Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Başlıkta onun için "İnsancı Düşünür" dedim. "İnsancı" sözcüğünü "Hümanist" yerine kullanıyorum; çünkü Eyüboğlu hümanist kültürü benimsemiş tam bir insancı kişi idi. Bu yüzden 1971 Askeri müdahalesi döneminde başı derde girdi. Onun ve onun gibi hümanizmayı özümsemiş Sayın Vedat Günyol, rahmetli Azra Erhat ve daha birçokları Balmumcu'da aylarca gözaltında kaldı. Bunu kafası almıyor, orda oluşunun nedenini bir türlü anlıyamıyordu. Tutukevi arkadaşlarının sonradan anlattıklarına göre, günde birkaç kez sorarmış ; "Bizi niçin buraya kapadılar?..." , "Sahi, biz niçin buradayız?..." Hümanist olduğu için ve hümanizmi komünizm sandıkları için uğramıştı bu belaya, rahmetli dostum. Gerçek Türk aydınının çilesiydi bu! Her yanda komünist hayaletler gören kafası yıkanmışlar, gerçek anlamında milliyetçileri de böyle hayaletlerden biri sanırlar."
Bu satırları Hıfzı Veldet Velidedeoğlu'nun "İnsancı bir düşünür" başlıklı yazıdan... Vargı : Bu satırları o tarihlerde dergide okumuş ve altını çizmişim ve yanına notlar almışım...
Bizim milliyetçi kardeşlerimize bu fikirleri kimler zerk ediyordu? Elbette ki Amerika ve NATO …
Şimdi anladı mı , kardeşlerim... Bizim sloganımız neydi ? Burada tekrarlıyorum … KAHROLSUN AMERİKAN EMPERYALİZMİ VE ONUN YERLİ UŞAKLARI !!!!
Haydi bu tarihte olsun gelin sizinle birlikte bu sloganı haykıralım...
"M. Sercan : Şiirde güncellik bağlamında tartışılan bir başka konu da slogan. A. Bezirci : Ben sanatta, yasaklara karşıyım. Donmuş ve kesin kurallar konulmasını doğru bulmuyorum. Şiirde bal gibi slogan kullanılablir. Sloganlar bazı duygu ve düşünceleri yoğunlaştırarak en kısa yoldan topluma iletmeyi sağlar. Sloganı kullanma işini bir şair estetiği aksatmadan, ustalıkla sürdürüyorsa, bunun hiçbir sakıncası yoktur. Bizde slogan bazı çevrelerce yanlış değerlendiriliyor. Toplumcular slogancılıkla suçlanıyor ve aşağılanıyor. Oysa, slogan toplumcu anlayışla olduğu gibi, bireyci anlayışla da kullanılabilir. Politik olan sloganlar da vardır, olmayanlar da."
Bu sözler Mustafa Sercan'ın Asım Bezirci ile yaptığı söyleşiden. Vargı : Henüz o tarihte yakılmamış olan Asım Bezirci üstadımız ile yapılan söyleşi..
İster inanın ister inanmayın.. İnanmayan kişiler Ankara'da ise soruşturabilir.
Ben Ankara'da Keçiören Belediyesi Fen İşlerinde çalışıyordum... Belediye başkanı Altıok'un A takımı vardı. Bu takım vurucu takımdı. Bu A takımının üyelerinden Pala Mustafa gazetelere çıkmış fotoğrafları bize gösterip Sivas'taki yakma eylemindeki kişilerden bazılarını bize gösterip ad ad sayıp "Bunlar MHP" li diye övünüyordu...
Bir anımsatma daha : Oradaki sloganı anımsayan var mı? Ben yazayım ;
"Tekbir!!!!!!!!! Allahu-ekber!!!!! Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu , biz onu Sivas'ta yıkacağız!!!!"
Bunlar yalan mı ? Bu kadar...