Yabanci dillerde çizgi roman istekleri

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,062
56,149
Arşivimde bulunan dosyaları sırayla paylaşacağım
 
Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,062
56,149
Daha önce arşivimdeki Fransızca ve İngilizce Tex Willer'leri forumda paylaşmıştım. Arşivimi tekrar taradım, maalesef başka yok.
 

Nude

Yeni Üye
24 Haz 2009
102
407
Sayın balkan, Nathan Never'ın İngilizceleri varsa çok makbule geçer. Sitede İtalyanca'dan bu seriyi (ve Legs Weaver gibi yan serileri) çeviren yok sanırım.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,062
56,149
Sırpça_Hırvatça 100'e yakın Nathan Never var ama İngilizce sadece 1 tane. Nathan Never sayfasına yükledim.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,062
56,149
Sayın Socrates'in mesajı üzerine verilen cevap:

Mesajınızı geç gördüm. Onun için gecikmeli olarak yanıt vermek zorunda kaldım.

Ben Çizgi Diyarı’nı tesadüfen 2016 yılında keşfettim.

İlk zamanlar mevcut Tex Willer’i indirmek bana yetiyordu. Foruma ayda bir girer, şöyle bir bakar, kilitli Tex Willer’in açılıp, açılmadığını kontrol ederdim.

Yugoslavya’da Tex Willer yayınlanmıştı, bende de epey kitap vardı. Türkçelerde vardı. Ama taşınmalar, farklı ülkelerde farklı şehirlerde yaşamalar nedeniyle hepsi dağıtılmıştı.

Buna karşın Sırpça-Hırvatça Tex Willer “cbr” olarak bilgisayarımda bulunuyordu (yaklaşık 500 tane hala var)

Bilgisayarım çöktüğünde veya dosyalar kullanılmaz hale gelince tekrar Türkçe ve Sırpça-Hırvatça Tex’leri indirir, boş zamanlarda da okurdum.

Yoğun çalıştığımdan ****** ayda bir yeni Tex var mı diye kontrol ettiğim bir siteydi.

Emekli olunca birden inanılmaz boş zamanım oluştu. İlk günler anlamsız şekilde hiçbir şey yapmadan TV izleyerek ya da sıradan konularda sohbetler yaparak günlerimi geçirdim. Ancak, boş oturmaktan sıkılınca yazmaya başladım. Kitap bitince de bu kez yayınlanması için 3 yıl çeşitli matbaalarla yayınevleriyle görüşmek zorunda kaldım. İlk önce olumlu yanıt verilmesine rağmen, iş basıma gelince, ekonomik sorunlar, piyasa, farklı konulara öncelik verme gibi nedenlerle sözleşme iptalleri oldu.

Yazma şevkimi de böylece kaybettim.

Bu esnada kitapçı dükkanında çizgi romanları karıştırırken bir İtalyan turist yanıma gelip, çizgi romanlar hakkında sohbet etmeye başladı, ortak noktamız çizgi roman tutkusu ve her ikimizin yaşlarının ileri olması nedeniyle eskilerin daha güzel olduğu konusunda hemfikir olmamızdı.

Bana İtalyanca, İngilizce, Fransızca, Almanca (kendisi İngilizceyi çok iyi, Fransızcayı kitapları okuyacak düzeyde bildiğini söyledi) 15,000 binin üzerinde çizgi romanı olduğunu söyledi. İstersem bana pek çok çizgi roman gönderebileceğini söyledi.

Ben sadece İngilizce bildiğimi, geçmişte basılmış çeşitli İngilizce çizgi romanları göndermesini istedim ve göndermesi için hard disk ve posta parası verdim. Bir ay sonra binlerce çizgi romanım olmuştu.

Tex Willer ile özel ilgilendiğimi söyleyince bana İtalyanca Tex Willer’lerin linklerini atmaya başladı.

Bu arada forumu dikkatle inceledim. Reklam yoktu, ücret yoktu, tamamen gönüllülük esasıyla katkı yapılıyor, birkaç kişinin üstün çalışmasıyla, akıl almaz fedakarlığıyla forum ayakta duruyordu.

Ben ne yapabilirim diye kendimi sorguladım.

Kitaplarım yoktu. Scan etmeyi bilmiyordum, kaldı ki scanerimda yoktu. Çeviri yapacak düzeyde yabancı dil bilgim de yoktu. Balonlama ya da grafikten de anlamıyordum.

Elimde İtalya’daki arkadaşımın gönderdiği bazı çizgi romanlar vardı, onlar belki birilerin ilgisini çeker diye paylaşmak istedim. Ama bilgisayar bilgim çok sınırlıydı, forumun işleyişini de iyi bilmiyordum.

Gelen İtalyanca Tex Willer linklerini, bu hususta 6,229 paylaşım yapan, katkılarının değerine paha biçilmez olan Değerli Üstat GANDOR8’e gönderdim ve forumda paylaşmaya çalıştım.

Değerli Yöneticiler Direnc11 ve Savok, büyük sabırla hatalarımı düzelttiler ve nasıl paylaşım yapılması hususunda yol gösterdiler.

6,229 paylaşım yapan Değerli Üstat GANDOR8’e yardımcı olabilmek, nispeten üstlendiği ağır yükün çok az kısmını paylaşabilmek için İtalya’daki arkadaşımdan Tex, Zagor, Mister No, Martin Mystere gibi çizgi romanların son sayılarının linklerini Forumda paylaşmak için göndermesini istedim.

Böylece gelen linkleri indirip, resimleyip, tekrar yükleyip, forumda paylaşiyorum.

Umarım bu çorbada karınca kararınca benim de tuzum olmuştur ve birileri paylaşımlarımı zevkle okumuştur.

