Yeni Mister No Lal Kitap Bonelli Comics Sayı 069 - Tehlikeli Sular

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Yeni Mister No Lal Kitap Bonelli Comics Sayı 069 - Tehlikeli Sular _ Tam Sayfa Olarak Düzenleme
00ded.jpg


Bu sayı için kırık link bildiriminde bulunuldu (halbuki Mediafire linki kırık ama Boxca linki çalışıyor) Boxca'ya erişim engellenmiş ttnet tarafından. Yapılacak iş çok basit resimli anlatım ekledim ve sabitledim, Kırık Linkler sayfasına... Ama boşuna insanımızın çoğunluğu beleşe alışmış kılını kıpırdatmıyor..Hani olanaklı olsa ben değiştirivereceğim DNS ayarlarını... Neyse bende yeniden tam sayfa olarak düzenleyiverdim ve sevgili Ertuğrul'un düzenleme çağrısına uymuş olayım dedim.

Neden birkaç kişi dışında elini taşın altına koyan yok. Neden beğendiği bir kahramanın çift sayfa bir kitabını tek sayfaya dönüştürerek Diyarımıza katkıda bulunmazlar. Çok mu zor sanıyorsunuz, bende 1,5 yıldır deneyerek kendi kendime öğrendim. İsteyen özel mesajla bana ulaşsın gerekli programları ve açıklamaları yapayım. Zaten Resimli anlatımlar bölümünde bizlerin sabit konuları var. Olsun yinede her türlü yardıma hazırım. Yeter ki bu şekilde katkıda bulunanların sayısı artsın.

http://www.cizgidiyari.com/forum/kirik-linkler/74874-diyarimizda-bulunan-boxca-linklerini-indirebilmek-icin-yapilmasi-gerekenler.html

Resimli Anlatımlar - Çizgi Roman Diyarı

Bahsettiğim bağlantılar yukarıda. Bir tıklayın bakın deneyin ve katkıda bulunmaya başlayın lütfen...


Sözü çok uzattım bari linkleri sunumlardan önce vereyim de kendimi af ettireyim... İşte iki ayrı düzenleme ve iki ayrı yükleme sitesinin linkleri...


Mediafire:
Yeni Mister No Lal Sayı 069 - Tehlikeli Sular Dznlme 1 CBR 72Mb:

Yeni Mister No Lal Sayı 069 - Tehlikeli Sular Dznlme 2 CBR 75Mb:



Mega.co.nz:
Yeni Mister No Lal Sayı 069 - Tehlikeli Sular Dznlme 1 CBR 72Mb:


Yeni Mister No Lal Sayı 069 - Tehlikeli Sular Dznlme 2 CBR 75Mb:


Bir sonraki çizgiroman paylaşımım Buck Danny _ Sahra Kurtları olacak. Çocuk Haftası Özel sayı 5 (25 Eylül 1959)




MİSTER NO
Gerçek adı Jerry Drake olan sevimli kahramanımızın kökenine ait doğrudan bir bilgiye sahip olmamakla birlikte, adından Yahudi olduğu kanısına varabiliriz (Jeremy- Jerome-Jeremiah isimleri aynı kökten gelir ve aynı anlama sahiptir). Dizi, gerçek hayata ilişkin pek çok çelişki ve "kaos"u birebir yansıtmaktadır. Belki de bu yüzden, Jerry Drake'in hayattaki en kadim ve sadık dostu eski bir Nazi ajanı olan SS'dir.
misterno00nin.jpg

