scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,577
Tarayıcıya Böcek Kaçtı!
Bugün bir dergiyi tararken bir yandan da göz ucuyla TV seyrediyordum. 90 sayfayı tarayıp bitirdikten sonra tesadüfen dikkatlice baktığım bir sayfada o böceği gördüm. 45 yıllık bir dergiydi, muhtemelen sayfaların arasında kuruyup kalmış bir haşarattır dedim, aldırmadım. Ama baktım ki her sayfada aynı böcek aynı yerde duruyor. O zaman cama yapışmıştır, silerim gider dedim. Oysa camın arkasındaymış. Üstelik hiç kımıldamıyor, küçük çarpmalarla düşmüyordu. Mecburen tarayıcıyı sökmek zorunda kaldım. A3 (düz yataklı) arayıcı olduğu için ağır, devasa bir cihaz. Bu nedenle çok zor açtım. Hava geçirmez olduğu farzedilen bölmeye o böcek nasıl girmişti? (muhtemelen larva halindeyken!). Önemli bir açıklık olsa camın arkasında toz da birikirdi, oysa kompartman tamamen tozsuzdu. Tarayıcıyı ters çevirip açınca ölü zannettiğim böcek düştü ve tarayıcının içinde kayboldu. Dışarıya düşmüştür deyip aleti kapattım, tekrar kullanmaya başladım. Bir müddet sonra tekrar cama aşağıdan yapıştı. Meğer canlıymış ve içeride saklanmış. Zaten taranmış sayfalara bir kez daha göz attığımda, hep minik hareketler yapmış olduğu anlaşılıyordu. Bir kez daha yavaşça tarayıcının içini açtım. Bu kez elektrik süpürgesini hazır ettim ve böceği süpürgeye vakumlayıverdim. 26 yıldır tarayıcı kullanırım, 12 kadar tarayıcım oldu, bu durum ilk kez başıma geliyor. Tuhaf. Çok tuhaf.
ix.jpg/file)
Moderatör tarafında düzenlendi: