Soru; Tex Gigante 353

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
tex0353.jpg

yazar: Claudio Nizzi
çizer: Jesus Blasco

Bu kitabın Galaksi yayıncılık'tan Alevlenen Misisipi adıyla yayınlandığına dair bir bilgi var, doğru mudur?

Sanırım bizde mevcut değil.

Bilen var mı?

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,741
45,604
denize sıfır
bu macera forumda var ama hangi seri hangi sayı hatırlamıyorum.hatta kısa zaman önce okuduğuma eminim uzmanlar bilgi verir görünce bende hafızamı tazelerim.:)

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,975
148,339
Değerli dostum,bendeki kitaplarada baktım,ne bu macera adıyla, nede kapak resmiyle alakalı bir şey bulamadım.
Galaksi yayıncılığın 10 sayısı bizde mevcut,devamı olan sayı olabilir.
11'inci sayı olabilirmi:d

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Maalesef elimdeki bilgi bu kadar,
Türkçede Jesus Blasco bulmak kolay değil. Bunun orijinal çizimlerini gördüm, muazzam bir şey.

Soru 2:
[ MAXI TEX 002 ]

Bizdeki linki ölü José Ortiz çizimi İtalyanca kitabın Türkçesi var mı?

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
1,012
5,110
Galaxi yayıncılık 9. sayıda başlıyor,
onuncu sayıda sürüyor,
ama yarım kalıyor.

savok

Admin
30 Eki 2009
20,050
87,805
Kasımpaşa
Nerede bu "tex"çiler
nerede caretta, nerde daltas
kendimi sınava girmiş ergen lise çocuğu gibi hissediyorum..
"Sıfırcı hoca" gibi soruları peşpeşe soruyor stoktan hocam,
oysa ben "kel mahmut" tipi hoca severim..

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
1,012
5,110
Caretta burda da, daltas hesabı kapatmış.
Zannederim, galaxi 10'un devamı onun çevirdiklerinde vardı.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,646
84,445
NeverLand
Galaksi'nin 9. sayısında Alevlenen Missisippi ismiyle başlayan maceradır sayın abim. Maalesef 10. sayıda yarım kalmıştır. Orijinal sayının 352. sayısının 66 sayfalık bölümünden sonraki bölüm yayımlanmamıştır. Doğal olarak 353. sayıyı da henüz görmemiş oluyoruz bu şekilde.

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Herkese teşekkürler arkadaşlar.

Özellikle Betonkol ve Bakunin'e Alevlenen Mississippi için, Ertuğrul'a da Fosil Avcıları için.

Blasco ve Ortiz gibi ustaların kaleminden Tex okumak başka oluyor tabi ama şansımıza her ikisi de (biri yayınlanmamış, biri de bizde yok) eksik imiş. Yine de hiç yoktan iyidir.

Tekrar teşekkürler. :)

12 Şub 2010
15,001
550,381
Tex Maceraperest Çizgiler
Sayı : 3 Rakip Çeteler
Sayı : 4 Nefret Tohumları
Sayı : 5 Şifreli Mesaj

3. Sayının 27. sayfasından başlayan Jesus Blasco çizimi macera, 5. sayının 26. sayfasında sona eriyor.

Forumda var

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Tex Maceraperest Çizgiler
Sayı : 3 Rakip Çeteler
Sayı : 4 Nefret Tohumları
Sayı : 5 Şifreli Mesaj

3. Sayının 27. sayfasından başlayan Jesus Blasco çizimi macera, 5. sayının 26. sayfasında sona eriyor.

Forumda var

Sayın Profesörüm, 12'den vurdun...
Sağolasın, bu gecenin tam metin Blasco'sunu bulduk sayende. İki gömlek ütüleyeceğim, sonra koltuğuma kurulup okuyacağım.
:)

12 Şub 2010
15,001
550,381
Tex Maceraperest Çizgiler Bonelli Comics Özel Albüm 06 - Büyük Soygun!

Jose Ortiz çizimi bu macera forumda mevcut

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul

Evet!! çok haklısın, sanırım sıralı listede eksik var ondan görmedim.
Sağol.

Tex Maceraperest Çizgiler Bonelli Comics Özel Albüm 06 - Büyük Soygun!

Jose Ortiz çizimi bu macera forumda mevcut

Ben yazarken yeni bilgiler gelmekte :) . Sağol Profesör, "Tex Maceraperest Cizgiler Bonelli Comics Ozel Album" serisi bu anlamda çok iyi, onları keşfetmiştim.
-----------

Bu arada gömlekleri hallettim, yeri gelmişken anlatayım bari dedim.

Kendi Kısa Tex hikâyem;

Tahmin ettiğiniz gibi, sıkı bir Tex okuyucusu değilim. Bir süre öncesine kadar bütün okumalarım, çocukluğumda almış olduğum Teks'lerden ibaretti ve takdir edersiniz ki, klasik serinin çizgileri pek de sanat eseri sayılmazlardı, böylece hepsi orada kaldı...

Ta ki 3~4 sene önce Joe Kubert çizimi "Yalnız Atlı!"yı kitapçının rafında görene kadar. Nabzımın bir anda tavan yaptığını hatırlıyorum. Kitapçı da farketmiş olmalı. Adama "Kubert ustayı Tex çizerken düşünemiyorum" dedim. Tebessüm etti...

O günden bu yana yeni Tex serüvenim başladı ve ağır da olsa sürüyor. Sade Kubert değil, kimler çizmemiş ki Mr. Willer'ı; de la Fuente, Ortiz, Bernet, Parlov, Font, Milazzo... ve tabi Blasco.

Yalnız Atlı!'yı kitaplığımdaki yuvasından çıkarıp tekrar elime aldım demin bu yazıya başlamadan önce, Oğlak-2005 baskısıymış... Yine de geç kalmış bir "yeniden başlangıç".

Olsun, zararın neresinden dönülse...

Son düzenleme: