Çizgi roman okumaya nasıl başladınız?..

Çizgi roman okumaya nasıl başladınız?..

80s / Mecmualar, Gazeteler ve Diğer Yayınlar

Like Tree231Likes

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 25.Eylül.2009, 19:43   #1
Kıdemli Üye

KUZGUN Çizgi Roman Evi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 111
•Rep Seviyesi :
KUZGUN Çizgi Roman Evi will become famous soon enoughKUZGUN Çizgi Roman Evi will become famous soon enough
Rating 5 Çizgi roman okumaya nasıl başladınız?..

Daha bilgisayar, internet, cep telefonun icat edilmediği o eski efsanevi 1975-76 lı yıllarda büyük abilerimizden görerek okumaya başladım.
O zamanki klasik sinema önü kitap takasları ile değişik çizgiromanları okuma fırsatı buluyorduk. Bazen çeki yapar kitap alır veya satardık. Gazete bayilerinin önünden her gün geçer yeni çizgiromanlar geldimi diye heyacanla incelerdik.
Sıfır kitapları almakta her baba yiğidin harcı değildi. Fiyat olarak bayağı pahalı idi.
O zaman alıp okuyamadığımız kitapların acısını şimdi çıkarmaya çalışıyoruz.
Eskiden olmayan bu yeni teknolojilerdenden, yine çizgiromanlar için değişik şekillerde yararlanıyoruz. Türkiye ve bütün dünyadaki çizgiromanları tanımak, paylaşım ve kitap bulup almak için yararlanmak gerçekten güzel.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2017 Saat 06:36 ) değiştirilmiştir.
KUZGUN Çizgi Roman Evi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 05.Ekim.2009, 19:23   #2
Yeni Üye

arselmersel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
arselmersel is on a distinguished road
Okuma yazma bilmeden önce, dergi ve kitaplara bakardım. Abim Tarkan ve Kara Murat alırdı. Kızılmaske'nin resimlerine bakardım. Zaten okumayı öğrendikten sonra bende çizgi roman tutkusu hiç bitmedi..
Baltimora ve Lami Tiryaki bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 17:55 ) değiştirilmiştir.
arselmersel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 05.Ekim.2009, 20:25   #3
Süper Üye

hasanicoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1092
•Rep Seviyesi :
hasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud ofhasanicoz has much to be proud of
Icon10
Babam nöbetten çıkınca hemen uyuyamazdı. Gelirken yeni çizgi romanları alır ve okurdu. O uyuyunca sıra bize gelirdi. Değiş tokuş yapılır,çekiliş yapılırdı...

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 17:56 ) değiştirilmiştir.
hasanicoz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Ekim.2009, 00:06   #4
Yeni Üye

cortes84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 124
•Rep Seviyesi :
cortes84 will become famous soon enoughcortes84 will become famous soon enough
Çizgi romanlarla tanışmam ilk ilkokul 5. sınıfa rastlar. (Sene 1994). İlk çizgi romanım Zagor'un büyük albüm 50. sayısı idi. Hiç unutmam 194 sayfaydı sanırım. Kaplan adamlı macerası vardı. Bir çırpıda bitirmiştim. Sonra anneme göstermiştim anne 2 saatte bitirdim bak diye. Arkadaşıma ödünç vermiştim bi şekilde kapağı yırtılmıştı hemen gazete bayiiden tekrar almıştım. Aah ah ne günlerdi. Çocuktum ulaşımım da kolay değildi. Sonradan Tommiks, Teksaslarla tanıştım delirirdim elime geçirdiğimde. Çocukluğumun en güzel anları hep çizgiromanladır.

Şimdi 100lerce çeşit çizgi romanı çıktığının ertesi gün bedavaya okuma şansım var ama o çocukluğumdaki tat hiçbir şeyde yok.

O tadı hiç bi zaman yakalayamayacağız her halde.
Baltimora, Lami Tiryaki, albay ve 2 kişi bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.
cortes84 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Ekim.2009, 02:25   #5
Yeni Üye

kartal50 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 20111
•Rep Seviyesi :
kartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond reputekartal50 has a reputation beyond repute
Ben Tarkan ve Kara Murat'la 1982'de 12 yaşındayken tanıştım. Abim alırdı ilk zamanlarda. Sonra tutkunu oldum ve kendim almaya başladım. Ben köyde yaşıyorum ve nerede köy yerinde bayi!?.. Allah'tan hergün köyden vilayete ortaokula giderdim de böylece alma imkanım olurdu. Bir sonraki haftayı iple çekmek, alır almaz hemen açıp okumak ne heyecan verirdi. Ayrı bir zevki vardı. Her macerayı baştan sona tekrar tekrar okurdum, resimlerini yapardım. Aaah aaah!..

