Yardım istiyorum...

ayhanhocha

Kıdemli Üye
26 Ağu 2010
127
135
Ankara
Sevgili çizgi roman dostları,
Ankara Melek Sineması önünde çizgi roman değiş tokuşu yaptığımız günler bir 40-45 sene geride kaldı. O zamanlar hangi kitabı hangi fasikülü bulursak onu okurduk.
Bu güzel forumda paylaşılan çizgi romanları tekrar okumak için kendime bir tablet satın aldım. İlk olarak Teks serilerini indirip okumak istiyorum.
İlgili bölümde bir kaç seri birden var. Düzenli bir okuma için hangi seriyi takip etmemi önerirsiniz?

(Bu başlığı yanlış yerde açtım sa peşin peşin özür dilerim)

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,054
3,513
Tespit edilemedi
Aslında uzun soluklu her çr için bir "okuma tavsiyesi" kendi konusu içinde yapılabilir. Belkide Tex konusu içinde bir yerde yorum yapılmıştır.
Hangi çr olursa olsun kronolojik listesine (türkçesi olmayabilir) göre okumaya başlamak en iyisi. Tek sorun listenin yabancı bir dilde olması ve belki Türkçeye farklı bir isimde çevrilmiş olması. Anlaşılmayan durumlarda orijinali ve çevirisini netten bulup, indirip karşılaştırma yaparak sıralıyorum.
Genellikle "comics"lerde kronolojik olarak sıralayamıyorum. Bazı kaynaklarda bile farklı sıralama çıkabiliyor.

ayhanhocha

Kıdemli Üye
26 Ağu 2010
127
135
Ankara
Arkadaşlar teşekkürler.
Sayın iskendurunlu'nun tavsiyesi üzerine Tex Maceraperest Çizgiler Bonelli Comics Altın Seri Sıralı Liste deki kitapları okumaya başlıyorum.

Not: Sıralı listeyi incelerken 125 ten sonra link verilmediğini görünce önce içim buruldu...

Sonra "Efendi sen ömrü hayatında 125 adet Teks cildini hiç bir arada gördün mü?" diye düşündüm.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,258
38,696
İstanbul
Arkadaşlar teşekkürler.
Sayın iskendurunlu'nun tavsiyesi üzerine Tex Maceraperest Çizgiler Bonelli Comics Altın Seri Sıralı Liste deki kitapları okumaya başlıyorum.

Not: Sıralı listeyi incelerken 125 ten sonra link verilmediğini görünce önce içim buruldu...

Sonra "Efendi sen ömrü hayatında 125 adet Teks cildini hiç bir arada gördün mü?" diye düşündüm.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

Basım tarihinden itibaren iki yıl bekliyoruz ya, sevgili ayhanhocha. Satışlara olumsuz etkide bulunmayalım diye... İşte o yüzdendir burukluğunuz. Ama forumdaki onbinlerce çizgi roman bu burukluğunuzu bir nebze giderir diye tahmin ediyorum :)