![]() |
#41 |
|
![]()
Küçükken gazete satan yerlerden çizgi roman alıp okurdum. O zamanlar fiyatlar şimdiki gibi değildi. Küçük bir çocuk bile haftalık harçlığı ile alabiliyordu. Zaman geçtikçe alamamaya başladım aldıklarımın çoğunu okusunlar diye kitabı olmayan köylere bağışladık artık orada yaktılar mı bilemem. Sonra internetten İngilizcelerini takip etmeye başladım, hatta Türkiye de ilk Çeviri Balonlama yapanlardan olduğuma inanıyorum. Sonradan bu scannerlar çıktı. Scanner çıktı mertlik bozuldu misali internet taramalar ile doldu. İyi mi oldu tabi ki çok iyi oldu ama çeviri ve balonlamaya o kadar emek verildiği el emeği göz nuru olduğu ve hiçbir karşılık beklenmeden paylaşıldığı halde taranan eski bir çizgi romanın daha çok rağbet gördüğü de maalesef acı bir gerçektir.
Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir. |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#42 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 26.Eylül.2009
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Ben de her halde teyzeoğlunun getirdiği Tarkan'la başladım. Ama ilk çıktığı zaman aldığım Mister No fasiküllerini hiç unutmayacağım herhalde.. Aynı dönemde Mandrake ve Kızılmaske fasiküllerde favorilerimdi. Tabii o zamanlarda, böyle çok çesit yok. Yok Ipaddir, internettir, video oyunlarıdır falan. Herkes ÇR okuyordu. Kaç defa tırpan yedim hatırlamıyorum, yok "üniversiteye başlıyorsun bunlari bırak" gibi... Yoksa simdi abartisiz 1000 kusur tane kitabım olurdu. En son 2005de Türkiye'den çıkış yaparken oğlana aşılamak için aldığım 150 küsur kitabı satarak vedalaşmıştım. Buralara gide gele yine ateş canlandı. Bu sefer oturaklı bir kolleksiyon yapacağım, şayet ölmezsem...
Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:17 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#43 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 12.Ocak.2010
•Rep Puanı : 19872
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Sünnetimde bir süpermen çizgiromanı alınmıştı... Ardından arkası geldi...
![]() Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:17 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#44 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 08.Mayıs.2010
•Rep Puanı : 109345
•Rep Seviyesi :
![]()
Ben de tam olarak hatırlamasam da babam biraz meraklıydı, evde vardı bir kaç Kaptan Swing, Tommiks, Red Kit, Tenten, Örümcek Adam...
![]()
Biz ki caniyiz! Herkes için ekmek, iş ve her türlü bağımsızlık ve adaleti istiyoruz. Pyotr Alexeyevich Kropotkin Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#45 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 21.Aralık.2010
•Rep Puanı : 21039
•Rep Seviyesi :
![]()
Tam hatırlamıyorum sanırım 85'de filan Bilka'nın Örümcek Adam'ını çok sevdim. Bir süre sonra okumayı bıraktım ve sadece gördüğümde okuyordum. Aktif değildim yani. Sonra Arka Bahçe filanla 97 gibiydi; sayılardan pek emin değilim, yine okudum. En son 6 yıldır her şeyiyle takip etmeye çalışıyorum .
Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:21 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#46 |
Kıdemli Üye Üyelik tarihi: 08.Eylül.2010
•Rep Puanı : 15077
•Rep Seviyesi :
![]()
Her iki ağabeyimin de çizgi romanı sevmesi ve annem bundan hoşlanmasa da nerede ise her hafta sonu eve bir kaç çizgi roman getirmesi sayesinde olmuştur . 80'li yılların sonlarından bahsediyorum. O zamanlar Bursa Kapalı Çarşı'nın sonlarında Pazar günleri çeşitli dükkanların kapalı kepenklerinin önünde işportacı misali yerlere sergi açıp eski kitap , mizah dergileri ve özellikle çizgiroman sahaflığı yapılırdı . Bunlardan ilk okuduğumun Alfa yayınları'ndan ^çıkan Marvel Çizgiromanları olduğunu; Özellikle Barbar Conan'ın bana çizim yapmayı ve ince ayrıntılarına kadar insan anatomisinin ne kadar göz alıcı olduğunu gösterdiğini hatırlıyorum. Halen hobi olarak bir şeyler karalasam da, bunu bana sevdirenin Conan olduğunu iyi biliyorum . Sonra Atlantis ile Martin Mystere en sevdiğim çizgi eserler arasında yer alıyordu . Çocukken çok bir şey anlamasam da karakterin sürekli bilinmeyen şeyleri gün ışığına çıkarması ve özellikle Dünyanın her yanına yaptığı seyahatler bana içinde bulunduğum şehirin, daha doğrusu mahallemizin ötesinde Dünya'nın ne kadar büyük olduğunu gösterdiği de ayrı bir hatıradır.
Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:27 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#47 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 11.Eylül.2011
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
1960-61yıllarıydı, ilk okul 3. sınıfı bitirmiştim. Babamla gezmeye gitiğimiz Ordu'da bir gazete büfesinin vitrininde gördüğüm Teksas'ı almasını istedim, aldı. Hemen orada, yolda okumaya başladım, hala da zevkle okuyorum. Geçen yıllar bu sevgimi arttırdı, azaltmadı.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#48 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 26.Eylül.2010
•Rep Puanı : 97919
•Rep Seviyesi :
![]() 2-3 yaşlarındaydım... Oturmaya gittiğimiz teyzekızının evinde,oyalanmam için elime tutuşturulan bir fasikülle başladım... Kapağında bıyıklı pelerinli takım elbiseli ve de şapkalı bir abi arbaları havaya kaldırıyordu...Birşey anlamadığmdan yere atıp çiğnemeye çalışmıştım... Bizim teyzekızı baktı kitabı gidiyor ; koskoca siyah piyanosuna oturtmuştu beni...Yıllar sonra okumayı söktüğümde kapaktaki şahsiyetin Mandrake olduğunu anlamıştım...Sonraları dayımdan aldığım Mister no Zagor Alaska Atlanislerle devam etti bu ... Komşularla değiştirdiğim ÇR'ler de cabası... Günde 3-5 tane okurdum abartısız...Annemle babam bu konuda çok hoşgörülü idi...
![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#49 |
Aktif Üye Üyelik tarihi: 26.Mart.2009
•Rep Puanı : 112813
•Rep Seviyesi :
![]()
1976 yılında ilkokulumun karşısındaki gazete bayiine yardım ederken çizgi romanla tanıştım ve harçlıklarımla Zagor almaya başladım.O zamandan beri aralıklarla çizgi roman tutkusunu sürdürüyorum.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#50 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 25.Eylül.2011
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Benim ki sizinkiler kadar eskiye gitmiyor da ama daha okula başlamamıştım, Sabah gazetesi Örümcek Adam'ın çizgi romanını veriyordu hergün. 10-15 sayfa kadardı. okuma yazma bilmezdim ama resimlerle anlardım yada anladığımı sanıyordum
![]() ![]() Konu Baltimora tarafından (30.Kasım.2013 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
başladınız, çizgiroman, nasıl, okumaya |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çizgi Roman Nasıl Okunmalı | Lami Tiryaki | Sizlere İlginç Gelenler | 5 | 07.Haziran.2013 22:44 |
Çizgi roman nasıl hazırlanır.. | Shoryuken | Genel Duyurular | 2 | 02.Haziran.2013 12:05 |
Dünyada Çizgi Roman Nasıl Söylenir? | SaydeK44® | Bilgi Deposu | 1 | 18.Ocak.2013 21:08 |
Tenten'in Birkaç Yüzü ya da Bir Çizgi Roman Nasıl Yaratıldı? | bakunin | Çizgi Roman Kahramanları, Dergiler, Türler ve İnceleme Kitapları | 0 | 27.Temmuz.2009 13:22 |