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.
kartal50 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Ekim.2009, 15:49   #6
Çeviri Balonlama
Yönetici
E-Dergi

büyük beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1299141
•Rep Seviyesi :
büyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond repute
Birinci sınıfa giderken abim Tarkan alırdı; "Maryo'nun kuşları"'yla bir bulaştık, ölene kadar çıkış yok...

Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:22 ) değiştirilmiştir.
büyük beyaz isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 24.Kasım.2009, 02:02   #7
Yeni Üye

karabasan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
karabasan is on a distinguished road
Hangi sene hatırlamıyorum. Amcamlara gidince kuzenler elime Deadly Hands Of Kung Fu'nun Almanya'da çıkan ciltlerinden birini tutuşturmustu. İlk cizgi romanım o idi. Sonra bir arkadaş, 1990'ların başında bir Süpermen cildi hediye etmişti. Benim çizgi roman serüvenim böyle başladı işte..

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir.
karabasan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 27.Kasım.2009, 06:21   #8
Yeni Üye

blghn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 124
•Rep Seviyesi :
blghn will become famous soon enoughblghn will become famous soon enough
Beşinci sınıftaydım. Ev sahibimizim lisede okuyan oğlunun YavruTürk'leri ile başladı Çocuk Dergileri ve dolayısıyla çizgi-romanla tanışmam.
Peşinden Tercüman-Hürriyet-Milliyet Çocuk Dergileri ile tanıştım. Bu dergileri birer birer kapanıncaya kadar aldım-okudum ve biriktirdim.
Türkiye Çocuk Dergisi ile tanıştıktan sonra Lise ikiye kadar büyük bir keyifle takip ettim.
O iğrenç "kazık kadar adam oldun hala çizgi roman mı okuyorsun" laflarına bu senelerde yenilip çocuk dergileriyle koptuk birbirimizden.
Sayıları beşyüze yakın dergi koleksiyonum tarih oldu.
Şimdi mi?
Şimdi büyüdüm artık.
Çizgi Roman okumak için en uygun yaşın halen içinde bulunduğun yaş olduğunu,
En uygun zamanın şu an olduğunu bilebilecek kadar büyüdüm.

Şu anda kendi çocuğumu alıştırmaya çalışıyorum.
Ona tuzaklar kuruyorum.
Tesadüfen dergiler bulmasını sağlıyorum sağda solda.
Birgün elbet bu tuzakları kuranı bulacak ama o güne kadar zaten alışkanlık haline gelmiş olacak!

Tüm dostlara selamlar ve sevgilerimle.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir.
blghn isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 27.Kasım.2009, 11:10   #9
Yasaklı Üye

jackmaldow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10010
•Rep Seviyesi :
jackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond reputejackmaldow has a reputation beyond repute
Ben nerden, nasıl öğrendim bilmiyorum ama anneme gidip çizgi roman almasını söylemiştim. O zamanlar televizyonda X-men, spiderman ve batman çizgi filmleri vardı. Bu kahramanları çok seviyordum.(hala seviyorum olsa gene izlerim). Annem de gidip bana bir Spiderman fasikülü almıştı. Onu okuduktan sonra tüm çizgi romanları biriktirme isteği oluştu içimde..
Baltimora, Lami Tiryaki ve S.Gül2010 bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.
jackmaldow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Aralık.2009, 02:00   #10
Yeni Üye

mijatovic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 5012
•Rep Seviyesi :
mijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond reputemijatovic has a reputation beyond repute
Kaptan Swing'le başlamıştım, yılını tam hatırlayamıyorum 88-90 arası muhtemelen..
Baltimora, Lami Tiryaki ve ahmet30 bunu beğendi.

Konu Baltimora tarafından (18.Kasım.2014 Saat 18:02 ) değiştirilmiştir.
mijatovic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
başladınız, çizgiroman, nasıl, okumaya

Seçenekler
Stil