Keşke daha fazla katkı yapabilsem, ama maalesef tüm yapabildiğim bu kadar.

Bu paylaşımlarla, hem Büyük Üstat DALTAS’a saygımı sunmak ve hem de Forum’da emeği geçenlere teşekkür etmek istedim.

Maalesef arşivimde Üstat DALTAS’ın Tex Willeri dışında Türkçe çizgi roman olmadığı için herhangi bir paylaşım yapamıyorum.

Üzgünüm.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,271
79,187
Karagümrük
Elinizde martin mystere özel seri (special) 16.sayısının İtalyan'cası varsa,
bu sayfaya yükleyebilirseniz çok sevinirim.
Macera ismi : L'impareggiabile reeves
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
Umarım bu çorbada karınca kararınca benim de tuzum olmuştur ve birileri paylaşımlarımı zevkle okumuştur.
Keşke daha fazla katkı yapabilsem, ama maalesef tüm yapabildiğim bu kadar.
Değerli balkan,
Büyük bir tevazu örneği göstermişsiniz. Paylaşımlarınızı zevkle takip eden birisi olarak, forumun özellikle yabancı dilde çizgi roman kısmına yapmış olduğunuz muazzam katkılarınızdan dolayı minnettarım size.
Gerçekten de, buradaki hepsi birbirinden değerli üstatların büyük emek ve zaman harcayarak, üstelik hiç bir karşılık beklemeksizin yaptıkları paylaşımlar ve sitenin değerli yöneticilerinin burayı yaşatmak adına yüklenmiş oldukları özverili çalışmalar karşısında insan bir müddet sonra mahcubiyet duymaya ve tıpkı sizde olduğu gibi, "acaba ben ne yapabilirim?" diye düşünmeye başlıyor. Siz şimdiye kadarki paylaşımlarınızla -kanaatimce- üzerinize düşeni fazlasıyla yapmışsınız. Ne diyelim, darısı başımıza!
 

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
188
Teks'in İngilizce ve Fransızca versiyonları varsa, yüklerseniz memnun olurum

Sayın Meminca,



sitesinde Tex ve Rodeo anahtar sözcükleri ile arama yaptığınızda karşınıza pek çok arama sonucu çıkacaktır.

Ayrıca;



sitesinde de Tex ya da Rodeo sözcüklerini Lug ya da Semic sözcükleri ile birlikte kullanırsanız pek çok arama sonucu çıkacaktır. Bu site aynı anda 3 dosya indirmeye izin veriyor, ama çizgi romanlar yüklü dosyalar olmadığından 1-2 dakika içinde 4. kitap ve sonrasını indirebilirsiniz.

ayrıca;



sitesindeki European comics in French kısmında da pek çok kitap bulabilirsiniz.

Sevgiler
 
Son düzenleme:

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
188
Ben de Edizioni IF'den çıkan Blek ve (Capitan) Miki'ler ile Fransızca Kiwi'leri arıyorum. Elimde çok sayıda Kiwi mevcut ama hala eksiklerim var. Kiwiler sitesine yüklendikçe indiriyorum, zaten başka da seçenek yok gibi ama sağolsunlar bu Fransızca siteye düzenli olarak yüklüyorlar ve sağlam gidiyorlar, yine de çok eksiğim var. Edizioni IF'den çıkan Blek'lerin de internet ortamında 25-30 tanesini buldum ama diğerlerini bulamadım. La Gazzetta dello Sport renkli olarak tüm Blek ve Miki'leri yayınlayacak gibi ama ben bunların siyah beyazlarının ya Fransızca (Kiwi) ya da İtalyanca olarak (Edizioni IF) elimde olmasını çok istiyorum. Ayrı başlıklar açılması durumunda ben de elimdeki kitapllar ile katkıda bulunabilirim ama bana nasıl yükleyeceğimi kısaca tarif etmeniz gerekli.

saygılar
 
Son düzenleme:

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,062
56,149
Arşivimdeki dosyalarda Kiwi yok. İtalyadaki arkadaşımdan yardım istedim. Herhangi bir dosya gelirse hemen paylaşacağım.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,271
79,187
Karagümrük
Extra Martin Mystere sayı 26
Extra Martin Mystere sayı 27
Varsa bu kitapları da yükleyebilir misiniz ?
Yardımlarınız için teşekkürler.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,062
56,149
Üstat, 27 numaralı dosya maalesef arşivimde yok. 26 numaralı dosyayı cbr ve pdf olarak yükledim. Extra Martin Mystere sayı 27 için İtalya'daki arkadaşımdan yardım istedim. Şayet dosyayı gönderirse, derhal yükleyeceğim.

Martin Mystere Extra 26 - La macchina della follia





cbr




pdf


 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,271
79,187
Karagümrük
Üstat, 27 numaralı dosya maalesef arşivimde yok. 26 numaralı dosyayı cbr ve pdf olarak yükledim. Extra Martin Mystere sayı 27 için İtalya'daki arkadaşımdan yardım istedim. Şayet dosyayı gönderirse, derhal yükleyeceğim.

Martin Mystere Extra 26 - La macchina della follia





cbr








pdf



Sağ olasın sayın Balkan. Ellerine sağlık.
Extra 27 'de gelirse tadından yenmez.
 

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
188
Martin Mystere Extra: 7, 18
Dylan Dog Color Fest: 17
Dylan Dog Speciale: 2, 8, 16
Dylan Dog Maxi ve Oldboy: 36, 38, 42, 44, 45
Nathan Never Speciale: 29

yardımcı olabilecek dostlara teşekkürü borç bilirim.
saygılar
 
Üst