The Amazing Spiderman Macera Özetleri

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300






1989: Örümcek Adam ve Rocket Racer, Skinhead'ı arar. Mary Jane'in kuzeni Kristy tedavi olduğu hastaneden kaçar ve tekrar hastaneye yatırılır. Rocket Racer, üniversitenin bilgisayar sistemine girerek Eddie'nin ev adresini bulur. Polis karakolundaki bağlantılar aracılığıyla, Peter Parker aynı bilgiyi öğrenir. Rocket Racer önce eve gelir ve Eddie'nin babasıyla yüzleşir. Ardından Eddie(Skinhead) oraya gelir ve Rocket Racer'e saldırır. Rocket Racer bayılır. Ardından Skinhead kendi babasına saldırır. O anda Örümcek Adam gelip müdahale eder ve onu yener ve kötü adam tutuklanır. (Web of Spider-Man #57)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300






1989: Örümcek Adam, Electro ve Shocker arasındaki savaşa karışır. Kaçmaya çalışan Elecktro, Örümcek Adam tarafından nakavt edilir. Pennsylvania'da Tombstone, Joe'yu yakalar ve onu yere fırlatır. Tombstone ona daha fazla zarar vermeden önce, Joe hemen yakındaki bir çatal çatalını alır ve Tombstone'u göğsüne saplar. Yaralı olan Tombstone oradan kaçar. (The Spectacular Spider-Man #157)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300





1989: Grizzly, Spider-Man ile rövanş karşılaşması talep eder. Örümcek Adam, Grizzly ile savaşır. Robertson tekrar tutuklanır. (Web of Spider-Man #58)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300






Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.



Arkaplan: Marvel'ın en önde gelen kötü adamları Dr. Doom,Kingpin, Magneto, Mandarin, Red Skull, the Wizard ve (kılık değiştirmiş) Loki rakiplerini yenmek için bir ekip kurarlar ve diğer süper kötüleri de işe alırlar.



1989: Peter ve Mary Jane yeni bir eve taşınma partisi düzenler, ancak Jonathon Caesar hapishaneden MJ'e hediyeler gönderince parti geçici olarak kesintiye uğrar. Flash, Pete'i profesyonel boks maçına davet eder. Daily Bugle'da Thomas Fireheart, J.Jonah Jameson'nun yerine geçer. Kingpin tarafından Spidey'yi öldürmek için tutulan Graviton, Bugle'a gelir ve güçlerini binayı yerinden sökmek ve kaldırmak için kullanır. Peter, havada süzülen Bugle binasını görünce Örümcek Adam'a dönüşü ve oraya gelir, ancak Graviton görünüşe göre onu yener, sonra binayı yerine geri koyduktan sonra oradan uzaklaşır. Örümcek, itfaiyeciler tarafından kurtarılır. MJ bir dizide rol alır. (Amazing Spider-Man #326)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300






Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.





1989: Kısa özet: Kingpin, İntikam Eylemleri ekibine katılır. Örümcek Adam, Trapster'ın saldırısına uğrar ve yenilir. Daha sonra Örümcek Adam kozmik güçler kazanır ve Trapster'i yener.



