Yine, yeniden selamlar herkese...

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,628
82,134
NeverLand
Uzun bir aranın ardından (aslında hep burada olsam da, bu ara Haluk abiyi kaybettiğimiz döneme dek uzanıyor) yeni bir iki projeyle,
tekrar bir aradayız, sevgili dostlar. Bu dönem içinde yeni katılan, ayrılan, benim gibi heyecanını kaybeden ve benim aksime canla başla
emek, zaman ve para harcayan tüm dostlarıma içten bir merhaba demek istedim.
Bu dönem içinde, (bilen dostlarımız mutlaka olacaktır) Haluk abinin kaybının verdiği derin travmayı maalesef tam olarak hala atlatmış
olmasam da, onunla aramızda var olan bir anlaşma vardı. Bu da bir gün Türkiye'de Dampyr'in tüm serilerini yayınlamasa da okuyacağımız
konusundaydı bu anlaşma. Kendisi belki bir çoğunuz bilmiyor olabilir ama çok sıkı bir Dampyrsever'di. Bu vesileyle ara sıra Dampyr'in Türkiye'de
yayımlanmamış sayılarından amatörce çeviriler yapıp Haluk abi gibi yüce gönüllü bir insana bir nebze olsun özel bir mutluluk vesilesi oluyordu.
İlk çevirdiğim sayı yanlış hatırlamıyorsam 85. sayıydı sanırım. Ve zaman içinde bu bir tutku haline dönüştü. Tabii ki Türkiye'de serinin yayınlanma
planları olduğunu bildiğimiz için, zarar vermemek adına bu çevirileri Forum yönetimi odasında paylaşıyordum. Ancak maalesef Haluk abinin
şok kaybıyla bu konu benim için maddi bir konu olmaktan çıkıp manevi bir role büründü. Her ne kadar artık Haluk abi bunları fiziki olarak
okuyamasa da eminim ki bir yerlerden bakıp, o güzel tebessümüyle izliyordur diye düşünüyorum.
Yani bu girizgahı bu kadar uzun tutmamın nedeni Dampyr gerek senaryoları gerek konulardaki gerçekçiliğiyle inanılmaz bir seri. Ve bu seri
maalesef Türkiye'de gerekli ilgiyi görmediği için yayınlanamadı. Ancak son günlerde üzülerek öğrendiğim üzere, sanırım sınırlı sayıda kişinin
ulaşımı olan bu çeviriler bir yerlerden sızdırılmış ve benim için derin maneviyatı ve önemi hiçe sayılarak sıradanlaştırılmak istenmiş belki de
paylaşılmış. Bu durumda konuya ilk elden müdahale etmek zorunda kaldım. Umarım bu seriye verilen emek gerekli değeri görür.
Buradan sonuçla şu anda İtalya'da Haziran ayında 291. aylık sayısı yayımlanan (speciale ve libri serilerini saymıyorum) Dampyr şu anda 284. sayıya kadar Türkçe olarak çevrilmiştir. Ve belli bir periyotla tamamı sizler için paylaşılacaktır.
Bu vesileyle sizlerden ricam isteyen Haluk abinin ruhu için bir Fatiha okur, isteyen de bir duble rakı içer.
Ama bu adamı zaman unutturmaz umarım!
Sevgiyle kalın.

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,823
5,750
Foruma çok evvelden üye olsam da kendi manevi sıkıntılarımdan dolayı forumu uzun yıllar hiç takip etmedim (edemedim). Son bir kaç senedir ise her gün her an takip etmeye çalışıyorum. Haluk abi herkese çok büyük değerler katmış. Kendisini saygıyla anıyorum. Dampyr konusuna gelince ısrarlı takipçiniz olacağım şimdiden çok teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.

zeynelabi

Kıdemli Üye
11 Eki 2009
1,271
4,463
Antakya
Nasıl mutlu olduğumu anlatamam. Dampyr serisini gerçekten çok beğeniyorum. Seride Gezegende neredeye her topluma gittik. Her türlü batıl, gerçeküstü, masal, efsane, mit vb ile karşılaştık. Nana çizgi roman değilde Antropolojik bir eser gibi geliyor. Sayın bakunin bir döndünüz pir döndünüz. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,237
Değerli @bakunin üstat,
Bu harikalar diyarını çok geç keşfetmiş olduğum için ne yazık ki merhum Profesör'ümüzü tanıma şansını ıskalamışım. Ne mutlu ki sizin gibi dostları sayesinde ismi halen yaşıyor. Anısını yaşatmak adına, büyük emekler harcayarak dilimize kazandırdığınız Dampyr'leri heyecan ve sabırsızlıkla bekleyecek ve her okuyuşumda merhum Profesör'ümüzü saygı ve minnetle anacağım. Bu vesileyle, bu muhteşem site için sizin şahsınızda, emeği geçen herkese en derin şükranlarımı sunarım.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,556
5,250
Osmaniye
Uzun bir aranın ardından (aslında hep burada olsam da, bu ara Haluk abiyi kaybettiğimiz döneme dek uzanıyor) yeni bir iki projeyle,
tekrar bir aradayız, sevgili dostlar. Bu dönem içinde yeni katılan, ayrılan, benim gibi heyecanını kaybeden ve benim aksime canla başla
emek, zaman ve para harcayan tüm dostlarıma içten bir merhaba demek istedim.
Bu dönem içinde, (bilen dostlarımız mutlaka olacaktır) Haluk abinin kaybının verdiği derin travmayı maalesef tam olarak hala atlatmış
olmasam da, onunla aramızda var olan bir anlaşma vardı. Bu da bir gün Türkiye'de Dampyr'in tüm serilerini yayınlamasa da okuyacağımız
konusundaydı bu anlaşma. Kendisi belki bir çoğunuz bilmiyor olabilir ama çok sıkı bir Dampyrsever'di. Bu vesileyle ara sıra Dampyr'in Türkiye'de
yayımlanmamış sayılarından amatörce çeviriler yapıp Haluk abi gibi yüce gönüllü bir insana bir nebze olsun özel bir mutluluk vesilesi oluyordu.
İlk çevirdiğim sayı yanlış hatırlamıyorsam 85. sayıydı sanırım. Ve zaman içinde bu bir tutku haline dönüştü. Tabii ki Türkiye'de serinin yayınlanma
planları olduğunu bildiğimiz için, zarar vermemek adına bu çevirileri Forum yönetimi odasında paylaşıyordum. Ancak maalesef Haluk abinin
şok kaybıyla bu konu benim için maddi bir konu olmaktan çıkıp manevi bir role büründü. Her ne kadar artık Haluk abi bunları fiziki olarak
okuyamasa da eminim ki bir yerlerden bakıp, o güzel tebessümüyle izliyordur diye düşünüyorum.
Yani bu girizgahı bu kadar uzun tutmamın nedeni Dampyr gerek senaryoları gerek konulardaki gerçekçiliğiyle inanılmaz bir seri. Ve bu seri
maalesef Türkiye'de gerekli ilgiyi görmediği için yayınlanamadı. Ancak son günlerde üzülerek öğrendiğim üzere, sanırım sınırlı sayıda kişinin
ulaşımı olan bu çeviriler bir yerlerden sızdırılmış ve benim için derin maneviyatı ve önemi hiçe sayılarak sıradanlaştırılmak istenmiş belki de
paylaşılmış. Bu durumda konuya ilk elden müdahale etmek zorunda kaldım. Umarım bu seriye verilen emek gerekli değeri görür.
Buradan sonuçla şu anda İtalya'da Haziran ayında 291. aylık sayısı yayımlanan (speciale ve libri serilerini saymıyorum) Dampyr şu anda 284. sayıya kadar Türkçe olarak çevrilmiştir. Ve belli bir periyotla tamamı sizler için paylaşılacaktır.
Bu vesileyle sizlerden ricam isteyen Haluk abinin ruhu için bir Fatiha okur, isteyen de bir duble rakı içer.
Ama bu adamı zaman unutturmaz umarım!
Sevgiyle kalın.

Mekanın sahibi geldi.

Sayın Adminimiz hoş geldiniz......
İlk okuduğum macera "İskeletler Sahili" idi. ( Ki gerçekten böyle bir sahil Namibya da var).....
İçinde çizgi roman olan projelere bayılırım.
Takipteyim.

