklamaları ve fazla diyalog olmaması nedeniyle, Fransızca olmasına rağmen eserin herkes tarafından anlaşılabileceğini düşünüyorum.