Çizgi roman okumaya nasıl başladınız?..

Çizgi roman okumaya nasıl başladınız?..

80s / Mecmualar, Gazeteler ve Diğer Yayınlar

Like Tree231Likes

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06.Mayıs.2010, 17:25   #21
Süper Üye

algir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 69817
•Rep Seviyesi :
algir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond reputealgir has a reputation beyond repute
1976 yada 1977 senesi ilkokul 3. sınıftayken kız arkadaşlardan birisi abisinden Zagor'un yılan kaptan adlı macerasınının olduğu kitabı getirmişti.İlk okuduğum çizgi romandı.Aklımın bir köşesinde hayal mayal Hammad'ı köpekbalıklarına yem yapmak için tekerlekli sandalyesiyle kütükten yapılmış köprüye iterlerken,zagor'un gelip onu kurtarmasını hatırlıyordum.Geçenlerde bu macerayı sitemizden indirinceye kadar da bir daha okuma fırsatım olmamıştı.İndirip okuyuncada yaşadığım coşku ve heyecanı ancak buna benzer anıları olan arkadaşlar anlar herhalde.
Baltimora ve Lami Tiryaki bunu beğendi.
algir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 06.Mayıs.2010, 17:35   #22
Süper Üye

tafamus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 290779
•Rep Seviyesi :
tafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond reputetafamus has a reputation beyond repute
Ben ilk olarak henüz 5 yaşındayken Teksas'la başladım. Çelik Blek'i babam getirmişti avunmam için ve ilk okumayı da onunla öğrendim. Büyük adam olacak dediler, 79 senesiydi ama lise hayatımın kara dönemi oldu çizgiromanlar. Lise 1'in ilk senesi 18 dersten 16 tane zayıf getirmiştim Yaklaşık 3000 bine yakın, 4 çuval dolusu çizgiromanlarımın hepsi yandı, bitti, kül oldu.. Buna en çok sevinen annem oldu, ben ise boynu bükükleri oynadım. Eğer ders çalışıp ta kitaplarım yanmasaydı bu siteyi kitaba boğardım.Kuruşluk serilerin hemen hemen hepsi vardı. Ne yapalım gene sizin sayenzde eskiye döndük Bakunin usta..

Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir.
tafamus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 16.Eylül.2010, 20:15   #23
Yeni Üye

hammerusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
hammerusta is on a distinguished road
Babamın red-kit'leri vardı.
Sene 1980...
Özellikle yaz aylarında divanın altından çıkarır okurdum
80,81 ve 82 yıllarında ise tercüman çocuk alır okurdum.
Oradaki yaz neşesi ekinde supermen ve taş devrinin maceraları da ilgimi çekerdi.
hammerusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 26.Eylül.2010, 12:59   #24
Yeni Üye

deathproof96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
deathproof96 is on a distinguished road
Spawn'la başlamıştım.

Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir.
deathproof96 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 26.Eylül.2010, 18:07   #25
Aktif Üye

Aliaksandr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 6005
•Rep Seviyesi :
Aliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond reputeAliaksandr has a reputation beyond repute
Aliaksandr - MSN üzerinden mesaj gönder
İlk olarak 3 yaşlarındayken babamın verdiği Martin Mystere ile başladım ama maalesef okuyamıyordum.Halen daha unutmam o pembe kapaklı kitabı...Daha sonra eski filmlerde gördüğüm çizgi romanları merak ettim ve araştırdım o zamanlar nerde satıldığını bilmediğim için Spider manın çocuk dergileri ile başladım.Birdahada bırakmadım Allaha şükür.
Aliaksandr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 26.Eylül.2010, 20:55   #26
Yeni Üye

komikaze11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
komikaze11 is on a distinguished road
3. sınıfta kitap okuma dersinde kitap getirmeyi unutmuştum dayak yiycem diye korkuyodum iyikide unutmuşum hocamız kütüphanenin anahtarını verdi girdik baktım dolaştım dolaştım en sonlarda kırmızı kapaklı biraz yırtılmıi elime aldım bi baktım
kızılmaske capulcular lan dedim çizgi romannn kaptım geldim
komikaze11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 26.Eylül.2010, 21:29   #27
Yeni Üye

demirbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
demirbey is on a distinguished road
Ben tam olarak hatırlayamasam da 1982-1988 yılları arasında okumadığım çok az çizgi roman kalmıştır heralde. Yalnız benim farkım hiç bayi'den çizgi roman almamış olmamdır . O yıllarda bu romanların en çok satıldığı yer olarak bildiğim Beyazıt ve Aksaray'ı mesken tutardım kitap takas etmek için; ucuza temin ettiğim çizgi romanları okuduktan sonra Beyazıt meydanı'nda meraklılarına iyi fiyata satardık.

Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:41 ) değiştirilmiştir.
demirbey isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 26.Eylül.2010, 23:34   #28
Süper Üye

vkopuzoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 37153
•Rep Seviyesi :
vkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond reputevkopuzoglu has a reputation beyond repute
Tarihi tam bilmiyorum ama sanırım 80'lerin sonu idi elimde böyle küçük ama dikdörtgen boyutta epey kalın bir Redkit'im vardı çok severdim onu ilk okulda bile götürüp okurdum sonra ne oldu hatırlamıyorum o zamanda şimdide kaybettiğim için çok üzülüyorum.Böyle daltonlarla kapışıyordu Redkit hey gidi günler zaten yeni sürümler dışında seyretmediğim çizgi dizisi kaldımı merak ediyorum hatta geçenlerde çizgiromanını okuyup, yalayıp yutmuş olduğum bölümü ekranda çizgi dizi olarak görünce epey sevinmiştim (Apaçi Geçidi)
Sonra 90 ların ortalarında Süperman vardı bende eh malum o vakitler köyde oturduğumuzdan o yaşlarda pek çizgiromanım yoktu doğrusu.Ama maalesef bu ikinci çizgiromanımda kaderi aynı oldu kayıplara karıştı.İnsanın ilk iki çizgiromanını kaybetmesi çok ironik olsa gerek hadi süpermani pek sevmem onu geçtim ama Redkit... neyse
Bu kadar olaydan sonra bakkalın birinden Redkit apaçi Geçidini almıştım ki ALLAH'A şükür o bir yerlere gitmedi onu gözüm gibi bakıyorum
Sonra bir ara yengemin babası bana Takvim gazetesinin verdiği Martin Mysteryler vardı bayağı hoşuma gitmişti epeyde vardı ama, maalesef kader yine ağlarını pis bir şekilde bunlar üstündede oynamıştı hepsi kayboldu.böhü
Ondan sonra işte okuldu,üniversiteydi,askerlikt i cart curt derken bu arada gazeteden verilen birer adet tommiks, teksas ve Üniversitedeyken aldığım X-Men, sonraları da ekibe en son katılan Örümcek Adam eski Bilka Yayınları Süper Seri cilt 2 ve Heroes cilt 1 çizgiromanlarını okuma şansım oldu.
Eh buna da şükür.Siteyi bulana kadar mangalara kaydıysamda en sonunda bu harika siteyi bulmamla zaten çizgiroman merakım her iki koldan devam etti.E tabi aynı orandada hayatımda hiç okuyamayacağım serileri okuma fırsatım oldu ve çok güzel bir arşivim olmaya başladı tüm emeği geçenlerden ALLAH razı olsun
İyi ki varsın(ız) ÇizgiDiyarı ailesi(ee siteyi güzelleştiren hepimizsek o zaman boş site bize fayda sağlamaz değil mi?)

Ha olur ya belki görüşemeyiz.
İyi günler, iyi akşamlar, İyi geceler...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu vkopuzoglu tarafından (26.Eylül.2010 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir.
vkopuzoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 27.Kasım.2010, 16:04   #29
Yeni Üye

Excalibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Seviyesi :
Excalibur is on a distinguished road
4 ya da 5 yaşlarımdaydım.
Abim Tercüman Çocuk dergisi alırdı. Orada Pembe Panter vardi. ilk onu okumakla çizgi-roman okumaya ve kendim de çizmeye başladım.
Ne iyi etmişim!
Zira çizgi-romansız bir dünya nasıl olur, düşünmek bile istemiyorum!!!
Excalibur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 27.Kasım.2010, 16:20   #30
Yasaklı Üye

radavada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1362
•Rep Seviyesi :
radavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud ofradavada has much to be proud of
Ben de son 3 senedir okuyorum. Önceleri hiç tanınmadık çizgi romanlar okurdum. Şimdiyse bilindik şeyler okumaya çalışıyorum. Şu ana kadar hiç Teksas, Tommiks okumadım ama iyi olduğunuu söylüyorlar..

Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir.
radavada isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
başladınız, çizgiroman, nasıl, okumaya

Seçenekler
Stil