Tarkan – Canavar

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,444
308,239
Günümüzdeki gazetelerin tiraj düşüklüğü sorununu çözmelerinin tek yolu var;
bant halinde ya da promosyon olarak çizgi romana yer verecekler.
Bakın tirajlar nasıl pik yapıyor.
Teşekkürler Sayın "kolibri";
hem bu nadide paylaşım için,
hem emekleriniz için,
hem de güzel gönlünüz için...
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,467
7,274
bekliyordum acaba sıra ne zaman gelecek diye hatta dedim ki olmazsa yazayım tarkan maceralarından birer tane örnek olsun paylaşım yapın diye ama şimdi görünce çok mutlu oldum yayınlandığı yıllarda elimde 15 kadar vardı.yanlış hatırlamıyorsam tarkanın kurtunu canavar diye istemiyordu köylüler.neyse merak ettiğim bir eseri daha okuyacağım sayenizde.teşekkurler üstad.

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,992
23,234
Sarıyer
İlginç bir macera. Sürekli bir yerlerde seyahat halinde gördüğümüz Tarkan bu sefer bir köye yerleşmiş bir durumda hatta o köyde kalabilmek için sevgili kurdunu bile gözden çıkartmayı düşünüyor. Ayrıca, Tarkan'ın en sakin seyirli macerası budur herhalde, sadece bir kere döğüşüyor onda da hasmını bağışlıyor. Oldukça humanist bir Tarkan var karşımızda.

Teşekkürler, üstad.

12 Şub 2010
15,002
548,107
Tarkan hakkında bilinmeyenleri, bilmediğimiz maceralarını, çizerlerini öğrenmek için kolibir üstadı izlemek gerekiyor.
Bu ve benzeri konuları kapsayan bir ansikopedimiz yok.
Bu açığı kapatmak sevgili kolibri'ye düşüyor.
Üstadımızın birikimi, arşivi bunu gerçekleştirmeye elverişli.
Teşekkürler, saygılar...

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,489
27,865
Yağmurla güne uyanmak ve Kolibri klasiğiyle bilinmeyenlere erişmenin keyfini sürmek.Şans diye bir şey varsa, Kolibri ismidir bana göre.
Ellerine sağlık üstadım,çok teşekkür ediyorum...

cams

Yeni Üye
10 Ocak 2010
11
14
İlginç bir macera. Sürekli bir yerlerde seyahat halinde gördüğümüz Tarkan bu sefer bir köye yerleşmiş bir durumda hatta o köyde kalabilmek için sevgili kurdunu bile gözden çıkartmayı düşünüyor. Ayrıca, Tarkan'ın en sakin seyirli macerası budur herhalde, sadece bir kere döğüşüyor onda da hasmını bağışlıyor. Oldukça humanist bir Tarkan var karşımızda.

Teşekkürler, üstad.
Benim diyebileceğim, asıl yazarı, çizeri Sezgin Burak'ın dışındakiler korsan iş. Olur mu olur. Adam garibim bir çizer ve para kazanmak içimn çalışıyor ve (197li senelere göre yazıyorum) içeriği, kalitesi isminden belli tabloid gazetesi Bulvar gazetesinde kahramanın kişiliğine, karakterine, aslına aykırı tuhaf bazende kötü çizimli tefrikalar yayınlandıysa telif ödemeden yazarı ezerek korsan iş yapmışlar.
Hele yukardaki gibi Kurdunu gözden çıkartmayı düşünen, köyde yerleşmeye çalışan hümanist bir Tarkan ise 1970li yılların havasında oldukça sembolik mesajları da var.
Hiç okuyasım gelemedi ama belki okur sonra tekrar yazarım.

Ama Kolibri harika taramalar yapıyordu Hiç yüzünü göremeyeceğimiz , kapağını dahi göremediğimiz, hakkında iyi kötü konuşup düşündüğümüz bir sürü eski Türk çizgiromanına Kolibri sayesinde kavuştuk.
Bu da mesajları ile okunası bir çizgiroman.
Ahmak bir Tarkan ve Türk obası var karşımızda yol iz sürmeyi bilmiyorlar. Her söze inanıyorlar, sadece görünüşe aldanıp evhamlarla dolular hatta Türk, savaşçı Tarkan'a zarar vermek için düşman ile işbiriliği dahi yapıyorlar.
Öteki yanı ise Vasili köye başka seferlerde daha büyük zararlar versin diye serbest bırakılıyor.
Tarama için tekrar teşekkürler ederim.

Son düzenleme: