Unutulmaz Batman anları

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Ayın kahramanı Batman için son günlerine geldik kendi adıma iyi geçtiğini düşünüyorum iki ankettir seçilmesini istediğim için elimden geldiği kadar bildiklerimi anlatıp Batman'i daha iyi tanıtmaya çalıştım ve bende hakkında yeni şeyler öğrendim, ayın kahramanı fikrinin çok iyi olduğunu birkez daha belirtmek istiyorum böylece forumumuz birçok kişinin ÇR kahramanları hakkında güvenebileceği oldukça iyi bir kaynak olucak bu ay için son olarakta bu konuyu açmak istiyorum, Batman'in okuduğum hikayelerde en çok hafızamda yer alan karizmasını gösterdiği anları burada paylaşmak istiyorum tabiki isteyen herkez kendi unutulmaz Batman anlarını paylaşabilir.

İlk olarak Batman vs Superman anları, herhalde Superman Batman'den yediği dayağı hiçbir düşmanından yememiştir koca DC evreninde Superman'e kafa tutacak tek adam aklıyla Batmandir.

İlk resim Hush(ŞŞŞŞ) adlı öyküden Poison Ivy'nin kontrolüne giren Superman Batman'e saldırır ama Batman Metroplise hazırlıklı gelmiştir hemen kripton yüzüğünü parmağına takarak dostunu temiz bir şekilde döverek kendine getirmeye çalışır.

batmanvssuperman.jpg

İkinci resim biraz farklıdır Superman/Batman serisinde Superbat(Süperyarasa) öyküsünde Superman'in güçleri bir şekilde Batman'e geçmiştir fakat bu kadar büyük güç Batman'i dostlarınada zarar veren kötü bir hale getirmiştir kendisini durdurmaya gelen Justice League'i dağıtan Batman enson Clark ile yüzleşir .

batmanvssuperman2.jpg

Aslında burda Superman'i takdir etmek gerekir çünkü SuperBat'in karşısına çıkmak cidden cesaret ister.

Son olarakta Frank Miller'ın muhteşem eseri the dark knight returns'tan bir anı paylaşıyorum

batmanvssuperman3.jpg

Batman'in karizmasının tavan yaptığı an, artık Birleşik devletler yönetimine isyan etmiş 60'larına dayanmış Bruce , korkusuzca hükümetin karşısına yolladığı Superman'i dağıtır.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,736
44,092
denize sıfır
Clark kötü dağılmış gerçektende.gayet başarılı bir anlatım olmuş beğenerek izledim eline sağlık sevgili cobra.:)
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
One Punch

Justice League International'dan bir an, Superman ve Wonderwoman'ın yokluğunda adalet birliğinin bütün yükü Batman'in omzundadır fakat birlikteki şımarık çocuk Green Lantern Guy Gardner sürekli sorun çıkarıp Batman'in liderliğini yüksek sesle eleştirmektedir en sonunda fazla ileri gider ve hayatının hatasını yapıp yüzüğünü çıkarır.

onepunch.jpg


Yüzüğü olmadanda Batmana karşı durabileceğini iddia edip Batman'in üstüne saldırır

onepunch2.jpg


fakat Batman'in yumruğu yıldırım gibi Guy'un suratına çakar

onepunch3.jpg

Sonuç olarak Guy yere ikiseksen uzanıp bütün gün baygın durumda orda kalır , İçeri giren Martian Manhunter ve Black Canary gördükleri manzaraya inanamaz , herşeyi Blue Beetle'ın sözü özetler "One Punch" , daha sonra Guy'a gıcık olan Black Canary bu anı kaçırdığı için bin kez pişman olur.

onepunch4.jpg
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Cobra merhaba, 2 haftadır beklettiğim sayfayı paylaşabileceğim bir başlık açtığın için teşekkür ederim. Dahası "one punch"lı seri adeta taptığım bir dizidir. İşte o diziden "sert" olmayan bir Batman'li sahne:
Justice League (America) - Annual 02 - 37
Mister Miracle - Big Barda çiftinin sürekli havaya uçan evinin bahçesinde barbekü partisi veren JLA ekibi onları öldürmek üzere kiralanan Joker'in saldırısına uğrarlar. Ve tabii engellerler. Her biri birbirinden çatlak tipler karşısında sıyıran Joker u dönüşü yaparak ondan uzaklaşmaya çalışan Batman'in peşinden koşturarak teslim olmaya çalışır:
Joker - Yo, Yarasacık - Çocuk bekle. Beni yanına al. Kurtar beni parlamayan zırhlı Kara Şövalyem. Kurtaaaaaar beni...
justiceleagueamericaann.jpg
 

santiago

Yeni Üye
15 Ağu 2010
69
203
istanbul
Güzel konu,
hemen yenilerden kendime göre bir ekleme yapıyım,

Batman #1'den arkham hapishanesinde joker'in batman'e yardım ettiği bir kare(!?)...
Sırt sırta dövüşüyorlar diyebilirmiyiz acaba ?
346m0.jpg
 

dezocan11

Çeviri & Balonlama
10 Kas 2009
163
225
İzmir
Ne yazık ki her Unutulmaz Batman Anı güzel diyemiyoruz.

GoddamnBatman.jpg


Frank Miller - Jim lee ikilisinin yazıp-çizdiği All Star Batman and Robin the Boy Wonder, iyi bir Batman romanı değildi.
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Red Hood and the Outlaws dizisinde Jason Todd ve diğerleri en değerli anılarını kurtarmak, unutmamak için zor bir sınavdan geçerler. Diğerleri sınavdan yırtınca anılarına kavuşurlar. Ama Jason en değerli anısını almamaya karar verir ve unutmayı tercih eder:
rhato0319.jpg
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Kahramanların çizgiroman dönemlerine göre değişiminin anlatıldığı DC new frontier'dan bir an, Martian Manhunter'ın insan kılığında dedektiflik yaparken bir olayda Batman ile yolu kesişir , Batman hemen onun farklılığını anlar ve ayarı verir .

manhunter.jpg

Bu onların ilk karşılaşmasının anlatıldığı bir andır, Batman Johnes'un zayıflığını çoktan çözmüştür, anı bozmamak için tek sayfalık bir çeviri denemesi yaptım . Martian Manhunter gerçek korkuyu iliklerine kadar hisseder.

m.jpg


Bir harfi yutmuşum kusura bakmayın ilk denemem :D
 
Üst