Mister No, Nolitta (Sergio Boneli) tarafından çok başarılı kurgulanmış bir çizgi roman karakteridir. Dizide bugüne kadar Bignotti (Bignot), Diso, Divitto (Vitto), Bianchini, Pallotti, Pre-sani, DelFuomo, Valdambrini, Busticchi, Muzzi, Maraffa, Taito, Della Monica ve Civitelli gibi Fumetti dünyasının en önde gelen çizerleri çalışmıştır.
Hemen her çizgi roman kahramanı için söylenen bir söz vardır: "Bu diğerlerinden farklı." Bence de bu ifade tümüyle Mister No'ya uygun düşüyor. Mister No, saymakla bitmeyecek pek çok özelliği nedeniyle alışıldık çizgi roman kahramanlarından ayrılmaktadır.
Mister No bir içki müptelasıdır, sıklıkla sarhoş olmakta hatta sızmaktadır. Manaus'ta sürekli takıldığı bar sahibinden (biriken borçları nedeniyle) azar işitmekte velakin fazladan bir kadeh için yaltaklanmaktan da çekinmemektedir. İçki gibi kötü alışkanlıkları olmayan ya da ne kadar içerse içsin sarhoş olmayan kahramanlardan değildir.
Üzerine vazife olmayan kavgalara karışırken görürüz onu. iyi bir kavgacı sayılmaması gerekir (!). Pek çok macerada kahramanımızı yediği dayaklar ve aldığı darbeler yüzünden eli yüzü şişmiş, kan revan içinde buluruz. Defalarca hastanelik olmuştur ki, bu açıdan çizgi roman kahramanları dünyasında uzak ara birinci gelmektedir.
Kendisine neden Mister No denildiğine dair seri içindeki iki farklı macerada iki farklı açıklama var: İlkinde huysuz, hiçbir şeyden memnun olmayan titiz bir adam olduğu için arkadaşlarının taktığı bir lakap olduğu söyleniyor. İkincisinde ise, düşman askerlerinin elinde esirken, sorgulamada her soruya verdiği "Hayır" (No) cevabından ötürü. Maceralar ilerledikçe geçmişi hakkında pek çok ek bilgiye ulaşıyoruz: 1942'de Guadalca, 1943'te Tarawa'da Japonlarla, 1950'de de Inchon'da Koreliler'le savaşmış. Mister No'nun ilk macerasından öğrendiğimize göre, serüvenler 1952 yılında başlamaktadır.
Mister No, bugün pek çok insanın kaybettiğinin farkında bile olmadığı kimi erdemleri karakterinin bir parçası haline getirmiştir. Parayı yalnızca gereksindiği kadar (yani kız arkadaşlarının hesabını ödemek, Piper'ın tamir giderleri ve bar hesabının kapatılması gibi nedenlerle) arzulamaktadır. İsyanları vardır: Haksızlıklara, hırsızlıklara ve hainliklere karşı. Defalarca aldatıldığı insanların sözüne yine de güvenmekte ve yardımına koşmaktadır. Hele Delia gibi güzel CIA ajanları söz konusu olduğunda. Asla bir külyutmaz olamamıştır. Deyim yerindeyse, "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" dediği görülmemiştir. Gemisini (uçağını) kurtaran kaptan olamamıştır. Kolay mı?.. Bir genelev kadınına sert davranan birini hırpalamış, adamın önemli bir politikacı olduğu ortaya çıkınca aylarca Afrika'da yaşamak zorunda kalmıştır.
Eh yani, yakışıklı olmasına rağmen aşk işlerinde "kaybeden"dir. Barda tanıştığı kenar mahalle kızları ve Irene'nin evinde çalışan kadınlar, parası olsa da olmasa da ona en büyük ilgi ve sevgiyi göstermektedir, o ayrı. Hırslı arkeolog Patricia "bir dargın bir barışıktır" Mister No ile. Aslında başka söze ne gerek: Bir macerada uğruna hayatını tehlikeye attığı kızı, dönüşte başkasıyla evlenmiş bulmuştur. Ayrıca ajan Delia'nın kendisini her terk edişi de ayrı bir yıkımdır onun için.
Başta SS olmak üzere ölümüne dostlukları vardır. İyiliklere karşı minnet duygusu, pek çok maceranın çıkış noktasını oluşturmuştur. Bunun karşılığını da görmüştür elbette, hayatını defalarca kurtaran SS'de olduğu gibi. Peki bu, gerçek hayatta karşılaşılmayacak romantik bir dostluk mudur? Hiç de değil. SS ile Mister No'yu defalarca birbirlerinin ağzını burnunu kırdıkları haşin kavgalara tutuşmuş görürüz.
Evet, bazen küfürlü konuşmaktadır ama biraz "Puxa Vida"darı kime ne zarar gelmiştir ki? (Puxa Vida: Vay Canına) Herhalde evinin (odasının) duvarlarına astığı, yatağında sigarasını içerken seyrettiği posterlerden dolayı da eleştirmez kimse onu.
Yaşadığı bölgeyi çok iyi bilmesine ve üstün yetenekli bir pilot olmasına rağmen ne bir ukalalık ne de bilgiçlik taslamaktadır. Aksine, İkinci Dünya Savaşı anılarına dönüş yaptığı maceralarda, savaşta gördüğü üstün başarılara rağmen bambaşka bir kişilik görürüz karşımızda... Çoğu zaman "keşke hiçbiri yaşanmasaydı" diyen.
Mister No'nun hemen bütün öyküleri kaliteli bir film senaryosunu aratmayacak pek çok özelliğe sahiptir ve maharetle kurgulamıştır. En başat özellik, maceraların geçtiği bölgedir. Güney Amerika, değişik türde maceraların yaşanması için iyi seçilmiş bir yerdir: Yerli kabileler, kendine has özelliklere sahip yerel halk, isyancılar, direnişçiler, mafya örgütlenmeleri, yeniden teşkilatlanan Naziler, arkeologlar, bilim adamları, hazine avcıları, vudu ayinleri, büyücüler, gerillalar, çiftlik sahibi aristokratlar, köleler ve diğerleri bazen tek bir macera içinde bile ardısıra boy göstermişlerdir.
Mister No'nun yaşadığı Manaus, Amazonya bölgesinde ormanın ortasına gömülmüş sakin bir şehirdir. Karadan tek ulaşım yolu olan nehirle, on günlük bir yolculuk sonunda ulaşılabilmektedir.
Senaryoların bazıları o denli ustaca yazılmıştır ki, çoğu çizgi romanda tek bir düzlem üzerinde giden olaylar silsilesi (giriş: kötü adam ya da olay - gelişme: bir iki yan karakter - sonuç: süper gücüyle sorunu çözen kahraman), Mister No maceralarının çoğunda kırılmıştır. Mister No maceralarında okuyucu, birbiri içine geçmiş entrikalar ve gerçekte ne olduğu öykü boyunca asılı duran şüpheler (suspense) içinde kalır.
Belki bu cümleyi "kalırdı" diye bırakmak daha uygun olurdu. Çünkü, son yedi sekiz yıldır farklı yazar katkılarıyla yayınlanan Mister No öyküleri, (maalesef) önceki maceraların taklidi izlenimi vermekte. Daha kötüsü, son dönem öykülerde Mister No'nun karakter özelliklerinden ya da Güney Amerika'nın doğal ortamından daha akılcı yararlanmayı sağlayacak atmosferler de kurulamadığı görülmekte, italya'da hız ve keyif kaybetmiştir.

