Watership Down: The Graphic Novel by Richard Adams, James Sturm (Adaptor) and Joe Sutphin (Adaptor) (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,103
56,527

KONUSU

Richard Adams'ın, bir grup tavşanın ev arayışında destansı bir yolculuğa çıkmasını konu alan
sevilen hikayesinin güzel ve aslına sadık bir çizgi roman uyarlaması.

Watership Down, elli yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanındaki okuyucuları sevindiren ve onlara ilham veren
klasik bir hayatta kalma, umut, cesaret ve dostluk hikayesidir.

Ödüllü yazar James Sturm tarafından ustaca uyarlanan ve en çok satan sanatçı Joe Sutphin tarafından muhteşem bir şekilde resimlenen bu muhteşem çizgi roman, eski hayranları sevindirecek ve yenilerine ilham verecek ve Watership Down'ın neşesini yeni nesil okuyuculara taşıyacaktır.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,474
9,101
Ana konu olarak hayvanlar dünyasını ele alan çizgi romanlar hep ilgimi çekmiştir. Belirtmek istediğim Blacksad gibi , insan dünyasına oldukça fazla benzerliklerle yaklaşım gösteren çizgi romanlar değil , direkt hayvanlar arası ilişkileri ele alan eserler . Hatırlayabildiğim kadarıyla , Bremen Mızıkacıları ya da Hayvan Çiftliği gibi uyarlamalarla , ilk kez hayvanların başrolde olduğu çizgi romanlar okudum . '' Bütün hayvanlar eşittir , ancak bazıları daha eşittir ! '' olarak beynime kazınan cümleyi, Orwell'in unutulmaz romanından önce çizgi romanla ilk kez okumuştum ! İnsan hayvan ilişkisine değişik bir bakış açısı getiren , hatta bir dönem dizi filmi de bulunan Alman '' Bastei '' firmasınca oldukça uzun ömürlü yayınlanan , bir köpeğin maceralarını ele alan'' Lassie '' yi hatırlıyorum mesela . Bu konuda en son okumaya başladığım çizgi roman , @AngelYordanovKapsov tarafından yayınlanan '' Fare Muhafızları '' da oldukça iyiydi . Ancak , nedenini bilemiyorum ama , belki de Sn. @AngelYordanovKapsov'un kişisel işleri dolayısıyla müsait olamamasından dolayı , diyarımızda o esere uzun süredir ara verildi . Benim açımdan '' Watership Down '' ın , çok doğru olarak dostların belirttiği , resimlerin çok çekici olması özelliğinin yanında , çok sayfalı olması dikkatimi çeken bir başka '' olumlu '' unsur . Çok teşekkürler değerli @balkan

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,103
56,527
Romanın pdf dosyası bulunabilirse üzerinde çalışmak isterim.
Paylaşım için teşekkürler.

Üstat @Shoryuken ,arşivi taradım. Pdf olarak romanı var, ancak bu eserin pdf'i yok. Arkadaşlarımdan da yardım istedim ama olumlu bir cevap henüz yok.

Umarım mesajınızı görenler CBR'dan PDF'e çevirip, bir şekilde Size ulaştırır.

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,103
22,175
Kamlançu
Sevgili dostlar, kastım Türkçe romanın pdf dosyası idi.
Grafik romanı indirdim, Türkçe romanın pdf dosyası bulunabilirse grafik romandaki ile karşılaştırarak photoshop ile düzenleyebilirim demek istemiştim.
Yanlış anlaşıldım galiba. Kusura bakmayın, zahmet verdirdim sizlere.
Yine de emekleriniz için teşekkürler.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,103
56,527
Sevgili dostlar, kastım Türkçe romanın pdf dosyası idi.
Grafik romanı indirdim, Türkçe romanın pdf dosyası bulunabilirse grafik romandaki ile karşılaştırarak photoshop ile düzenleyebilirim demek istemiştim.
Yanlış anlaşıldım galiba. Kusura bakmayın, zahmet verdirdim sizlere.
Yine de emekleriniz için teşekkürler.

Sayın @Shoryuken , Türkçe pdf kitap aşağıdaki linkte.