![]() |
#1 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 07.Aralık.2010
•Rep Puanı : 438383
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Gününüz aydın olsun dostlarım;
orjinal sırasına sadık kalmaya çalışarak yapmaya çalıştıgımız tam macera Zembla serisinin ilk düzenleme-birleştirme çalışmasıyla karşınızdayım, orjinal listedeki sıkıntılarla sizleri yormayacagım ben bir şekilde listeyi düzenleyeceğim( 480 sayı yanınlanmış fakat tekrarları çıkarırsak 291 sayı gibi ama onların bazı sayılarını biz tek isim altında yayınlamışız falan filan) biz maceraların keyfini çıkartalım bu sayı esasen 2003 yılında yani ilk maceranın yayınlanmasından tam 40 yıl sonra basılmış ama adından da anlaşıldıgı üzere Zemblanın dogusunu simgeledigi için aşagıdaki orjinal kapagından da görüleceği üzere 0 numarayla okurlara sunulmuş , bu macerayı bize kazandıran üyemiz gandor08, fakat bu macera için bir başlık açmadan renklendirilmesi için mesaj altında paylaşmış, bende ona teşekkürlerimi sunup orjinal kapagıyla başlıklı şekilde bir kez daha begenilerinize sunmak istedim ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#2 |
Yönetici Üyelik tarihi: 09.Nisan.2013
•Rep Puanı : 1017866
•Rep Seviyesi :
![]()
İlk maceramızla serimize başlamış bulunuyoruz.
Şimdiden kolaylıklar dilerken ilk maceranın renklendirilmiş versiyonunu da sunalım. Esko dostumuza da teşekkür ederim, bu güzel macerayı renklendirerek bizimle paylaştığı için... [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator Üyelik tarihi: 05.Nisan.2009
•Rep Puanı : 1962191
•Rep Seviyesi :
![]()
Teşekkürler değerli dostum.
Güzel bir liste olacak.
![]() |
![]() |
#4 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 18.Ekim.2009
•Rep Puanı : 267702
•Rep Seviyesi :
![]()
Evet zembla treni yavaşdan rahvan rahvan başladı.Bakalım sonuna gelecek miyiz?İlhantok çok çok büyük işe girdin rabbim sonuna ulaşmayı nasip etsin inşallah,çok sağol.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Çeviri Balonlama Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 18.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 1299141
•Rep Seviyesi :
![]()
Sevgili dostum, orijinal kapakları koymakla iyi etmişsin.
Ancak bir ricam var, lütfen maceranın ilk sayfasınıda konu açarken ekle. Böylece daha anlaşılır olacaktır. ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama |
![]()
Harika paylaşım için, teşekkürler sevgili İlhan Tok...
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Kıdemli Üye Üyelik tarihi: 30.Mayıs.2011
•Rep Puanı : 5016
•Rep Seviyesi :
![]()
Sayın İlkhantok; Zembla'nın Doğuşu adlı sayının 2003 yılında basıldığını belirtmişsiniz. Şuan elimde, bu maceranın Ertuğrul Ürer yayın evine ait baskısı bulunmakta. Bildiğim kadarıyla bu yayın evi 1983-1995 yılları arasında faaliyette bulundu. Yani bu maceranın 2003 ten daha önce basıldığını düşünüyorum.
İkinci olarak; görselde ki kapağın orijinal sayının kapağı olduğunu belirtmişsiniz. Kapağın üzerinde;(sanırım kapak resmini çizen çizer'in imzası) bir imza ve çizdiği yıl olarak düşündüğüm 98 sayısı var. Yani yine belirttiğiniz tarihten çok daha öncesi oluyor. Açıkçası bu konuda çelişkiye düştüm. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 07.Aralık.2010
•Rep Puanı : 438383
•Rep Seviyesi :
![]() Sayın İlkhantok; Zembla'nın Doğuşu adlı sayının 2003 yılında basıldığını belirtmişsiniz. Şuan elimde, bu maceranın Ertuğrul Ürer yayın evine ait baskısı bulunmakta. Bildiğim kadarıyla bu yayın evi 1983-1995 yılları arasında faaliyette bulundu. Yani bu maceranın 2003 ten daha önce basıldığını düşünüyorum. İkinci olarak; görselde ki kapağın orijinal sayının kapağı olduğunu belirtmişsiniz. Kapağın üzerinde;(sanırım kapak resmini çizen çizer'in imzası) bir imza ve çizdiği yıl olarak düşündüğüm 98 sayısı var. Yani yine belirttiğiniz tarihten çok daha öncesi oluyor. Açıkçası bu konuda çelişkiye düştüm. Sevgili dostum elindeki kitabın ilk sayfasında basım tarihi yazar oradan bizi bilgilendirebilirsin, ama fransızlar kendi baskılarını bu tarihte yaptıklarını iddia ediyorlar(bununla ilgili bilgi resimde var ayrıca internet sitesinede bakabilirsin, biraz daha incelersen ilk çizer olan augusto pedrazzanın çizdigi bazı maceralarının seneler sonra special zembla adı altında birçok hikayeden çok sonra basıldıgını görürsün, onun için aklının karışması çok normal benimde karışmıştı ama fransızlar o tarihte bastıklarını iddia ediyorlar ben ne yapayım ![]() saglıcakla ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Kıdemli Üye Üyelik tarihi: 30.Mayıs.2011
•Rep Puanı : 5016
•Rep Seviyesi :
![]() Sevgili dostum elindeki kitabın ilk sayfasında basım tarihi yazar oradan bizi bilgilendirebilirsin, ama fransızlar kendi baskılarını bu tarihte yaptıklarını iddia ediyorlar(bununla ilgili bilgi resimde var ayrıca internet sitesinede bakabilirsin, biraz daha incelersen ilk çizer olan augusto pedrazzanın çizdigi bazı maceralarının seneler sonra special zembla adı altında birçok hikayeden çok sonra basıldıgını görürsün, onun için aklının karışması çok normal benimde karışmıştı ama fransızlar o tarihte bastıklarını iddia ediyorlar ben ne yapayım ![]() saglıcakla ![]() Ne yazık ki ilk üç sayı hariç tarih atılmamış çıkan yayınlarda. Ama emin olduğum şey o sayının 20 yılı aşkın bir süredir bende olduğu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 23.Temmuz.2018
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]() Ne yazık ki ilk üç sayı hariç tarih atılmamış çıkan yayınlarda. Ama emin olduğum şey o sayının 20 yılı aşkın bir süredir bende olduğu ![]() ![]() ![]() 06/1972, La Naissance et l'enfance de Zembla, Special 33 |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zembla Tam Macera Listesi | ilkhantok | Zembla | 80 | 29.Temmuz.2021 00:03 |
Zembla'nın Doğuşu (Renkli - Tam Macera) | Esko | Zembla | 26 | 15.Şubat.2021 04:45 |
Zembla Tam Macera Listesi - Hepsine Karşı Tek | ilkhantok | Zembla | 6 | 22.Ağustos.2016 12:07 |
Zembla Sayı:4 Zembla Contre Zembla | serdary67 | Fransa-Belçika Çizgi Romanı (Frankofon) | 1 | 21.Ekim.2015 21:43 |
Zembla İlhami Alpagut Aylık Mecmua Sayı 148 - Zembla Aslanlar Savaşı / Bir Hain İçin | gurselileri | Zembla | 5 | 10.Kasım.2010 13:06 |