![]() |
Kaptanlar ve Krallar (Captains and the Kings) dizisi..RETRO / Yabancı Diziler, Filmler ve TV Programları Forumu |
![]() ![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1932534
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() "Kaptanlar ve Krallar" Dizisi Orijinal adı "Captains and the Kings" Amerikan NBC televizyonunda 1976 yılında yayınlanan "Captains and the Kings" ertesi yıl TRT televizyonunda "Kaptanlar ve Krallar" adıyla yayına verildi. O tarihte TRT tek kanallıydı ve siyah-beyaz yayın yapıyordu. Başrolünde Richard Jordan'ın oynadığı "Kaptanlar ve Krallar" aslında Taylor Caldwell'in 1972'de yazdığı aynı adlı çok satan romanından uyarlanmış 8 bölümlük bir "mini dizi"ydi. Bir İrlanda göçmeninin kardeşleriyle birlikte meteliksiz olarak geldiği ABD'de yükselişi, servet ve güç sahibi oluşunu anlatan destansı bir yapıttır. Dizide ayrıca Robert Vaughn'dan Jane Seymour'a, Charles Durning'den Beverly D'Angelo'ya geniş bir oyuncu kadrosu rol almıştı. Bunun yanı sıra başta Henry Fonda ve John Carradine olmak üzere sayısız oyuncu dizi boyunca irili ufaklı rollerde gözükmüşlerdi. Filmin oyuncuları muhtelif Emmy ve Altın Küre ödülleri aldılar. Dizi TRT televizyonunda 19 Eylül 1977 ilâ 7 Kasım 1977 tarihleri arasında yayınlandı. Pazartesileri 21:40'ta yayına giriyordu. O zaman gazetecilik varmış gerçekten. Milliyet TV programı sayfasında seslendirenleri bile yazmışlar: Aykut Sözeri (Richard Jordan'ı seslendirmiş), Yalın Tolga, Soner Ağın. İlk bölüm 90 dakika, kalan diğer 7 bölüm 45'er dakikaymış. Milliyet kupürlerinde "Kaptanlar ve Krallar", uyarlandığı roman ve DVD setinin kapağı ![]() Fırt'ın Ekim 1977 tarihli 83. sayısında "Kaptanlar ve Krallar" parodisi. ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu scanfan tarafından (22.Nisan.2018 Saat 15:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: Format gereği dizi afişi kapağa eklendi.. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 14.Mart.2011
•Rep Puanı : 5167
•Rep Seviyesi :
![]()
Sevgili scanfan bana eski günleri hatırlattın.
Türkiyede tek televizyon, tek kanal. Hey gidi günler hey! Ellerin dert görmesin. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 08.Nisan.2009
•Rep Puanı : 1093695
•Rep Seviyesi :
![]()
İsmini hatırlıyorum ama ne oyuncularını ne de konusunu hatırladığımı söyleyemem. Teşekkürler.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 154257
•Rep Seviyesi :
![]()
O dönemler sadece 4 yaşında olduğumdan maalesef hatırlayamadım lakin müthiş sunumuzla beraber dizi hakkında kapsamlı derecede fikir sahibi oldum.. Teşekkürler sevgili büyüğüm..
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Yönetici Üyelik tarihi: 03.Ekim.2011
•Rep Puanı : 1871705
•Rep Seviyesi :
![]()
İyi bir yapım imiş. Ben de
yaşımdan dolayı diziyi hatırlamıyorum ama parodisini Fırt dergisinde çizenin Suat Yalaz olduğunu da öğrenmiş olduk böylece. Teşekkür ederim üstadım.
![]() |
![]() |
#6 |
Yönetici Üyelik tarihi: 03.Ekim.2011
•Rep Puanı : 1871705
•Rep Seviyesi :
![]()
Scanfan üstadımın uyarısıyla
farkettim, imzanın Suat Yalaz'a değil, Şevket Yalaz'a ait olması daha muhtemel sanırım: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#7 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 154257
•Rep Seviyesi :
![]() 24 Ekim 1977 (Sayı 43) tarihli "TVde 7 Gün" dergisi diziye 2 sayfa ayırmış.
![]() ![]()
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
1976, 1977, captains and the kings, kaptanlar ve krallar, richard jordan, taylor caldwell, trt |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
(H.P.Lovecraft) Cthulhu vs. 3 Barbarian Kings | The_DarknesS | Resimler | 0 | 16.Nisan.2017 18:05 |
The Savage Sword Of Conan Sayı 226 - Krallar ve Tufanlar | prospero | The Savage Sword Of Conan (Çeviri - Balonlama) | 9 | 04.Temmuz.2015 11:05 |
Conan: Road of Kings | direnc11 | Darkhorse Comics | 0 | 03.Eylül.2012 00:15 |