Lami Tiryaki
Onursal Üye
- 21 Nis 2009
- 517
- 3,807
1-Tommiks denen süper velet, can dostu Konyakçı'nın yetiştirmesidir, evlatlığıdır. Peki bu çocuk Doktor Salasso ile hangi macerada tanıştı biliyor musunuz?
a)Yoo bilmiyorum
b)İkinci miydi, üçüncü müydü, ne desem?.. Canım her yayıncı farklı başlık atmış nasıl biliyim.
c)Önemli mi?
d)3. Macera olmalı.
2-Tommiks'in ana-yok-baba yayıncısı Ceylan Yayınları, isimleri türkçeleştirerek kahraman rancerimizi ve arkadaşlarını bir anlamda bize maletmiş. Karelerde Fort-Coulver yazmasına rağmen ünlü Kulver Kale'ye ilk zamanlar ne isim vermişlerdi hatırlayan var mı?
a)Estergon Kalesi
b)Kız Kalesi
c)Karakaya Kalesi
d)Ya ne dedilerse dediler, karştırmayın şimdi.
3-Tom'un müstakbel kayınpeder adayı Albay Brown'ın asıl adını bilen var mı?
a)John Brown
b)Joseph Brown
c)James Brown
d)Bilicen de noolucek? Başın göğe mi erecek?
4-Her bir macerası onlarca kez basılan, ama yine de satış rekorunu yarım yüzyıldır elinde tutan Tommiks'imizin ilk maceralarında Güleç Jack denen hin bi herif vardır. Bu adama ilk dönemlerde ne demişlerdi hatırlıyor musunuz?
a)Ya millet Martin Mystere'de dünyanın bi dolu sırrını çözdü sen daha nelerle uğraşıyorsun.
b)Bu mütebessim arkadaşın nasıl çağrıldığından ziyade, gülen meşine benzeyen suratı enteresandır.
c)Bu şıkka koyacak bir yanıt bulamadım.
d)Siz birazda Nathan okuyun. Nasıl?
5-Gezi Parkı eylemlerinde elindeki palayla kadınlara saldıran münferit şahsın mahkemece serbest bırakılmasının asli gerekçesi neydi?
a)Hoppalaa! Tommiks'le ne alakası var şimdi bunun?
b)Valla bu araya karışmış, biz Tommiks-Teksas okur başımızı kumdan çıkarmayız abi.
c)Kızmayın sayın yöneticiler bir daha olmaz.
d)Yinede, “palayla gezmek suç değildir” desek. Hani soru boşa gitmemiş olsun... Ha, tamam tamam kestik!
6-Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ün terörist olduğu açıklandı. Hatta adamın terör pususunda amelelik yaptığının fotoğraflarla kanıtlandığı iddia edildi. Oysa fotoğraflarda Ethem, bir askeri karakol inşaatında çalışıyordu. Bu hangi karakoldu?
a)Hay! Tutamadık kendimizi.
b)Valla bi daa olmeyecek.
c)Durun kesmeyin testi bak dönüyorum Tommiks'e.
d)Tüh!
Selamlar
Lami Tiryaki
a)Yoo bilmiyorum
b)İkinci miydi, üçüncü müydü, ne desem?.. Canım her yayıncı farklı başlık atmış nasıl biliyim.
c)Önemli mi?
d)3. Macera olmalı.
2-Tommiks'in ana-yok-baba yayıncısı Ceylan Yayınları, isimleri türkçeleştirerek kahraman rancerimizi ve arkadaşlarını bir anlamda bize maletmiş. Karelerde Fort-Coulver yazmasına rağmen ünlü Kulver Kale'ye ilk zamanlar ne isim vermişlerdi hatırlayan var mı?
a)Estergon Kalesi
b)Kız Kalesi
c)Karakaya Kalesi
d)Ya ne dedilerse dediler, karştırmayın şimdi.
3-Tom'un müstakbel kayınpeder adayı Albay Brown'ın asıl adını bilen var mı?
a)John Brown
b)Joseph Brown
c)James Brown
d)Bilicen de noolucek? Başın göğe mi erecek?
4-Her bir macerası onlarca kez basılan, ama yine de satış rekorunu yarım yüzyıldır elinde tutan Tommiks'imizin ilk maceralarında Güleç Jack denen hin bi herif vardır. Bu adama ilk dönemlerde ne demişlerdi hatırlıyor musunuz?
a)Ya millet Martin Mystere'de dünyanın bi dolu sırrını çözdü sen daha nelerle uğraşıyorsun.
b)Bu mütebessim arkadaşın nasıl çağrıldığından ziyade, gülen meşine benzeyen suratı enteresandır.
c)Bu şıkka koyacak bir yanıt bulamadım.
d)Siz birazda Nathan okuyun. Nasıl?
5-Gezi Parkı eylemlerinde elindeki palayla kadınlara saldıran münferit şahsın mahkemece serbest bırakılmasının asli gerekçesi neydi?
a)Hoppalaa! Tommiks'le ne alakası var şimdi bunun?
b)Valla bu araya karışmış, biz Tommiks-Teksas okur başımızı kumdan çıkarmayız abi.
c)Kızmayın sayın yöneticiler bir daha olmaz.
d)Yinede, “palayla gezmek suç değildir” desek. Hani soru boşa gitmemiş olsun... Ha, tamam tamam kestik!
6-Gezi eylemlerinde polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ün terörist olduğu açıklandı. Hatta adamın terör pususunda amelelik yaptığının fotoğraflarla kanıtlandığı iddia edildi. Oysa fotoğraflarda Ethem, bir askeri karakol inşaatında çalışıyordu. Bu hangi karakoldu?
a)Hay! Tutamadık kendimizi.
b)Valla bi daa olmeyecek.
c)Durun kesmeyin testi bak dönüyorum Tommiks'e.
d)Tüh!
Selamlar
Lami Tiryaki
Son düzenleme: