Victor Victoria (1982) *Oscar*

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,220
11,311
Victor Victoria (1982) *Oscar*

Yönetmen: Blake Edwards
Senaryo: Blake Edwards, Hans Hoemburg, Reinhold Schünzel
Müzik: Henry Mancini *Oscar*
Ülke: İngiltere, ABD
Tür: Komedi, Müzik, Müzikal
Süre: 134 dk
Vizyon Tarihi: 01 Mart 1983 (Türkiye)
Dil: İngilizce, Fransızca
Çekim Yeri: Buckinghamshire, İngiltere, Birleşik Krallık
IMDb Rating: 7.6
1 Oscar ödülü. Julie Andrews "Golden Globe 1983 En İyi Aktris"
12 farklı ödül

Sunum: 1,6 GB, 720p, orijinal dilde ve Türkçe altyazısı yanındadır.

İndirmek için:

Part01: 1000 MB:

Part02: 650 MB:

victorvictoria-movie-poster-1982-1020193175.jpg

Yönetmen Reinhold Schünzel'in 1933 yapımı Viktor und Viktoria'nın yeniden çevrimidir.

Kadın taklidi yapan bir erkeğin taklidini yapan bir kadın.
Kabare şarkıcısı Todd, soprano Victoria ile kusursuz bir üçkâğıt için işbirliği yapar:
İşten atılan Victoria, Todd’un menajerliğinde erkek kılığına girecek ve kadın taklidi yapan bir şarkıcı olarak iş bulacaktır.
Hilelerini geliştirmek için de Todd onun eşcinsel sevgilisiymiş gibi davranacaktır.
Sene 1934’tür ve kısa sürede Victoria’nın üstlendiği yeni kişiliği Kont Victor Grazinski, Paris’in gözdesi olur.
İşte müzikal bir cinsiyet karmaşası!

MV5BOTdmYmNmMGUtNTE4Mi00OWE2LWI5MTItYzZkN2RlNTMyYzg0XkEyXkFqcGdeQXVyNjE5MjUyOTM@._V1_.jpg

Her yanı yıldız tozu dolu olan bu film için doğrusu insan lafa nereden başlayacağını bilemiyor…
Örneğin, aynı zamanda ölümsüz “Pink Panther” karakterinin de yaratıcılarından olan yönetmen Blake Edwards’tan mı yoksa yine
“Pink Panther” filmleri dâhil daha pek çok ölümsüz filmin müziklerine imza atan 4 Academy ödüllü (biri Victor Victoria) Henry Mancini’den mi?
Yoksa Academy ödüllü Julie Andrews, James Garner ve Robert Preston gibi yıldızların başı çektiği oyuncu kadrosundan mı?
1982’de 1 Academy, 1 Golden Globes, 1 César ve 1 David di Donatello dahil 11 ödül alan bu film son yıllarda
konu/senaryo/içerik olarak sefilleri oynayan Hollywood stüdyolarında 2020 koşullarında çekilmiş olsaydı eminim bunun en az beş katı ödül alırdı.

R-14299585-1571753856-8510.jpeg.jpg

Tootsie, IMDb'de 95bin oylamanın ortalaması olarak 7,4 puan alırken,
profesyonel oylama yapan RottenTomatoes'dan 88/100 almış.

Victor Victoria, IMDb'de 19bin oylamanın ortalaması 7,6 puan olurken,
RottenTomatoes'dan 97/100 almış.

Ülkemizde de durum aynı; Tootsie'nin tanınırlığı -Dustin Hoffmann faktörü- tam 5 misli.

Naçizane fikrim; Tootsie'ye 8 verirken,
Victor Victoria'ya yarım puan fazlasını, 8,5 verdim.

Daha sonra, 1995'te Blake Edwards ve eşi Julie Andrews bunu çok başarılı bir Broadway müzikaline çevirmişler,
hatta bu versiyonun da bir filmini yapmışlardır. MGM firması bu versiyonu çoğaltıp, dağıtımını yapmış;
fakat henüz riplenen bir kopyası -maalesef- bulunmamaktadır. (en azından ben bulamadım)

MV5BMDg1MTkwYzYtNTc0Zi00NjRkLWE1YzQtZmU3MTNkNDY4YTMwXkEyXkFqcGdeQXRodW1ibmFpbC1pbml0aWFsaXplcg@@._V1_CR78,0,484,272_AL_UY268_CR77,0,477,268_AL_.jpg

Filmin başlarındaki lokanta sahnesinde, garson rolündeki Graham Stark'ın oyununa da bayıldım;
bir yerlerden de tanıdık gelmişti;
Sink the Bismarck! da ciddi bir roldeydi -doğal olarak, savaş filmi- http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-filmler/144507-sink-bismarck-1960-a.html
Müfettiş Jacques Clouseau filmi olan "A Shot in the Dark" filminde, önemli bir roldeydi.

Heveslendim şimdi; Peter Sellers'in Pembe Panter serisine başlayayım ben. :)

The Pink Panther 1963
A Shot in the Dark 1964
The Return of the Pink Panther 1975
The Pink Panther Strikes Again 1976
Revenge of the Pink Panther 1978

Keyifli seyirler, sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

*