Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
" Özgürlük, her zaman başka türlü düşünen için özgürlük demektir. - Rosa Luxemburg"
Bu sözler Fatih Aksoy'un "Yeni Bir Olgu?" başlıklı yazının başındaki alıntıdan...
"Yazının egemen mantığı "bir şey ya tam olarak vardır, ya da yoktur olduğu için, tüm demokratik kazanımlar ve özerklik uygulamaları hiçe sayılmakta özerklik, yalnızca profesörlerin yöneticileri seçmesi derecesine indirmektedir. "YÖK Olmasaydı üniversiteler daha mı iyi yöneticiler seçecekdi" sorusu bu anlayışın üründür. Yanıtlayalım. Evet. Çünkü bu da bir ölçüdür hem de oldukça önemli bir ölçü. YÖK seçimle gelen TÜRKAN AKYOL'ları , CEVAT GERAY'ları… alarak yerlerine Sevinç Karol'ları, Erol Güngör'leri Tarık Somer'leri … atamıştır."
Bu satırlar M. Haldun Çubukçu'nun "Baktığını Doğru Görmek" başlıklı yazısından.
Vargı : Ömürüm (öğrencilik yıllarım ki çok uzun öğrencilik yıllarım vardır.) YÖK'e karşı mücadele ile geçti. Ancak diyeceksiniz ki günümüze gel dedo11 , günümüze gel.... Neeee biriniz bana "Boğaziçi Üniversitesi" mi dedi.... Neeee…. ben bir şey duymadım....