Not: Fatiha okudum.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
4,866
14,395
Allah Gani Gani rahmet Eylesin Haluk Abi'yi görmedim, ve tanıma şansım olmamasına rağmen. Çizgi Diyarı Ailesine katıldığım günden beri hep rahmet ve sevgi ile andığım büyük bir kişilik oluşunu Bu forumda kendisi hakkında ve gerek kendi paylaşımları ile yaptığı naif ince espirili kişiliği ile bir aileden, bir dost kadar kendisine saygı ve sevgi duyarak ve de imrenerek hakkında yazılan yazıları anıları okuyunca ne kadar güzel bir insan olduğunu anladım. Anlamamak elde olmasa gerek Foruma yapmış olduğu katkılar nadir eserlerin paylaşımı ile değerli olduğu aşikardır, Kendisine Allahtan rahmet dilerim, Ailesine ve sevenlerine sabırlar ihsan eylesin.
Çizgi Diyarı gerçekten muhteşem bir aile bağı ve sevgi ile biribirine bağlı güzel insanlardan oluşmuş, kadirşinas kişiliğe münhasıran değerli üstadlar sayesinde bugüne kadar gelmesi bir tesadüf olmasa gerek, Bu birlikteliğin daha nice kuşaklara aktarılması için yapılan paylaşımlar ve kendilerine zaman ayırmadan dinlenmeden birşeyler katan emek sarfeden herkesin yaptığı takdire şayandır.
Herkese sağlık ve afiyetler dilerken, aramızdan göçen büyüklerimize tekrar Allahtan rahmet dilerim. Birlikteliğimizin sağlık güzellik ve mutluluk ile çizgi romanlarla dolu dolu geçmesini dilerim.
@bakunin üstadın aramıza hızlı bir dönüş ile katılması ve Haluk Abi hakkında içli yazısı ile bu yazıyı yazmama sebep olduğu için kendisine teşekkür ederim. Güzel paylaşımları ile katkılarını esirgemediği için de ayrıca teşekkürler. Herkese Sevgi ve Saygılarımla

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,492
28,005
Haluk abiye Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun inşallah.
Çevresine pozitif enerji veren, güler yüzlü tanıdığım en müstesna insanlardandı Nurlar içerisinde uyusun.
Eşi benzeri bulunmaz derece güzel ama aynı zamanda en az o kadar da emek isteyen bir proje. Her zamanki gibi bununda altından harika bir şekilde kalkmışsınız. Bizlere de keyfini çıkarmak kalmış.
Muazzam emekleriniz için çok teşekkür ediyorum üstadım. Takipte olacağım.

emresem

Çeviri & Balonlama
15 Ocak 2018
449
11,417
Her şeyi başlatan kişi vakanın hoş geldin. Sen yine benden önce döndün. Açın çok büyük biliyorum. Allah yardımcın olsun. Sen döndün ben de döndüm. (Burada olmasam da bakuninle başka yerdeydik) bakalım başka kimler dönecek. Seninle azmin hırsın çok ama çok iyi. Eskisinden daha da iyi olacağına adım gibi eminim.

alialince

Kıdemli Üye
1 Ağu 2017
441
1,630
Haluk Bey’e Allah’tan rahmet dilerim bugüne kadar birçok paylaşımından faydalandım maalesef sağlığında tanışmak nasip olmadı. Sizin emeğinizin ürünü olduğunu bilmediğim Dampyr’lar için de bugüne kadar teşekkür edememiştim müteşekkirim. Benim Dampyr’ları indirdiğim site bir “mega” download sayfasıydı ama yakın zamanda kapandı. Kimin olduğunu biliyorum ama sayfa kapandığı için kanıtlayamam. En başta cizgidiyarı sitesi için olmak üzere bütün emekleriniz için teşekkür ederim. Saygılarımla.

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,365
5,680
Şu anda yıllardır çok disiplinli bir şekilde yaptığım üzere CizgiDiyarı'na her gün girip, her mesajı okuyanlardan birisi henüz olmadığım; ama yine de aslında çok önceden beri üye olduğum yıllarda; ÇizgiDiyari'nın önemli bir etkinliğine davet edilmiştim, ve orada ortak dostlarımız beni Haluk Abi ile tanıştırmıştı. Ayaküstü sohbet etmemize rağmen, onun ne kadar sevgi dolu, mütevazı, paylaşımcı, güleryüzlü, özel bir ruh olduğunu anlamamak mümkün değildi. Tek karşılaşmamızın o olacağını bilemeden o güzel gün bitti.