Detaylı Özet: Kingpin, İntikam Eylemleri ekibine katılır. Örümcek Adam MJ ile buluşmaya giderken şehirde ağ salladığı sırada, Trapster'ın saldırısına uğrar. Trapster onu kuruyan macunla kaplar. Örümcek Adam, karısının korkmuş gözleri önünde kurumaya başlarken hareket etmeye çabalar. Son gücüyle kendini bir pencereden dışarı ve Southside Deniz Limanı'nın sularına fırlatır. Örümcek Adam'ı öldürdüğünü düşünen Trapster, olay yerinden kaçmadan önce sevinir. Mary Jane, Ağ Kafa'nın su yüzeyine çıkmasını beklerken kocası için endişelenir. Bulanık sularda Örümcek Adam dibe batar. (Peter bu macunun düğün gününde giydiği smokinden daha çok sıktığını belirtir) Ardından son bir hamleyle suyun üstüne çıkar. Kocasının hayatta kaldığı için minnettar olan Mary Jane kahvesinin parasını ödeyip ve eve gider. Soho'daki dairelerine döndüğünde, Peter'ı duşta bulur. Trapster, İntikam eylemleri ekibine (Wizard, Magneto ve Doktor Doom, Kingpin)'a, Örümcek Adam'ı öldürdüğünü söyler. Ancak Kingpin ikna olmaz. Peter Parker, Pazartesi sabahı Dr. Max Lubisch'e ekstra boyutlu enerji kaynağı cihazı ile yardımcı olmaya çalışır. Peter güvenlikleri konusunda endişelidir, ancak Lubisch onların iyi olacağı konusunda ısrar eder. Makineyi çalıştırdıklarında, Peter'ın elektrik sistemini aşırı yüklediği korkusu gerçekleşir. Cihaz aşırı yüklenmeye başladığında, Peter'ın örümcek hissi onu cihazın patlamak üzere olduğu konusunda uyarır. Peter, patlamanın en ağırını alarak Lubisch'i yoldan çeker. Büyük enerji bombardımana tutulan Peter'ın vücudu bir anlığına parlar. Max'in bayıldığını gören Peter, dikkatini toplamaya çalışır, ancak aniden örümcek duygusu çığlık atmaya başlar. Pencereden dışarı baktığında elektrik dalgalanmasının elektrik hatlarını kısa devre yaptığını görür, Bu da orada olan öğrencileri için tehdit teşkil eder. Peter hızla Örümcek Adam'a dönüşür ve onları kurtarmak için yola çıkar. Güç hatları kontrolden çıktığında, Örümcek Adam aşağıdakileri kurtarmak için kabloları tutar. Güçlü bir elektrik şoku vermesine rağmen, mucizevi bir şekilde hayatta kalır. Olanlar karşısında kafası karışan Örümcek Adam düşünebilmesi için daha yükseğe çıkmaya karar verir. Ancak, etrafındaki her şeyi hissettiği için örümcek duygusu deli gibi çınlamaya devam eder. Zihnini odaklamaya çalışan Örümcek Adam, bir şekilde Güney Kıyısı İskelesi'ndeki Trapster'in kendisinin cesedini aradığını sezer. Örümcek Adam, karısının önünde onu aptal yerine koyan düşmanına bir ders vermeye karar verir.


Örümcek Adam, Trapster'in bulunduğu yere gider ve onunla yüzleşir. Kahramanı canlı görünce şaşıran Trapster hazırlıklıdır. Kemerinde, minibüsünün içine gizlenmiş bir füze fırlatıcısını tetikleyen bir cihazı çalıştırır. Füze ona yaklaşırken, Örümcek Adam füzeyi kendisinden uzağa yönlendirmek için onu kullanma umuduyla bir ağ hattı ateşler. Bununla birlikte, şaşırtıcı bir şekilde, dokuması büyük bir el oluşturur ve füzeyi ezer. Trapster daha sonra kahramana bir sürü macun doldurulmuş mermi fırlatır. Şaşırtıcı bir şekilde, Örümcek Adam parmaklarından mermileri kolayca yok eden enerji patlamaları atar. Panik yapmaya başlayan Trapster, bir macun akışı ateşler, ancak Örümcek Adam onları daha fazla enerjiyle patlatmaya başlar, ta ki bu, Trapster macun tedarikinin vücudunun her yerinde patlamasına neden olana kadar. Bu noktayla beraber, Trapster'ı yenilgiye uğrattığı için onu tebrik eden bir kalabalık oluşur. Farkında olmadan sahip olduğu güçleri sergilediğine şaşırırlar. Bu, Örümcek Adam için de bir sürpriz ve bu yeni güçlerin ortaya çıkmasına neyin sebep olduğu konusunda tedirginlik hisseder. (The Spectacular Spider-Man #158)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300






Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.





1989: Doctor Doom, Titania'yı kozmik güçlere sahip Örümcek Adam'a karşı gönderir. Puma, Titania'ya saldırır. Ardından Örümcek Adam ve Titania savaşır. Mücadeleleri sırasında Puma, Titania'nın kostümünün bir parçasını yırtıp, Doctor Doom'un savaşı gözlemlemesine ve Titania'nın öfkesini sürdürmesine izin veren uzaktan kumandalı bir sistemini etkisiz hale getirir. Artık Doctor Doom'un etkisi altında olmayan Titania kendine gelir. Buna rağmen Örümcek Adam'a tekrar saldırır fakat Spiderman güçlü bir enerji patlamasıyla onu mağlup eder ve kozmik güçlere sahip olduğunun farkına varır. (Web of Spider-Man #59)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300






Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1989: Magneto, Örümcek Adam ile doğrudan yüzleşmeye karar verir, Spidey'nin yeni keşfedilen yeteneklerinin onun yeni bir mutant olduğu anlamına gelebileceğini düşünür. Magneto ve Örümcek Adam savaşırlar. Magneto ne kadar saldırsa da kozmik güçlere sahip Örümcek Adam'a zarar veremez. Magneto, Örümcek Adam'ın bir mutant olmadığına kanaat getirir. Ardından Magneto oradan ayrılır. (Amazing Spider-Man #327)




 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300









Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1989: Wizard, Grimm Kardeşleri kozmik güçlere sahip olan Örümcek Adam'a karşı gönderir. Wizard, onları Örümcek Adam'ı öldürme karşılığında düşmanları Iron Man'i ortadan kaldırmayı teklif eder. Ve İntikam Eylemleri ekibine girmeleri için teklifte bulunur. Örümcek Adam ise Trapster, Titania ve Magneto ile yaptığı savaşın ardından , bu güçleri kontrol edebilmek ve yine de onları sorumlu bir şekilde kullanabilmek için mücadele eder. Havada uçabildiğini farkeder. Grimm Kardeşler, Örümcek Adam'a saldırır. Spiderman, Grimm kardeşleri mağlup eder. Daha sonra Peter Parker, karısı Mary Jane'in akşam yemeğine eve gelmeyeceğini öğrenmek için evine döner. Evde kendisine yemek pişiren Peter, yeni keşfettiği güçler hakkında endişelenir ve hayatının kontrolden çıktığını hisseder. (The Spectacular Spider-Man #159)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
Böylece 1989 sayıları da son bulmuş oldu. 1990 sayıları başlayacaktır.
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
latest






Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1990: Doktor Doom'un üçlüsü, Kingpin ve Magneto, Goliath'ı kozmik güçlere sahip Örümcek Adam'a karşı gönderir. Örümcek Adam, Triboro Köprüsü'nde Goliath'la savaşır. Örümcek Adam onu kolaylıkla yener. Spidey, Bugle'ı Jonah'a geri satması Fireheart'ı ziyaret eder. Freheart, Kingpin'den Spidey'e bir mesaj iletmesini isteyen bir telefon alır. Örümcek Adam telefonu kendisi alır ve Kingpin, ona Battery Park'ta buluşup buluşamayacaklarını sorar. Bunun bir tuzak olduğu ortaya çıkar ve Goliath tekrar ortaya çıkar. Doctor Doom, güçlerini artırmak için Goliath'a bir cihaz yerleştirmiştir . Bu cihaz Örümcek Adam'ın yeni enerji güçlerini incelenmek üzere emecek şekilde ayarlanmıştı.
Ardından Örümcek Adam, Goliath ile tekrar savaşır. Örümcek Adam tekrar onu mağlup eder. Fakat Dr. Doom, artık Örümcek Adam'ın yeni güçlerini kendisi için kopyalayacak bilgiye sahip olduğunu söyler. (Web of Spider-Man #60)
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300







Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1990: "Acts of Vengeance"/İntikam Eylemleri ekibi Sebastian Shaw'a ulaşarak Örümcek Adam'ı yok etmesini isterler. Shaw Hulk'a Ağ Kafayı öldürmesi için para teklif eder. Kozmik güçlere sahip Örümcek Adam ve Hulk savaşırlar. Güneş doğarken, Hulk, Spidey'yi bir sonraki gece Roosevelt Adası kavgasına davet eder ve Bruce Banner olmadan önce oradan uzaklaşır. O gece yaptıkları savaş esnasında Spidey'yi savunmak için iki çocuğun devreye girmesiyle savaş devam eder. Hulk'un çocuklara zarar vereceğinden endişe duyan Örümcek Adam, ona o kadar sert vurur ki Hulk uzaya uçar. Ardından Örümcek Adam uzaya uçup onu kurtarır. Karşılığında, Hulk onu öldürmeyeceğine söz verir ve gider. Hulk'u neredeyse öldüreceği için korkan Peter, yeni güçlerinin ortadan kalkmasını diler. Sebastian Shaw'ın adamları Bruce Banner'ı Nevada'ya geri götürür. Örümcek Adam'ın yeni güçlerinden endişe duyan Shaw, Örümcek Adam'ı sonsuza dek yok etmenin bir yolunu bulmaya karar verir. (Amazing Spider-Man #328)






