Wuzzles (The Wuzzles) çizgi filmi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,938
İstanbul
Wuzzles.png

80'lerde TRT’de Cumartesi'den Cumartesi'ye kuşağında yayınlanan kısa ömürlü bir çizgi diziydi. Yalnız bu durum TRT’den kaynaklanmıyordu zira yapımın tamamı 13. bölümden oluşuyordu. (İlk kez ABD’nin CBS kanalında 14 Eylül - 7 Aralık 1985 tarihleri arasında gösterilmiştir.)

Genetik mutasyona uğramış bir grup ilginç hayvancığın Wuz adasında geçen maceraları anlatılırdı. Her biri Wuzzle olarak tanımlanan bu hayvancıklar iki farklı hayvan türünün karışımından oluşuyordu ve uçamasalar da hepsinin sırtında minik kanatları vardı.

Amerikalı müzik adamı Stephen Geyer tarafından bestelenip seslendirilen jenerik şarkısı da oldukça hoştu.

İYİ KARAKTERLER:

• Bumblelion: Yarı yaban arısı ve yarı aslandır, Pembe yelesi, tüylü antenleri, aslan kuyruğu, küçük böcek kanatları ve karnında yatay kahverengi çizgileri olan kısa, bodur, turuncu kürklü bir yaratıktır. Arı kovanında yaşar , sporu sever, cesurdur ve Butterbear'a aşıktır. Yarı fil ve yarı kangru olan Eleroo en yakın arkadaşıdır.

• Eleroo: Yarı fil ve yarı kangurudur. Büyük Wuzzle'lardan biri olan Eleroo, kanguru kuyruğuna, bir fil hortumuna ve mor fil kulaklarına sahiptir. Yatay çizgili bir kesesi vardır (keselerin yalnızca dişi kangurularda bulunmasına rağmen). Eleroo, bu kesesinde ne sakladığını hatırlamakta güçlük çeker. Sevimli bir fil olsa da çok sakardır. Yarı yaban arısı ve yarı aslan olan Bumblelion en iyi arkadaşıdır.

• Butterbear: Yarı kelebek ve yarı ayıdır, Butterbear genel olarak ayı görünümündedir. Karnı beyaz olan sarı kürkü, diğer Wuzzle'lardan daha büyük kanatları ve uçlarında çiçekler bulunan kısa antenleri vardır. Arkadaşlarının çılgın davranışlarına rağmen nazik ve sabırlı bir bahçıvandır.

• Moosel: Yarı geyik ve yarı foktur, Moosel'in boynuzları olan geyik benzeri bir kafası vardır ve yüzgeçli ayakları vardır. En küçük Wuzzle olan Moosel mavi ve mor renktedir. Canavarlara inanmasını sağlayan canlı bir hayal gücü var. Rhinokey en iyi arkadaşıdır.

• Hoppopotamus: Yarı tavşan ve yarı su aygırıdır. Arkadaşları ona Hoppo demektedir. Hoppo en büyük Wuzzle'dır. Tavşan kulaklarına, teke dişlerine ve kabarık bir kuyruğa sahiptir. Mavi renkte olsa da karın bölgesi mordur. Şarkı söylemeyi ve oyunculuk yapmayı sevmektedir. Hoppo, Bumblelion'a aşıktır, ancak Bumblelion'un kalbi Butterbear'dadır.
• Rhinokey: Yarı gergedan ve yarı maymundur, Rhinokey görünüş olarak ağırlıklı maymunu andırır. Yatay çizgili bir boynuza, pembe bir kürke, gergedan benzeri bacaklara ve burna sahiptir. Rhinokey, eğlenceyi seven, neşeli ve şakacı bir Wuzzle’dır. Pratik şakalar yapmayı sever. Özellikle Hoppopotamus'a karşı iğrenç olabilir ama arkadaşlarını sever. En iyi arkadaşo Moosel’dır.

KÖTÜ KARAKTERLER:

• Crocosaurus: Yarı timsah ve yarı dinozordur. Kısaca Crock olarak anılır. Huysuz, tembel, aşağılık, cahil, zorba ve istediğini elde etmek için her şeyi yapan biridir. Her zaman diğer Wuzzles'ların sahip olduklarının en iyisini ister, ancak onu elde etmek için çaba sarf etmek istemez.

• Brat: Crocosaurus'un baş yardımcısı olan, yarı yaban domuzu ve yarı ejderhadır. Homurdanarak konuşur, ağlar, güler, bağırır ama Crocosaurus onun ne dediğini her zaman anlar. Crocosaurus gibi, o da çok tembeldir ve diğer Wuzzles'a karşı güçlü bir hoşnutsuzluğunun yanı sıra, elde etmek için herhangi bir çaba sarf etmeden sahip oldukları şeylerin en iyisine sahip olma arzusuyla birleşir. Adından da anlaşılacağı gibi, Brat çok huysuzdur ve genellikle istediğini alamadığı zaman öfke nöbetleri geçirir. Ayrıca zekadan büyük ölçüde yoksundur.

• Flizard: Crocosaurus'un diğer yardımcısı olan, yarı kurbağa ve yarı kertenkeledir. Flizard özellikle zeki değildir, ancak iyi niyetlidir, tavrı Crocosaurus veya Brat'tan daha cana yakındır ve Wuzzles'a karşı nispeten daha hoşgörülüdür, ancak yine de Crocosaurus'a çok sadıktır; Crocosaurus ve Brat'in aralarının bozulduğu durumlarda, aralarını düzeltmeye çalışmak genellikle Flizard'a düşer. Karakteri, esasen, planlarının ahlaki açıdan doğru olup olmadığına bakılmaksızın, arkadaşlarına sadık kalırken, özellikle yakın olmadığı diğerlerine karşı hoşgörüyü vurgular. Flizard her bölümde yer almaz, dizi boyunca yalnızca ara sıra görünür.
www.youtube.com/watch?v=F4ov_obenF0
 
Son düzenleme:
Üst