Üç Tekerlekli Bisiklet - 1962

tancel

Aktif Üye
21 May 2020
150
1,148
gza9fxs.jpg


VCDRip
1054 Mb
1h 31min
960x720
Türkçe seslendirme
mkv
imdb 7.0
Dram

YÖNETMEN
Lütfi Akad
Memduh Ün

SENARYO
Orhan Kemal
Vedat Türkali

OYUNCULAR
Ayhan Işık
Sezer Sezin
Reha Yurdakul
Sadettin Erbil
Senih Orkan

KONUSU
Hacer, kenar mahallede çamaşırcılıkla geçimini sağlayan, kocası ortada olmadığı için küçük çocuğuna tek başına bakan genç bir kadındır. Mandıracılık yapan Ali ise topraklarına göz diken şirket ortaklarından birini öldürüp Hacer’in evine sığınan bir adamdır. Hacer ile Ali’nin arasında bir aşk doğar.

FİLM İNCELEMESİ
Sevdiği iki adamın arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Hacer'in hikayesi. Uzun yıllar önce İzmir'e çalışmaya giden Reşat artık geri dönmüştür.
Performanslar, bu kedi/fare oyununu sürükleyici bir deneye dönüştürüyor.
Ali, zorba ve namussuz çiftlik ağası Muzaffer'i vurup çiftliği de ateşe verir. Kıstırıldığını anlayınca da bulunduğu köyden gizlice kaçar. Yedi yıl önce kocası, İzmir'e çalışmaya giden Hacer'in evine sığınır. Kötü bir evlilik geçiren Hacer işinde gücünde evladına bakmaya çalışan, yalnız yaşayan bir kadındır.
Çiftlikten kaçarken Jandarma'ların açtığı ateş sonucu sol omuzundan yaralanan Ali saklandığı yerde bayılır kalır. Küçük Hüseyin ise oyun oynarken onu bulur. Hacer, yaralarını sarar. Ali, kan davalılarından kaçtığını söyler. Hüseyin, yıllar önce onları terk edip giden babası olduğunu zanneder.
Ali'de Hacer'de, pek renk vermezler. Hatta Hacer ona babası olduğu yalanı söyler. Çocuk mutluluktan havalara uçar. Bir görseniz, gerçekten Ayhan Işık'ın babası olduğunu düşünür. Lütfi Akad, Hacer ile Ali"nin aralarındaki yakınlaşmayı büyük bir yönetmenin inceliği ve titizliğiyle dirhem dirhem seyirciye büyük bir sürükleyicilikle verir.
Üç Tekerlekli Bisikletin ilk yirmi dakikası mükemmeldir. Akad başlangıç dakikalarında gerginlik yaratır ve gerçekleşecek aksiyona zemin hazırlar.
Alıntı: Selim Gonan


 
Üst