Tiananmen 1989: Our Shattered Hopes (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,011






Tiananmen 1989: Parçalanmış Umutlarımız

“Çin'in kötü şöhretli 4 Haziran Olayı'nın (diğer adıyla Tiananmen Meydanı Katliamı) öyküsünü, her şeye tanık olan genç bir sosyoloji öğretmeninin ilk elden anlatımından takip edin.

30 yılı aşkın bir süre önce, 15 Nisan 1989'da Tiananmen Meydanı'nın işgali başladı.

On binlerce öğrenci ve endişeli Çin vatandaşı siyasi reform talebiyle sokaklara çıkarken, Çin'in komünist sisteminin kaderi bilinmiyordu. Askerlerin protestoları bastırmak için Pekin'e yürüdüğüne dair haberler Batı radyolarında yankılandığında, dünya ne bekleyeceğini bilmiyordu.

Lun Zhang o zamanlar protestoların yönetim ve güvenlik hizmetinden sorumlu genç bir sosyoloji öğretmeniydi.

Şimdi, bu güçlü çizgi romanda Zhang, Fransız gazeteci ve Asya uzmanı Adrien Gombeaud ve sanatçı Ameziane ile birlikte dünya tarihindeki bu önemli ana ilişkin sade anısını ilk kez paylaşıyor.

Kan dökülmesiyle sonuçlanan ve küresel incelemeye konu olan 1989 protestolarına kapsamlı bir şekilde yer veren Zhang, Batı medyasında nadiren tasvir edilen hoşnutsuz, idealist, aktivist Çin gençliğinden oluşan bir dünyayı sempatik bir şekilde tasvir ederek bu patlayıcı olayların bağlamını da içeriyor.

Batılı gazetecilerden Çinli yöneticilere kadar pek çok ses ve bakış açısı sergileniyor.

Yetkililerin protestoculara ve çevredekilere ateş açmasıyla bir neslin umudunun nasıl paramparça olduğunu anlatan Tiananmen 1989, çağdaş Çin'in kendisini nasıl şekillendirdiğini gösteriyor.”
 
Üst