 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985


61ki8qTTjNL._SX326_BO1,204,203,200_.jpg







Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1990: Doctor Doom, TESS-One robotunu kozmik güçlere sahip Örümcek Adam'a gönderir. Times Meydanı'nda Rhino, Hydro-Man ve Shocker birbirleriyle savaşırlar. Örümcek Adam gelip onları durdurur. Örümcek Adam, TESS-One robotu ile savaşır. Robotu şehrin diğer ucuna uçuracak kadar güçlü bir darbeyle vurur. Robotun Queensboro Köprüsü'ne düştüğünü görür. Olay yerine vardığında, TESS-One'ın köprünün üst yapısını kendi kendini onarmak için emdiğini görünce şaşırır. Savaşı uzaktan izleyen Doctor Doom, TESS-One'ın Spider-Man'in yeni güçlerini emmek için bu yeteneği kullanacağını düşünür. TESS-One arabaları kahramana fırlatmaya başlar. İnsanların Örümcek Adam'ın insanların hayatlarını kurtarırken bile insanların sitemlerini duyması Ağ Kafayı kızdırır. Her şey için suçlanmaktan bıkan Örümcek Adam öfkesine teslim olur ve TESS-One robotunu paramparça eden bir vuruş yapar. Bu güç gösterisi, köprüdeki herkesi korkutur. O akşam Doctor Doom, TESS-One'ın kalıntılarını Doğu Nehri'nden kurtarır. Robot yok edilmiş olmasına rağmen, Doom, Örümcek Adam'ın güçlerini analiz etme görevini tamamladığını düşünür. (The Spectacular Spider-Man #160)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300





Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1990: İntikam Eylemleri ekibi, Dragon Man'i kozmik güçlere sahip Örümcek Adam'ı yok etmesi için yollar. Örümcek Adam, Dragon Man ile metroda savaşır. Örümcek Adam bu savaştan da galip gelir. Örümcek Adamın kurtardığı insanlar onu selamlar ve teşekkür ederler. Latveria'yada, Doktor Doom deneylerini tamamlar ve Örümcek Adam'ın gücünün bir kısmını kendisine aktarmak üzeredir. Birisi makineyi kurcalar ve makine patlar. (Web of Spider-Man #61)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
300





Bu sayı -Acts of Vengeance/İntikam Eylemleri- Eventinin bir parçasıdır.




1990: Sebastian Shaw, Örümcek Adam'ın yeni güçlerinin kaynağını Dr. Lubisch'in deneylerine dayandığını öğrenir. Yeni yetenekleri ortadan kaldırmayı uman Shaw, Lubisch'e yeni bir enerji projektörü yapması için şantaj yapar. Bu arada Loki, Shaw'un üç Nöbetçisi'nin kalıntılarını yeni bir Tri-Sentinel'de sihirli bir şekilde birleştirir. Robot, Nükleer Santrale saldırmak için gönderilir. Örümcek Adam, Tri-Sentinel'i durdurmaya çalışır, ancak Graviton yüzünden saldırısı kesintiye uğrar. Ardından Spidey, Dr. Lubisch'in yeni enerji projektörü tarafından çekilir. Bu onun kozmik güçlerini ortadan kaldırmaz, bunun yerine Örümcek Adam'ı Kaptan Evrene dönüştürür. Yeni yeteneklerle donatılmış Kozmik Örümcek Adam, savaşı sona erdirip nükleer felaketi önler ve kısa süre sonra Kaptan Evren yeteneklerini kaybeder . Flash Thompson, Peter ve Mary Jane'e yeni kız arkadaşı Felicia Hardy(namı diğer Kara Kedi) ile tanıştırır. (Amazing Spider-Man #329)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
clean.jpg




1990: Peter, Kaptan Evren'in güçlerinden kurtulduğu için mutlu olur. Robbie Robertson büyük uğraşlar sonucunda (Stuart McPhee'nin sayesinde) hapis cezasından beraat eder. Hammerhead, Hobgoblin'e Joe Robertson'ı ortadan kaldırmasını istediğini söyler. Tombstone ise onu kendisinin öldürmek istediğini söyler. Ücrette anlaşan Hobgoblin, Hammerhead için Robertson'u öldürmeye karar verir. Örümcek Adam, Puma ve (uzakta keskin nişancı olarak gizlenen Tombstone) Hobgoblin'in Joe Robertson'a suikast düzenlemesini engeller. (Spectacular Spider-Man #161)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985


