Tiburce Oger

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,933
25,246
Değerli @karlıova dostumuzun muhteşem tanıtımları ve @gurcansarı üstadın Buffalo Runner çevirisi ile @gandor08 üstadın paylaşımları bir Tiburce Oger konusu ihtiyacı doğurdu kanısındayım.
Elimdekilerden ' Indians - L'ombre noire de l'homme blanc' ve 'Ghost Kid' albümlerini paylaşmıştım kalanını burada paylaşacağım.
Aksi belirtilmedikçe hepsi Fransıca
👇İndirmek için👇

Son düzenleme:

karlıova

Aktif Üye
9 Ocak 2019
185
1,256
Teşekkürler @Osidi. La Piste des Ombres - Gölgelerin izinde Oger'in erken dönem işlerinden biri. Western ve fantastik öğeleri birleştiren, 2000-2002 arasında yayınlanmış 3 albümlük bir seri. Bedetheque notu fena değil 4.5/5.

Black Sands'i okudum, görece yeni, 2016 tarihli bir albüm. Vietnam savaşında cangılda kaybolan bir manga askerin zombi Viet-konglarla karşılaşması. Aksiyon-korku tarzı bir çalışma.

Damoiselle Gorge'u da hiç duymamıştım. Fantastik öğeler içeren bir seriymiş. Kapağından daha çok ergen kitleye hitap eden bir çalışma gibi görünüyor.

Oger'in ilk hit serisi daha evvel diğer başlıklarda bahsettiğim "L'Auberge du bout du monde" - Dünyanın sonundaki han. 2004-2007 arasında yayınlanan 3 albümlük fantastik bu seride Tiburce Oger senaryoyu yazmıştı, Patrick Prugne ise resimlemişti. İlk ortak işleri sanıyorum. Diğerleri keyfe keder ama bu seri okunmaya değer.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,451
8,909
Çok teşekkürler değerli @Osidi . Sayenizde , Oger çizgi romanları eksiklikleri tamamlanıyor. Büyük bir estetik yetenek doğrusu . @karlıova'nın yazdıklarından hareketle , yurtdışındaki sanatçıyla ilgili sitelere bakayım dedim. Görebildiğim kadarıyla sanatçıya önemli bir ilgi söz konusu . Sanatçının suluboya tekniği ile yaptığı resimleri gerçekten de büyük izleme keyfi veriyor. Ancak , okurlar genelde , sanatçının kullandığı tekniğin parlak renklere ve detaylara izin vermediğini belirtmişler. Sonuç doğru olabilir , ama okuma zevkim açısından bu tür eleştirileri gereksiz bulacak kadar çok sevdim sanatçının çalışmalarını . Bu çalışmalara baktığımda ; konusunu farklı , resimleri siyah - beyaz ve portre ağırlıklı olarak düşündüğümde , yine her sayfası fırça işi olarak '' ağır işçilik '' sonucu diyebileceğim , değerli sanatçımız Haldun Sevel 'in '' Ustura Kemal '' romanları aklıma geldi . Bu tür güzel çizgi romanları bizlerle paylaşan tüm dostlar gibi , sayın @Osidi ve sayın @karlıova'ya teşekkür borçluyum . Sağ olun , var olun.

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,933
25,246

Elimdekiler şimdilik bu kadar.
Bu konuda paylaştıklarım :
Black Sands Unité 731
Damoiselle Gorge
Enfer pour Aube
Forêt
La Piste Des Ombres