SERÜVEN KILAVUZLARI / Ömer Veysel Çalışkan


Mister No
Paolo Ottolina tarafından yazılmış,
Zeynep Akkuş tarafından çevrilmiştir
Kim yarattı? Aynı zamanda Zagor'un da yaratıcısı olan Nolitta ve Ferri 1975 Haziranı'nda, beş bölüm olarak tasarladıkları mini dizinin ilk bölümünü yayımladılar. Karakter ve olayların geçtiği mekan (Amazonya) öyle büyük bir başarı elde etti ki, başlangıçta sadece beş bölüm olarak tasarlanan dizi bugün 300. sayısına doğru emin adımlarla ilerlemekte.

Kimdir? Mister No, Amerikalı pilot Jerome (Jerry) Drake'in takma adıdır. İkinci Dünya Savaşı gazisi Drake, batı dünyasındaki şiddet ve haksızlıklardan tiksinti duyarak ülkesini terk edip kendi cennetini aramak üzere Amazonya'nın kalbinde sakin bir Brezilya şehri olan Manaus'a gider. Manaus'ta bir Pırpır satın alıp turist rehberliği yaparak hayatını kazanmaya başlar. Dürüst, samimi, alkol ve güzel kadın düşkünü, tembelliği seven ama gerektiği zaman harekete geçmekte gecikmeyen Drake, lakabından da anlaşılacağı gibi su katılmamış bir asidir. 241. sayıda Manaus'tan kaçmak, bir süre doğup büyüdüğü şehirde, New York'ta yaşamak zorunda kalır. Çeşitli maceralardan sonra, 273. sayıda sevgili Manaus'una geri döner.

