Beymelikli18
Onursal Üye

Ümit Besen'den "Okul yolunda" parçasını dinlerken;
klipteki 80'li yıllardaki nostaljik kareleri izleyiniz..
www.youtube.com/watch?v=B-KnekVGZdQ
Moderatör tarafında düzenlendi:
Seksenli yıllar, Türkiye'de yaşayanların pek nostaljik hisler beslediği yıllardan değildir. Düşünmenin bu kadar engele takıldığı bir dönem daha olmamıştır. Gençliğimiz, dünyaya itilip kakılmaya geldiğimiz zannıyla geçti o darbe yılları yüzünden. Hep o yılları ince bir sızıyla hatırlarım.
Bu şarkı lise çağını seksenlerde yaşayan herkesin şarkısıdır. Dengi sadece merhum Ferdi Özbeğen'in Kandil şarkısıdır. Çok güzel şarkıların yapıldığı bir dönemdir ama bu iki şarkı bambaşkadır.
Ümit BESEN aklımda hep bu kaset kapağındaki resmiyle kalacak:
![]()
Seksenli yıllar, Türkiye'de yaşayanların pek nostaljik hisler beslediği yıllardan değildir. Düşünmenin bu kadar engele takıldığı bir dönem daha olmamıştır. Gençliğimiz, dünyaya itilip kakılmaya geldiğimiz zannıyla geçti o darbe yılları yüzünden. Hep o yılları ince bir sızıyla hatırlarım.
Bu şarkı lise çağını seksenlerde yaşayan herkesin şarkısıdır. Dengi sadece merhum Ferdi Özbeğen'in Kandil şarkısıdır. Çok güzel şarkıların yapıldığı bir dönemdir ama bu iki şarkı bambaşkadır.
...bu arada "Seksenler Dizisi"nin ilk sezonlarında, Okul Yolunda şarkısını inatla Ümit Besen'in Emre Plakçılıktan 2012 yılında çıkan o çok kötü biçimde yeniden düzenlenmiş haliyle çaldılar...
Lami Tiryaki
Özellikle bir hususu tekrar belirtmek isterim ki parçanın eski versiyonunun plağı ve CD'sinin piyasa da bulunup bulunmama meselesinden ziyâde Emre Plakçılığın kararı burada belirleyici etken...
Emre Plakçılık "ben size yeni versiyonu lisanslıyorum" dediyse yapacak bir şeyleri yok. Ama eski versiyonu kullanma konusunda dizi yapımcıları bastırmalıydılar. Gördüğümüz kadarıyla hiç uğraşmamışlar üstadım burada haklısınız...