![]() |
#21 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 10.Aralık.2009
•Rep Puanı : 69817
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
1976 yada 1977 senesi ilkokul 3. sınıftayken kız arkadaşlardan birisi abisinden Zagor'un yılan kaptan adlı macerasınının olduğu kitabı getirmişti.İlk okuduğum çizgi romandı.Aklımın bir köşesinde hayal mayal Hammad'ı köpekbalıklarına yem yapmak için tekerlekli sandalyesiyle kütükten yapılmış köprüye iterlerken,zagor'un gelip onu kurtarmasını hatırlıyordum.Geçenlerde bu macerayı sitemizden indirinceye kadar da bir daha okuma fırsatım olmamıştı.İndirip okuyuncada yaşadığım coşku ve heyecanı ancak buna benzer anıları olan arkadaşlar anlar herhalde.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#22 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 12.Şubat.2010
•Rep Puanı : 290779
•Rep Seviyesi :
![]()
Ben ilk olarak henüz 5 yaşındayken Teksas'la başladım. Çelik Blek'i babam getirmişti avunmam için ve ilk okumayı da onunla öğrendim. Büyük adam olacak dediler, 79 senesiydi ama lise hayatımın kara dönemi oldu çizgiromanlar. Lise 1'in ilk senesi 18 dersten 16 tane zayıf getirmiştim
![]() Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 15.Eylül.2010
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Babamın red-kit'leri vardı.
Sene 1980... Özellikle yaz aylarında divanın altından çıkarır okurdum 80,81 ve 82 yıllarında ise tercüman çocuk alır okurdum. Oradaki yaz neşesi ekinde supermen ve taş devrinin maceraları da ilgimi çekerdi. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 02.Şubat.2010
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Spawn'la başlamıştım.
![]()
Deadpool Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:40 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#25 |
Aktif Üye |
![]()
İlk olarak 3 yaşlarındayken babamın verdiği Martin Mystere ile başladım ama maalesef okuyamıyordum.Halen daha unutmam o pembe kapaklı kitabı...Daha sonra eski filmlerde gördüğüm çizgi romanları merak ettim ve araştırdım o zamanlar nerde satıldığını bilmediğim için Spider manın çocuk dergileri ile başladım.Birdahada bırakmadım Allaha şükür.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 29.Temmuz.2010
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
3. sınıfta kitap okuma dersinde kitap getirmeyi unutmuştum dayak yiycem diye korkuyodum iyikide unutmuşum hocamız kütüphanenin anahtarını verdi girdik baktım dolaştım dolaştım en sonlarda kırmızı kapaklı biraz yırtılmıi elime aldım bi baktım
kızılmaske capulcular lan dedim çizgi romannn kaptım geldim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 26.Temmuz.2009
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Ben tam olarak hatırlayamasam da 1982-1988 yılları arasında okumadığım çok az çizgi roman kalmıştır heralde. Yalnız benim farkım hiç bayi'den çizgi roman almamış olmamdır . O yıllarda bu romanların en çok satıldığı yer olarak bildiğim Beyazıt ve Aksaray'ı mesken tutardım kitap takas etmek için; ucuza temin ettiğim çizgi romanları okuduktan sonra Beyazıt meydanı'nda meraklılarına iyi fiyata satardık.
Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:41 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#28 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 04.Mart.2010
•Rep Puanı : 37153
•Rep Seviyesi :
![]()
Tarihi tam bilmiyorum ama sanırım 80'lerin sonu idi elimde böyle küçük ama dikdörtgen boyutta epey kalın bir Redkit'im vardı çok severdim onu ilk okulda bile götürüp okurdum sonra ne oldu hatırlamıyorum o zamanda şimdide kaybettiğim için çok üzülüyorum.Böyle daltonlarla kapışıyordu Redkit hey gidi günler zaten yeni sürümler dışında seyretmediğim çizgi dizisi kaldımı merak ediyorum
![]() Sonra 90 ların ortalarında Süperman vardı bende eh malum o vakitler köyde oturduğumuzdan o yaşlarda pek çizgiromanım yoktu doğrusu.Ama maalesef bu ikinci çizgiromanımda kaderi aynı oldu kayıplara karıştı.İnsanın ilk iki çizgiromanını kaybetmesi çok ironik olsa gerek hadi süpermani pek sevmem onu geçtim ama Redkit... ![]() Bu kadar olaydan sonra bakkalın birinden Redkit apaçi Geçidini almıştım ki ALLAH'A şükür o bir yerlere gitmedi onu gözüm gibi bakıyorum ![]() Sonra bir ara yengemin babası bana Takvim gazetesinin verdiği Martin Mysteryler vardı bayağı hoşuma gitmişti epeyde vardı ama, maalesef kader yine ağlarını pis bir şekilde bunlar üstündede oynamıştı hepsi kayboldu.böhü ![]() ![]() Ondan sonra işte okuldu,üniversiteydi,askerlikt i cart curt derken bu arada gazeteden verilen birer adet tommiks, teksas ve Üniversitedeyken aldığım X-Men, sonraları da ekibe en son katılan Örümcek Adam eski Bilka Yayınları Süper Seri cilt 2 ve Heroes cilt 1 çizgiromanlarını okuma şansım oldu. Eh buna da şükür.Siteyi bulana kadar mangalara kaydıysamda en sonunda bu harika siteyi bulmamla zaten çizgiroman merakım her iki koldan devam etti.E tabi aynı orandada hayatımda hiç okuyamayacağım serileri okuma fırsatım oldu ve çok güzel bir arşivim olmaya başladı tüm emeği geçenlerden ALLAH razı olsun ![]() İyi ki varsın(ız) ÇizgiDiyarı ailesi(ee siteyi güzelleştiren hepimizsek o zaman boş site bize fayda sağlamaz değil mi? ![]()
Ha olur ya belki görüşemeyiz. İyi günler, iyi akşamlar, İyi geceler... ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu vkopuzoglu tarafından (26.Eylül.2010 Saat 23:40 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 21.Şubat.2010
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
4 ya da 5 yaşlarımdaydım.
Abim Tercüman Çocuk dergisi alırdı. Orada Pembe Panter vardi. ilk onu okumakla çizgi-roman okumaya ve kendim de çizmeye başladım. Ne iyi etmişim! Zira çizgi-romansız bir dünya nasıl olur, düşünmek bile istemiyorum!!! |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#30 |
Yasaklı Üye Üyelik tarihi: 02.Ağustos.2010
•Rep Puanı : 1362
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ben de son 3 senedir okuyorum. Önceleri hiç tanınmadık çizgi romanlar okurdum. Şimdiyse bilindik şeyler okumaya çalışıyorum. Şu ana kadar hiç Teksas, Tommiks okumadım ama iyi olduğunuu söylüyorlar..
Konu Baltimora tarafından (13.Nisan.2013 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
başladınız, çizgiroman, nasıl, okumaya |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çizgi Roman Nasıl Okunmalı | Lami Tiryaki | Sizlere İlginç Gelenler | 5 | 07.Haziran.2013 22:44 |
Çizgi roman nasıl hazırlanır.. | Shoryuken | Genel Duyurular | 2 | 02.Haziran.2013 12:05 |
Dünyada Çizgi Roman Nasıl Söylenir? | SaydeK44® | Bilgi Deposu | 1 | 18.Ocak.2013 21:08 |
Tenten'in Birkaç Yüzü ya da Bir Çizgi Roman Nasıl Yaratıldı? | bakunin | Çizgi Roman Kahramanları, Dergiler, Türler ve İnceleme Kitapları | 0 | 27.Temmuz.2009 13:22 |