IMG_3107.jpeg




1990: Örümcek Adam, kanalizasyondaki bir kediyi kurtarır ve sahibine teslim eder. Molten Man hapisten şartlı tahliye edilir ve üvey kız kardeşi Liz Allan Osborn'u ziyarete gelir. Ondan 10 bin dolar ister. Bu süreçte Thomas Firehart Daily Bugle'in sahipliğini üstlenmeye devam eder. Örümcek Adam, Molten Man ile savaşır. Daha sonra, Molten Man'in üvey kız kardeşinden parayı zorla almak istemediği, ancak hayatına yeniden başlayabilmek için kredi almaya çalıştığı ortaya çıkar ve Harry ona helal yoldan para kazanması için bir iş teklifi sunar. (Web of Spider-Man #62)



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985


330.jpg





1990: Eddie Brock hücresinde ölü olarak bulunur. Örümcek Adam ve Punisher kendilerini büyük bir uyuşturucu savaşının ortasında bulur. İkili, bir gemideki kötü adamlarla savaştıktan sonra ABD Ordusu'nun bir üyesinin büyük bir uyuşturucu zulası yaptığını öğrenirler ama anlam veremezler. (Amazing Spider-Man #330)



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
$_57.JPG





1990: (Flash'ın yeni kız arkadaşı) Kara Kedi, Mary Jane'yi, hâlâ Peter ile ilgilendiği için uyarır. Punisher ve Örümcek Adam, uyuşturucu istifini ABD Askeri Akademisi'ne kadar takip eder. Simbiyot, (otopsideki) Eddie Brock ile tekrar birleşir ve Venom tekrar hayat bulur, ardından hapishaneden kaçar. Örümcek Adam, kokaini koruyan robot mekanoidleri savuştururken, Punisher stokları havaya uçurur. Bu arada Mary Jane, eski saplantılı aşığı olan psikopat Jonathan Caesar'ın hapishaneden şartlı tahliye olarak çıktığını öğrenir. (Amazing Spider-Man #331)



 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
s-l640.jpg






1990: Hapisten kaçan Venom, Örümcek Adam'dan intikam almayı planlar. Ayrıca Mary Jane'nin saplantılı aşığı olan Caesar, Örümcek Adam'ı ortadan kaldırmak için Styx ve Stone ile anlaşır. Styx ve Stone, Örümcek Adam'a saldırır. Peter ve MJ, romantik bir akşam yemeği yerler. Ertesi gün MJ, Jonathon Caesar ile karşılaşır ve Spidey'yi rahat bırakmasını söyler. Örümcek Adam, Venom ile savaşır. (Amazing Spider-Man #332)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
61fpFmcoQoL._SX323_BO1,204,203,200_.jpg






1990: Venom, Peter'a metrodaki terk edilmiş tünelde 24 saat içinde onunla buluşması için meydan okur. Styx ve Stone, onları takip eder. Örümcek Adam ve Venom savaşırken Stone, sonik ışınıyla Venom'u patlatır. Ancak Venom, Stonu mağlup etmeyi başarır. Fakat Styx, Venom simbiyotunu öldürmeyi başarır. Elindeki ölmüş simbiyotla duran Örümcek Adam, Venom tehdidinin sona erdiğine inanmakta güçlük çeker. (Amazing Spider-Man #333)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
022d6d6d77fada328689123bf8947f25.jpg



1990: Peter Parker Tomorrow Sergisine katılır. Peter, bilime olan doğal ilgisi nedeniyle tüm sergiyi büyüleyici bulur. Aynı sergiye Scott Lang (Antman) de (geç kalsa da) gelir. Bu arada, fuar binasının arkasında, bir grup silahlı terörist binaya sızar. Liderleri onlara Quark makinesini çalıp en yüksek teklifi verene satacaklarını söyler. Bu arada Peter, MJ'yi arayıp geç kalacağını söyler ve Örümcek Adam'a dönüşür. O sırada Antman büzülen gazını etkinleştirdiğinde bir kısmı Örümcek Adam'a gelir ve Peter bir böcek boyutuna kadar küçülür. Bu sırada, teröristler galeriye girer ve kalan güvenlikleri hallederler.

