Steve Ditko's 160-Page Package

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,482
file

English | CBZ | 162 pages | 133 MB

file


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Paylaşımın için çok teşekkür ediyorum, sevgili gandor08. Paylaşım güzel bir seçkiyi içeriyor. Merak eden dostlarımız için Steve Ditko ile ilgili forumumuzda bulunan bilgileri buraya da taşımak istedim:

Steve DITKO, (1927- )


2 Kasım 1927'de Pennysylvania, Johnstown'da doğan Steve Ditko, eğitmenliğini ünlü çizer Jerry Robinson'un yaptığı Cartoonist and Illustrators School'u bitirdikten sonra 1953 yılında korku çizgiroman yayıncıları Farrell, Charlton, Prize ve St.John'un yanında sektördeki ilk çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Ditko, 1956'dan itibaren ise sonradan adı Marvel Comics olacak Atlas Comics'e korku ve süper kahramanları hazırlamaya başlamıştır.

Charlton'daki kariyerinden hemen sonra çizdiği Captain Atom ve Gorgo adlı iki kısa ömürlü çalışmadan sonra, 1962'de marka olacak ilk dev süper kahramanı olan Spider-Man/Örümcek-Adam'ın yaratımında söz sahibi olmuştur. Bu tarihte yayınlanan Amazing Fantasy adlı çizgiroman dergisinde ilk kez gözüken Spider-Man'in mürekkeplemesini de gerçekleştirmiştir. Bu fenomal başlıkta, alt kimliği olan maskeli adalet savunucusu Spider-Man ile çatışan Peter Parker adlı genç bir karakteri ele almıştır. Paranoidlik sınırlarda dolaşan Peter Parker, Steve Ditko'nun yumuşak stildeki atmosfer ve konturleriyle makul bir platforma oturmuştur. Spider-Man'den sonra yarattığı ikinci Marvel Comics patentli süper kahraman ise 1963'deki Doctor Strange'dir. 1966'da Marvel'den kopan çizer, sırasıyla Warren, Tower, Dell, National (sonradan DC Comics) ve başka bazı küçük ölçekli çizgiroman yayıncılarıyla çalışmalar yapmıştır. 1966-1968 yılları arasında Charlton için Blue Beetle ve Captain Atom'u çizmiş ve The Questions bantını hazırlamıştır. Charlton sonrasında başlayıp biten kısa öyküler çizen Steve Ditko, National'a geri dönerek kendi yaratımı olan The Question'a benzeyen The Creeper ve The Hawk and The Dove'u hazırlamıştır. Bir süre çizim çalışmalarına ara vermesinin ardından, 1969'da korku ve süper kahraman çizmek için yine Charlton'la işbirliğine gitmiştir.

mr_a1_1973-756424.gif
WitzendSteveDitkoMrA.jpg


Mr.A'dan bir kapak ve bir sayfa.

Çizgiroman felsefesi üzerine de çalışmalar yapan Steve Ditko, 1973'de 'Mr.A' ve bir yıl sonra da Avening World adlı kuramsal kitaplarla dokuzuncu sanat kariyerine farklı bir pencere daha açmıştır. 1979 yılında bir kez daha ve bu defa Jack Kirby ile Machine Man, Captain Universe ve Bill Mantlo ile de bazı Rom bölümleri ve Speedball başlığını çizdiği Marvel Comics'e dönmüştür.
 
Üst