Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ümit Deniz - Murat Davman Azrailin Habercisi(1963)
Çok iyi hatırlarım 1975'ti Ümit Deniz'i kaybettiğimizde. Bizim için "Yerli Mayk Hammer" in yaratıcısıydı. Dikkat edin James Bond demiyorum. Mayk ile Bond ayrı karakter yapısında kahramanlardı. Biz kendimize Mayk'ı daha yakın buluyorduk ve de seviyorduk. Eee.. Ümit Deniz de bu karakterin yerlisini bize sunmuştu. Daha fazla ne istenebilirdi ki ? Onun kaybı bu nedenle bizim için adeta yıkım olmuştu.
Ümit Deniz'in Murat Davman tipi denilince Türk Sinemasının sevilen oyuncusu Orhan Günşiray'ı da hatırlamamak mümkün mü ? ( Yeri gelmişken hani senin film arşivin de zengin biliyorum. "Murat Davman" filmlerin var mı ? Sitemizde sunabilir misin ? Hem romanı hem filmi ilginç olmaz mı ? Çok şey mi istiyorum? Ama sadece kendim için istemiyorum ki )
Bütün bunları anımsatan sunduğun kitabın için ,
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
[*Not : Sakın "Bulmuş ta bunuyor" demezsen bir sorum olacak. Sunduğun kitap "tıpkıçekim" değil her halde. ( Elbette ki olmak zorunda da değil ) sadece öğrenmek istedim. Yoksa diyarımızın ender kitap sunucularından olan seni darıltmak , küstürmek istemem. ]
( *Not : Bu seri bitince "Akba Polisiye Serisi" , "Türkiye Yayınları Polisiye Serisi" , "Hayat Yayınları" dizilerini de sunmayı düşünüyor musun ? Biliyorum sende vardır. Sunsan ne iyi olurdu. )