Daha sonra, o gün tanıştığım veya daha önceden de tanıdığım dostlarımızdan, bu Dünya'daki sürelerini doldurup, kaybettiğimiz, olmaması kadar çok kişi oldu. Sözleştiğimiz halde göremediğim kişiler, paylaşımlarını çok takdir ettiğim kişiler, çok genç oldukları için kayıplarıyla içimi çok buranlar; çocukluğumuzdan beri eserlerini izlediğimiz, okuduğumuz kişiler.. :'(
Kaybı beni üzen kişiler...

Ama Haluk Abi, en az tanıdıklarımdan biri olsa da, onun içimde bıraktığı üzüntü buna karşın daha fazla oldu. Nedenini ona diyarımızda duyulan sevgi ve saygıda, bir kısmını da, o kısacık zamanda bana verdiği enerji ve insanlığının gözlerindeki bakışlarından yansıyan güzelliğinde buluyorum.

Yıllar boyu burada paylaşımlarını, mesajlarını okumaya devam ettim. Anısı bende daha da güçlendi. Onu vefatından sonra daha çok tanıdım, anmaya devam ettim. Adını ve mahlasını her gördüğümde içim burkuldu; bir inanç adamı değilim ama evrene onun için huzur ve güzel dilekler göndermekten kendimi alıkoyamadım.

Tekrar hoşgeldin, Bakunin. Bu vesileyle Haluk Abi hakkında bunları bir kez daha yazmak, bir başka şekilde yazmak istedim.
Toprağı incitmesin, huzur içinde uyusun.
Ve benim dememin etkisi olur mu bilmem, ama--
--mekanın cennet olsun Haluk Abi.

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
544
9,994
Geçmişte çok hoşuma giden bir söz, "Sevdiklerimiz ancak onları unuttuğumuz zaman gerçekten ölürler"
Çok az insan unutulmayacak dostluklar bırakabiliyor,
Ömrü boyunca dost biriktirmeyi başaran az sayıda insanın, çok sayıda insana ilham vermeye devam etmesi dileğimle...

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,562
17,040
Türkiye'de internet ortamında çizgi romanlarla insanların buluşmasında öncü olmuş, emeğin değerinin görünür halde içselleştirilmesine yardımcı olmuş, çizgi romanların herkes için açık link ile paylaşılacağını savunarak insanları paylaşım konusunda teşvik etmiş Sayın bakunin ve Rahmetli Haluk abimizin hakları ödenemez. Paylaşım konusunda üstat diye bir sıfat varsa Çizgi Diyarı'nın ikilisine layıktır.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,628
82,134
NeverLand
Türkiye'de internet ortamında çizgi romanlarla insanların buluşmasında öncü olmuş, emeğin değerinin görünür halde içselleştirilmesine yardımcı olmuş, çizgi romanların herkes için açık link ile paylaşılacağını savunarak insanları paylaşım konusunda teşvik etmiş Sayın bakunin ve Rahmetli Haluk abimizin hakları ödenemez. Paylaşım konusunda üstat diye bir sıfat varsa Çizgi Diyarı'nın ikilisine layıktır.
Vay be! Nereden buldunuz bu videoyu?
Bende bile yok. :)

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,562
17,040
Vay be! Nereden buldunuz bu videoyu?
Bende bile yok. :)
Türkiye'de çizgiroman paylaşımları gibi insanları önemseyerek çizgiroman istek bölümünün açılmasında öncü olan sizi tanıtacak her şey değerlidir hocam.
fyjMCmlO_o.gif

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,064
14,158
Tekrar hoş geldiniz. Haluk Beyle tanışmıştım. Kendisi çok sevecen ve hoş sohbet birisiydi. Tanıştıktan çok kısa süre sonra vefat etmiş olması da benim için onu daha erken yüz yüze tanıyamamış olmanın verdiği rahatsızlığı daha da artırmış oldu. >Bu vesile ile kendisine rahmet diliyorum. Sizin gibi onu unutmayan arkadaşları olması da eminim onu çok mutlu ederdi.