"Yasak Dans" (Footlose) filmi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,597
35,007
İstanbul
50285489996_30e0292639_w_d.jpg


Kevin Bacon abimizin Ren McCormack karakterini canlandırıp baş rolde oynadığı 80'lerin en güzel gençlik-müzikal filmlerindendir. Öyle ki bana göre "Dirty Dancing"ten bile başarılıdır. Açılış kısmından itibaren film adeta sizi kendine çeker zira filmin hemen başında tipik seksenleri yansıtan, hareketli müzik eşliğinde teker teker dans eden çok sayıda ayak görürüz. Sadece bu görüntüler bile içinizi kıpır kıpır etmeye yeter.

Oklahoma'daki Elmore şehrinin küçük bir kasabasında geçen filmde, kasabanın pederi öncülüğünde, dans edilmesinin ve müzik dinlenilmesinin dahi yasaklandığı baskıcı bir ortama Chicago'dan gelen şehirli genç Ren'in önderliğinde dans etmek için verdikleri savaşı konu alır. Bu savaştaki en büyük destekçisi de pederin kızı Ariel Moore olacaktır. (Aslında peder özünde iyi biridir, lakin onu bu yasakları uygulamaya zorlayan şey, yıllar önce oğlunun da aralarında olduğu bir grup gencin eğlenirken kaza yaparak trajik şekilde ölmeleridir.)

Filmin kendisi kadar soundtrack albümü de keyif vericidir. Film ile aynı adı taşıyan ve Kenny Loggins'ın seslendirdiği harika bir parça olan "Footlose" bir kenara Bonnie Tyler'ın en güzel şarkılarından biri olan "Holding Out For A Hero" da bu albümdedir.

Şayet 80'leri her yönüyle özlüyorsanız,
bu filmi izleyerek doya doya 80'leri ruhunuzda hissedeceksiniz...

www.youtube.com/watch?v=3j-AnNidZSU&list=PLKJtUCM6zsynPu6W0aMMr2M0hww6MYytZ&index=1www.youtube.com/watch?v=wOA2jsXTqdI&list=PLKJtUCM6zsynPu6W0aMMr2M0hww6MYytZ&index=4
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,597
35,007
İstanbul
Nostaljiye gönül vermiş yüreği güzel üstadımıza çok teşekkür ederiz. Güzel müzikleri bulup buluşturuyor...
Değerli büyüğüm, aylar sonra sizi burada görmek ne güzel. :) Tekrardan çok geçmiş olsun, lütfen seyrek de olsa mesajlarınız ile aramızda olun zira siz bu forumun demirbaşlarındansınız. Sevgiler. Saygılar..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,597
35,007
İstanbul
Öyle devam ettiriyorsunuz ki, sanki filmin linkini koyacaksınız gibi bir ortam oluşacak sanki. Tabi ki Bir temenni...
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim Serdar bey. Filmin linkini buraya koymamamızın sebebi, internet ortamında çok sayıda sitede bu filmin olmasıdır. Burada daha çok film hakkındaki görüşlerimizi paylaşıyoruz. :) Saygılar..
 
Üst