Mustafa Afşin Gürler

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,351
Kütahya
Mustafa Afşin Gürler
Çizer



aj2twbe.jpg



Mustafa Afşin Gürler 1970 yılının en uzun günü 21 haziran da, akşam ezanını müteakip İstanbul'a "merhaba ben geldim" demiştir. Memur ailesinin 3. çocuğu Afşin, eğitim ve öğretimine İstanbul, Bandırma, Ankara ve Eskişehir de devam etmiş en nihayetinde Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film-Canlandırma Bölümünden "haydi yolun açık olsun" denilerek uğurlanmıştır.

İlk olarak Ankara da Damla Animasyon şirketinde rahmetli Ali Recan beyefendinin yanında çalışma hayatına başlayan Afşin, gene Ankara da çizgi roman çalışmaları yapmakta olan Orhan Dündar üstadımızın yanında çalışma ve eğitimine devam etmiş, kendisine verilen vazifeleri yerine getirmiştir.

Günümüze kadar Diyanet Çocuk, Türkiye Çocuk,Konya Çocuk, Ortadoğu gibi gazete ve dergilerde çeşitli çalışmalarına yer verilmiş, Milli Eğitim Bakanlığı'nda çizgi romanları yayınlanmıştır. Bir çok farklı yayınevi için hikaye ve masal kitabı resimlemesi ile kitap kapağı çalışmaları gerçekleştirmiştir.

2004 senesinde nikahlanıp İstanbul'a yerleşen Afşin, doğduğu bu güzel kent de kiracı olarak ikamet etmekte ve günün birinde ev sahibi olabilme ümidini muhafaza etmektedir. 2008 senesinde çıkarttığı iki çizgi roman albümü; "12 yaşında Bir Sultan " ve "Dur Yolcu! Burası ÇANAKKALE!" isimli çizgi romanları üst üste baskılar yaparak 2012 senesine kadar onbeş bin üzeri satışlara ulaşmıştır. Ardısıra gelen yeni çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığından basılarak okuyuculara ulaşmıştır. 2017-2018 de CSI, olay yeri kriminal inceleme konusu üzerine dedektiflik çizgi romanı çizmiştir.

Bu albüm çalışmalarına yeni işler eklemek azmi ve gayreti içerisinde çalışmalarına devam etmektedir.

Çizimlerden Örnekler


salur__kapak_by_cembora_det7e5y-fullview.jpg


storm_by_cembora_de8o9n0-fullview.jpg


han_cadiri_by_cembora_d53no4e-fullview.jpg


csi_edication_4_4_by_cembora_dcqhsfw-fullview.jpg


ra86l6p.jpg


bk8dmqf.jpg



2tenozr.jpg



 
Son düzenleme:
Üst