Dostları kimdir? Mister No'nun sürekli bir macera arkadaşı yoktur, ancak bazı maceralarda eski bir asker olan ve SS adıyla tanınan Alman Otto Kruger de yer alır: Birlikte pek çok içki ve macera paylaşırlar. Jerry'nin diğer sıkı dostları arasında, barmen Paulo Adolfo, tamirci Augustino, şarkıcı Dana Winter sayılabilir. New York'taki dostları ise çenesi düşük barmen Harvey Fenner ve kulüp sahibi Max Culver'dır. İçlerinde ilk anda Patricia Rowland'ın adını hatırladığımız birçok kadınla gönül macerası yaşamıştır.

Düşmanları kimdir? Mister No nefret ettiği halde suçlulara karşı kendini savunmak için sık sık şiddete başvurmak zorunda kalır. En büyük düşmanı, "Yaşamayanlar Lejyonu"nun komutanı, güçlü bir adam olan Japon Kenzo Ishikawa'dır. Ishikawa, Jerry'yi Manaus'u terk etmek zorunda bırakan kişidir.

Mister No

YARATICI
Guido Nolitta
"Sergio Bonelli", 1975

ÇİZER
Gallieno Ferri,
Franco Donatelli,
Roberto Diso

EDİTÖR
Michele Masiero

KAPAKLAR
Gallieno Ferri
1'den 115'e kadar
Roberto Diso
116'den itibaren

COPYRIGHT
Sergio Bonelli Editore
Copyright (c) 1975-98
all right reserved worldwide


Ortak Maceralar
14028cronologiamisterno10jpgw.jpg

Mister No-Martin Mystere ortak maceralar
Ra’nın intikamı (31’lik Atlantis 2-3)
47. sayfa 2. karede “Jerome Drake Güney ve orta Amerika Hava yoları Merkez Büro: Manaus, Brezilya... Bogota, Caracos, Panama, Mexico, Guatemala’ya en rahat yolculuk” tabelasını görüyoruz. Aynı karede Martin ve Mister No konuşuyorlar.
3. karede uçağa biniyorlar. 4. karede Mister No uçağı tekmeliyor.
5. karede uçak çalışıyor.48 ve 49. sayfalardaki dialogdan Sergej Orloff’un Mister No’nun uçağına bindiğini ve hiçte iyi bir izlenim bırakmadığını anlıyoruz.

Gençlik Pınarı (31’lik atlantis 6-7)
“Lions, 60’larda bir pilot dostuma başvurmuş. O zaman pınarın Amazon’da olduğunu sanıyordu. Dostum Drake, Güney Amerika’da dolaştıra dolaştıra öyle çok parasını aldı ki sonunda kendine özel bir havayolu şirketi kurdu”
Vincent Von Hansen, Gençlik pınarı macerasında Mister no’yu böyle anlatıyordu. Martin’in cevabı ise sadece gülmek oldu. Bu macera Ra’nın
intikamından sonra geçmesine rağmen nedense Martin, Drake ismini hatırlayamıyor!

Annabel Lee’nin öyküsü (72’lik atlantis 16-18 )
Martin,sahibinin başına olmadık felaketler getiren bir heykelciğin sırrını çözmek için Belize’ye tekrar gelir. İkinci karşılaşmalarında
yine Martin ve arkadaşları Drake hava yollarını tercih ederler. (Tercih hakları çokmuş gibi)