Peter, Quark makinesinin ani boyut değişikliğiyle bir ilgisi olabileceğinden şüphelenir ve gidip onu bulmaya karar verir. Bu arada, Ant-Man makinenin yanına gelir fakat teröristler de gelir. Ant-Man, kaskından çıkan biyo-elektrik sarsıntısıyla hırsızlardan birini yere serer. O anda, Spider-Man, uçan haşere kontrol cihazı tarafından kovalanır. Küçük boyutuna rağmen, cihazı yok etmeyi başarır. Bu arada Ant-Man, saldırganları şaşırtmak ve onları alt etmek için boyut değiştiren güçlerini kullanır. Cihaz tarafından çalınan devre kartını kurtarır. Makineyi aramaya devam eden Örümcek Adam ise mekanik bekçi köpeği tarafından saldırıya uğrar.

Bu noktada, Ant-Man kendini korumak için yeniden küçülür ve teröristleri sürmek için bir karınca ordusu çağırır. Liderleri devre kartını yok etmekle tehdit eder ve Ant-Man'a teslim olmasını emreder. Örümcek Adam ise robotik bekçi köpeğini yok eder. Ardından Örümcek Adam'ın yardımıyla Ant-Man, dolandırıcıları alt eder. Kısa süre sonra Ant-Man'in büzülen gazının Ant-Man ve Spider-Man arasındaki havalandırma deliğinden süzülerek Örümcek Adamın küçülmesine neden olduğu sonucuna varırlar. Kendini normal boyutuna geri döndüren Ant-Man, büyültme gazını Ağ Kafaya püskürtür, ancak bunun hiçbir etkisi olmaz. Örümcek Adam hala küçük boyutta kalmaya devam eder. (Amazing Spider-Man Annual #24)
 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
DIG016628_1._SX360_QL80_TTD_.jpg





1990: Örümcek Adam giderek küçülmektedir. Örümcek Adam, normal boyutuna kavuşmak için Harry Osborn'dan yardım ister. Harry onu neyin küçülttüğünü labaoatuvarda araştırır. O sırada bir grup silahlı soyguncu gelir. Örümcek Adam küçük boyutta olmasına rağmen onları yener. Bu arada Örümcek Adam mikroorganizma ve daha küçük boyutlara kadar küçülür. En sonunda onu tutsak eden kişinin Psycho-Man'den başkası olmadığını öğrenince şok olur. (Spectacular Spider-Man Annual #10)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
DIG016665_1._SX270_QL80_TTD_.jpg




1990: Örümcek Adam kendisini atomdan daha küçük şekilde (Microverse'de) Psycho-Man ile yüz yüze bulur. Psycho-Man onu esir eder. Örümcek Adam serbest kalmayı başararak kendini ve diğer esirleri serbest bırakır. Ardından Örümcek Adam, Psycho-Man'e karşı savaşır. Mücadeleleri onları Psycho-Man'in küçülme makinesine çarparak ikisinin de küçülmesine neden olur. Bu arada Psycho-Man'in köleleştirmeye çalıştığı uzaylılar, Örümcek Adam'ın boyutunu artırmak için kendi büyüme cihazlarını kullanır. Kahramanımız, Psycho-Man'in duygu geliştiricisini parçalayarak onu güçsüz bırakır. Uzaylılar daha sonra, Örümcek Adam'ı doğal boyutuna ve kendi evrenine geri döndürürken Psycho-Man'i de patlatırlar. (Web of Spider-Man Annual #6)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
ba0fff76a0b94aa76292c6e8c4feb89963cc1a76.jpg





1990: Bay Fear, Örümcek Adam'ı tuzağa düşürmek için Betty Brant Leeds'i kullanır. Bay Fear Betty'i Örümcek Adam'a karşı kışkırtır ve onu öldürmesini söyler. Bay Korku Örümcek Adam'a saldırır ama Spidey neler olduğunu anlar. Betty, Spiderman'e silah çeker ama Spidey onunla konuşur ve ikna eder, ardından Betty, Mister Fear'a ateş eder. Başka bir yerde Katzenberg, Peter'in Örümcek maskesini çıkardığı fotoğrafına bakar ve ona şantaj yapmak istediğini söyler. Katzenberg sonunda ikramiyeyi vurduğunu düşünür. (Web of Spider-Man #63)


 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
61wH9pT5PQL._AC_UL600_SR390,600_.jpg






