Ümit Deniz - Murat Davman Kanlı Kolyeler (1962)

4you007

Kıdemli Üye
10 Eki 2012
131
865

qmkQtp.jpg

onfcq0.jpg

Ümit Deniz

Türkiye Yayınevi,1962
Karakter ; Murat Davman

Format...Pdf(6.86 MB)

ayhanhocha

Kıdemli Üye
26 Ağu 2010
127
135
Ankara
Eline emeğine sağlık sevgili 4you007 üstadım.

Bu kadar çok Murat Davman macerasına hiç bir zaman sahip olmamıştım.

Teşekkürlerimle.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,891
5,389

Sayın 4you007 ;

İlk gençliğimde bir iki tane romanını okuyabilmiştim ( Ceylanpınarı denilen yerde bunu bulabilmek bile şans ve marifet işi elbet ). Ümit Deniz'in bu kadar kitabı var diye düşünüyordum. Daha sonra şansımıza sana rastladık . Birde baktık ki sun , sun bitmiyor ( ne güzel ) . Meğer ne kadar da çok yazmış Ümit Deniz. Popüler polisiye romanın yaratıcılarından ( server bedileri , yerli mayk hammerleri vb. de unutmadan ).

Dikkat ettim. Her kitapta "Murat Davman'ın en son macerası" diye yazıyor. Önceleri ne palavra ! Reklam işte diye düşündüm. Ama şöyle düşününce ; öyle ya sunulan her kitap o anki Murat Davman'ın en son macerası oluyordu. Doğru bir saptama olur böylece. Reklam dilinde böyle oluyor demek.

Bilmem isteklerimiz mi etkili oldu , yoksa sunduğun kapaklı olan mıydı ? Her neyse ne. Bize sunduğun kitap ön ve arka kapaklı. Bizi mutlu ettin...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,189
Kıbrıs
Kapak derken orijinal karton kapağa giydirilen,kağıt kaptan bahsediyoruz.
Bu tür kapakların sonuncusu "Yakut Gözlü Kedi "ile gelecek.Ümit Deniz'in
öteki Murat Davman romanları sadece karton kapaklı yayınlandı.Keşke bu
kapakların çizerleri de belirtilseydi.Yalnız "Kanlı Kolyeler"adlı kitabın kabında imza var.Ama okuyamadım.Forumdaki kapaktan değil de bendeki
orijinal kapaklı nüshadan söz ediyorum.Sağ alt köşede "olepç"gibi bir
imza var.Öteki kapaklarda imza yok.Casuslar Savaşı adlı romanın kapak
çizeri Haluk Demir olarak son sayfada belirtilmiş.1950-1960'lı yılların
ressamlar tarafından çizilmiş roman kapakları ne kadar güzeldiler.Abdullah Ziya Kozanoğlu'nun tarihi roman kapaklarını benim kuşağım iyi bilir...