Skynetten Kaçış (Efsanevi Mister No cilt 2)
Jerry SS’e Martin ile karşılaşmalarını anlatırken “Java sana söylüyorum, SS sen anla” demeye getirerek “Tıpkı benim gibi onunda
kaba saba, maymun gibi bir arkadaşı var. Adı Java” der. Belizedeki 1. ve 2. karşılaşmalarını anlattıktan sonra son karşılaşmalarını
anlatır. Manaus dönüşün anlatıldığı devam macerası Kehanet, 72’lik Atlantis 31-32’de yayınlandı. Ama Kehanet’in öncesindeki olayları anlatan bir macera bulamadım. Belki Mister No'nun kendi serisinde çıkmış veya henüz yayınlanmamış bir macera olabilir. Mister No-SS arasındaki konuşmadan alıntı:“Onunla son karşılaşmamız 1987 yılında Manaus'taydı. Brezilya Federal Hükümetinden Indiolar hakkında aldığı bazı bilgilerin doğru olup olmadığını araştıracaktı ve kensine eşlik etmemi istedi.Indioların büyük saygı gördüğü ve gayet rahat koşullar içinde yaşadığı söylenmişti ama Mystere onlara güvenmemiş ve durumu kendi gözleriyle görmek istemişti. SONUÇTA AYRINTILARINI BAŞKA ZAMAN ANLATACAĞIM BİR DİZİ HEYECAN VERİCİ MACERA YAŞADIK VE İKİMİZİNDE HAYATI TEHLİKEYE GİRDİ...

Martin-Diana arasındaki dialog:
-Mister No’nun bize verdiği hayat derslerinden başka, ondan ayrıldıktan sonra dönüş yolunda Santarem-Rio arasında kiraladığımız uçakla yolculuk yaparken yaşadıklarımızı hatırlıyor musun?
-Nasıl hatırlamam?
-Az daha kuyruğu titretiyorduk. İki helikopterin saldırısına uğramıştık*
Helikopterler, gördüklerimizi herkese anlatmamızı istemeyen biri tarafından gönderilmişti. Son andaki o ustaca manevra olmasaydı şimdi burada oturmuş bunları konuşuyor olmayacaktık...
*Kehanet,Atlantis albüm 31-32/Büyük albüm 25


Mister No-Nathan Never (AD Nathan Never 7)

Drake:- tam bir kepazelik. Drake üç nesillik bir firma, tarihinde böyle olay yaşanmamıştı... Böyle anlarda büyük dedemin niye delirdiğini çok iyi anlıyorum.
Reiser: -Şey... Büyük dedeniz mi?
Drake: -Evet,havacılık şirketini kurmadan önce herkese yol vermiş, Amazonda yaşamaya gitmişti... O devirde temiz kalmış, yaşanabilir yerler varmış... Zaten şansı orada açılmış...
Ersin Yiğit
misternoaslansukur02.jpg


misternoaslansukur04uku.jpg


05dpd.jpg

Dznlme 2

30xdx.jpg

Dznlme 1

32dnd.jpg

Tam sayfa olmayan önceki paylaşım

alaska698crc1ahth.jpg

Zaman Gezgini
Bayhun Öntürk
 
Son düzenleme:

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
391
9,658
İstanbul
Bilgi dolu, bol seçenekli Zamangezgini paylaşımı izninle 2. düzenlemeden alayım mükemmel yenileme için teşekkürler
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Kardeşim,ne desem ki ?Her söz kifayetsiz kalır.Bu ne kadar güzel sunum ve paylaşım.Açıklamaları okumak büyük keyif veriyor.Emeklerin için bir kere daha teşekkür ederken.Sayıyı büyük zevkle okuyacağımızdan emin olabilirsin.:)
 

birmehmet

Süper Üye
4 Eki 2009
554
423
mister no serisinde öyle böyle ucundan okumadığım kalmadı ama conan ve mister no özellikle bir daha kendini okutuyor :)
paylaşım için teşekkürler , eline sağlık
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,643
Kasımpaşa
Sevgili Bayhun düzenleme 1 mediafire linkinden MÇ 79-11 çıkıyor..
Diğerleri doğru, ben bir haber vereyim istedim..
Saygılar..
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü
hem çr paylaşımı
hem kusursuz tarama ve düzenleme
hemde cngz1 abinin dediği gibi : bilgi dolu
hakkın ödenmez sevgili zamangezgini
çok teşekkürler
saygılar
 
Son düzenleme:

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Yanlış olan link değiştirildi. Fazla seçenek verince yüklerken yorgunluktan bir altındaki ya da üstündekini vermişim. Özür dilerim sevgili çizgiroman severler.
 
Üst