1990: Hobgoblin(Jason Macendale) , Carrion'u bir hapishane nakil aracından çıkarır. İşbirliği yaparlar ve Carrion'un annesini ziyaret ederler. Örümcek Adam müdahale eder fakat Hobgoblin tarafından pusuya düşürülür. (Spectacular Spider-Man #162)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
717uOL7nD%2BL._AC_SY445_.jpg




1990: Örümcek Adam, kanalizasyonda Carrion ve Hobgoblin ile savaşır; her iki kötü adam da ölür. (Spectacular Spider-Man #163)



 

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
71y2EHJqCEL._AC_SY500_.jpg




1990: Peter ve muhabir Joy Mercado, Arranger ile röportaj yaparken, Beetle Arranger'i öldürmeyi amaçlayarak saldırır. Ardından Örümcek Adam, Beetle'ye karşı savaşır. Örümcek Adam, Beetle'a teslim olmasını emreder, ancak Beetle hapse geri dönmeyi reddeder ve geri savaşır fakat yenilir. (Spectacular Spider-Man #164)




 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985






71j3kHAr1XL._AC_SY741_.jpg



Örümcek Adam, (geçici süreliğine) Avengers ekibine katılıyor (5 sayıdan oluşmaktadır)


Avengers #314
Avengers #315
Avengers #316
Avengers #317
Avengers #318



1990: Örümcek Adam, Uzaylı Nebulanın Sonsuzluk Birliği ile gerçeği yok etmesini önlemek için Yenilmezler ile bir kez daha ittifak kurar. Avengers, Örümcek Adam ve Sersi'yi işe alır. Örümcek Adam yanlışlıkla Nebula'nın Sonsuzluk Birliği'nin gücünü emmesine neden olur ve Avengers ekibinden çıkar. (Avengers #314, Avengers #315, Avengers #314, Avengers #317, Avengers #318)









 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
81sU65YA%2BJL._AC_SY445_.jpg


Zalim Altılının Dönüşü

Return of the Sinister Six (Eventi) (6 Sayıdan oluşmaktadır)

Amazing Spider-Man #334
Amazing Spider-Man #335
Amazing Spider-Man #336
Amazing Spider-Man #337
Amazing Spider-Man #338
Amazing Spider-Man #339





1990: Doktor Ahtapot dünyayı ele geçirme planının bir parçası olarak Electro, Sandman, Mysterio ve Vulture'ın yanı sıra (Avcı Kraven öldüğü için) Hobgoblin ile takım kurar. Ancak bu, kokain kullanmaya teşebbüs eden herkeste bir ağrıya neden olacak bir kimyasalın atmosfere salınmasıyla, Doc Ahtapot'un tek başına dünyanın efendisi olacağı daha büyük bir planın parçasıydı. Daha sonra kimyasal için ilacını zengin ve güçlülere satar. Kariyerinin bu noktasında reform yapmış ve katılmak için şantaja uğramış olan Sandman, Örümcek Adam'ın ZalimAltılıyı yenmesine yardım eder ve sonuçta Doc Ahtapot'un dünyayı fethetme planlarını durdurur. Ahtapot'un kimyasalı ozon tabakasını tükettiği için Örümcek Adam'ın tedaviyi atmosfere salmaktan başka seçeneği kalmaz. (Amazing Spider-Man #334, Amazing Spider-Man #335, Amazing Spider-Man #336, Amazing Spider-Man #337, Amazing Spider-Man #338, Amazing Spider-Man #339)
 
Son düzenleme:

teks55

Çeviri & Balonlama
5 Ara 2016
2,454
7,985
220px-Spiderman1cover.jpg





Torment (İşkence) Eventi (Beş Sayıdan oluşmaktadır)

Spider-Man #1 (1990)
Spider-Man #2 (1990)
Spider-Man #3 (1990)
Spider-Man #4 (1990)
Spider-Man #5 (1990)



1990: Kertenkele bir cinayet çılgınlığına girer. Örümcek Adam onu durdurmaya çalışır. Kertenkele, Örümcek Adamı zehirler ve onu bir binanın dışına atar. Daha sonra Calypso'nun Kertenkele'yi emirlerini yerine getirmesi için hipnotize ettiği ortaya çıkar. Örümcek Adam hem Calypso'yu hem de Kertenkeleyi yener ancak Kertenkele'nin Calypso'nun beyni üzerindeki etkisinden öldüğüne inanır. (Spider-Man #1, Spider-Man #2, Spider-Man #3, Spider-Man #4, Spider-Man #5)



 
Son düzenleme:
Üst