Gözünüz Kahraman Görsün: ÖRÜMCEK

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,054
9,434
Kastamonu
Arkadaşlar bakın İnternet'in dipsiz doruksuz evreninde gezinirken ne kadar müthiş bir kahramana rastladım... Hani bir ara "Bir kahraman yaratalım" diye kafa yormuştuk ya, oradaki fikirlerin hepsini okusak, bu kahramanın sahip olduklarının onda birini göremeyiz.

Başlığı boşuna "Gözünüz Kahraman Görsün" diye atmadım; sahiden böylesini görmemişsinizdir.

Adı Örümcek. Alışılanın aksine sadece boyuna değil, hem enine, hem boyuna bir kahraman. İlk gördüğümde rolü rahmetli Adalı Halil Pehlivan'a oynatmışlar sandım.

Kafasında, üzerine örümcek resmi işlenmiş bir motosiklet kaskı var. Sırtındaki koyu renkli, ortasına beyaz zemin üzerine siyah örümcek resmi işlenmiş bol döküm postacı ceketi ve altındaki bolca kumaş pantolonu, ayağına geçirdiği dağcı postalları ile tamamlamış. Ceketin beline kalın siyah bir kemer takıp, kemerin toka yerine de kocaman bir Batman simgesi oturtmuş. Böyle bir cengaver silahsız olmaz tabii; beline aynı bizim Türk Polisi'ninki gibi bir tabanca takmış.

Sürekli taklalar, saltolar, parendeler atarak vuruşuyor, eldivenleri, botları, ceketi ve kemeri üzerindeyken sevişiyor; ilke gereği olsa gerek, bu işi yaparken sadece kaskını çıkarıyor.

Farının önünden ateş edebilen bir motosiklete biniyor. Ekibin önünde adam öldürdüğü halde Polis ona "abimiz" muamelesi yapıyor.

Filmin adı Örümcek. 1972 yapımı. Başrolde oynayan koçun adı Hüseyin Zan...

Rastlarsanız "kaçırmayın, izleyin" derim.

Not: Filmdeki kadınlar da güzel!...

01rwr.png

02.png

03pop.png

04sxs.png

Moderatör tarafında düzenlendi:

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,602
10,256
İzmir
1970'li yıllarda Yeşilçam'da bir furya başlamıştı biliyorsunuz. Dönemin en çok okunan çizgi romanlarının filmlerini çekmek... Kimler nasibini almadı ki bu furyadan. Dünyada ilk ve tek Kaptan Swing filmini mi ararsın, İranlı oyuncunun canlandırdığı Zagor'u mu? Kızılmaske, Tom Braks, Tom Miks, Süpermen, Betmen, Örümcek Adam, Uçan Örümcek Adam, Üç Muhteşem Kahraman, Kolsuz Kahraman, ki bu Çin uyarlamasıdır, hangi birini sayayım... Çok teşekkürler tekrar hatırlattığın için hocam.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,365
3,568
Midgard
Trafik-Polisi-Örümcek-Adam olmuş bu :D 1-2 videosunu görmüştüm Youtube'da. Onlardan birini paylaşayım bende :D

Bu arada film Betmen - Yarasa Adam'da olduğu gibi erotikliğin dibine vurmuş! :D

12 Şub 2010
15,001
550,865
olacak o kadar o zamanlar imkanlar ve hayal gücü bu kadar gelişmiş değildi..:)

İmkanlar bakımından tamamen evet, ama hayal gücünün genişliği " gelişmiş değil " değildi bence sevgili kral911

Bu tür filmlerin en tanınmış yönetmenlerinden Yılmaz Atadeniz ile bu konularda sohbet etme fırsatını bulmuştum, inanılmaz bir hayal gücü vardı

O günlerin imkanlarıyla böyle filmleri çekebilmek için yaptıkları şeyler, inanın en heyecanlı filmleri kadar ilginç ve bazen çok komik, bazen de içiniz acıyarak, bazen hayranlık uyandırıcı. Dünyada bir örneği olduğunu sanmıyorum. Bizim yönetmenler bu konularda inanılmayacak kadar yaratıcı oluyorlar.

Bu filmleri izlediğim lise çağlarımda bile çok komik bulacak kadar eleştiriyordum, resmen beni kekliyorlar bu filmlerle diyor ve sevdiğim çizgi roman kahramanlarını maskara ediyorlar diye de kızıyordum. Ama şimdi böyle düşünmüyorum. Onları gerçekten takdir ediyorum.

Çünkü " boş durmadılar, bir şeyler yapmak istediler, yapabildiklerinin üzerinde gayret gösterdiler, iyi niyetli ve sevimliydiler "

Konuyu açan sevgili hadon'umuz, çok gelişmiş ince mizah duygusuyla Diyarımıza renk katıyor, çok teşekkür ediyorum.

Konuya görsellikler katarak, güzel yorumlar yaparak yazan tüm dostlara da teşekkür ediyorum.