Tarama yapan üyelere hediye kitap armağanı

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
857
epey zamandır çizgi diyarına üyeyim. pek çok çizgi roman indirdim, hatta çok sevdiğim ken parker, martin amca, conan gibi kahramanların kitaplarını tekrar satın almaya başladım. zamanla sadece kitap indirip hiç paylaşım yapmamak beni rahatsız etmeye başladı, bir kaç kez niyetlendim ama hala bir paylaşımda bulunmadım. umarım bir gün o da olacak.
fakat en azından tarama yapamasam da bunca güzel kitabı, bu kadar çok emek vererek bizlerle paylaşan dostlar için başka bir şey yapmak geldi aklıma. bilmem sayın bakunin ve diğer yönetici arkadaşlar ne düşünür ama ben her on beş gün mü olur, her ay mı olur, bir kişi mi ya da bir kaç kişi mi olur özellikle çok kaliteli ve çok sık paylaşım yapan arkadaşlara kitaplar hediye etsek ne düşünürsünüz. mesela bir hesaba para yatırılır ve o para ile kitaplar alınabilir. örneğin her ay sonu 3 arkadaşa 5 şer adet kitap armağan etmek gibi. önce o kişiler belki bir oylama ile belirlenir hatta istedikleri kitaplar varsa onlar alınabilir ve kargo ile hediye edilir. naçizane düşüncem böyle, bilmem yönetici arkadaşlar ne düşünür.

tüm yönetici arkdaşlar ve pek çok üye bunu hak ediyor elbette. benim kitap armağan edilmesini ilk önereceğim kişi sayın profesör'dür.

dediğim gibi benimkisi naçizane bir öneri. en azından bu şekilde vicdanımız rahat olsun :)

edit: başlığı yorumcu arkadaşların önerisi ile "ayın üyelerine kitap armağanı" olarak değiştirdim. ilk mesajı ise konuyu açmaktaki düşüncelerimin daha iyi anlaşılması adına aynen bırakıyorum.

Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,002
549,106
Sevgili kparker,

Düşüncenizi çok beğendim, sadece indirmek ve tarama yapamamak sizin gibi beni de rahatsız etmişti ve bu düşünceyle taramayı da öğrendim, artık ne kadar öğrendimse:)

Tarama yapmayı bilen ve kitabı olan arkadaşlar, hepimizin çok iyi bildiği gibi bunu tamamen karşılıksız ve zevkle yapıyorlar

Kendi adıma, tarama yaptığım için bana kitap hediye edilmesini kabul edersem kendimi hiç iyi hissetmeyeceğimi söyleyebilirim, izninizle şunu ekleyeyim ki, karşılıksız paylaşma zevkinden mahrum kalırım, beni o zevkten mahrum etmeyeceğinizi umuyorum:)

Bu güzel fikri, en güzel yorum yapan arkadaşlara armağan etme şeklinde değiştirmemiz mümkün olur mu? Fikir sahibi siz olduğunuz için karar verme hakkı da sizindir

Bir diğer koşul da, yönetimden olan arkadaşların yorumu buna dahil edilmesin derim

Saygılarımla ve teşekkürlerimle

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,227
4,893
Arkadaşım kendi adıma senin ne hislerle bu yazıyı yazdığını çok iyi anlıyorum ve çok saygı duydum
Gerçekten emek verip paylaşan bunca insan var, bu kişiler bir şekilde takdir edilmeli. Ama (benim görüşüm ) iş ödüle dökülürse çıkarsız ve gönülden paylaşımduygusu zedelenir gibime geliyor.
Ben kendi adıma biraz tarama yapıp, biraz benden daha iyi tarama yapan kankama destek çıkıp bir şeyler yapma çabasındayım.
Ama bana göre en önemli yaptığım ne biliyor musun sadece paylaşımda bulunanlara değil; bu paylaşımları değerlendirip mesaj atan arkadaşlara da like atmak. Bir çoğunu tanımıyorum, hatta bazı çizgi romanları okumuyorum bile. Kimisi de ben de zaten var. Ama önemli olan paylaşımda bulunanı ve onu takdir edeni takdir etmek. Bana göre bu maddiyatsız ve beklentisiz bir teşekkür.
Çünkü sanatçıların beklediği tek şey bir alkışsa, gönülden paylaşımda bulunanların tek beklediği de bir teşekkür.

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
0
9,350
İstanbul
Teşekkür ederim. Anlayışlısın Fikir olarak güzel ama.. Fakat burada sitede karşılıksız bir paylaşım.esası var. Maddi birşeyler kazanmak yada almak gibi istekleri olduğunu sanmıyorum kimsenin benim görüşümde bundan yana.Gerek yok derim Yöneticilerim ne der bilmem?

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,326
4,705
Sevgili kparker aklınla bin yaşa.Yaptıkları fedakarca paylaşımlar ile bizi kitap manyağı yapan, okumadığımız kitap bırakmayan sevgili dostları kesinlikle onore etmek gerekiyor.Sizin öneriniz bence çok güzel.Sevgili yönetici dostlarımız lütfen ben ve benim gibi,tarama özürlü ama okuma özürsüz hazır yiyicilere-llütfen kimse üzerine alınmasın,kendimi kasdediyorum hazır yiyici derken-hiç olmazsa böyle bir fırsat verin.Şimdiden teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
857
Sevgili kparker,

Düşüncenizi çok beğendim, sadece indirmek ve tarama yapamamak sizin gibi beni de rahatsız etmişti ve bu düşünceyle taramayı da öğrendim, artık ne kadar öğrendimse:)

Tarama yapmayı bilen ve kitabı olan arkadaşlar, hepimizin çok iyi bildiği gibi bunu tamamen karşılıksız ve zevkle yapıyorlar

Kendi adıma, tarama yaptığım için bana kitap hediye edilmesini kabul edersem kendimi hiç iyi hissetmeyeceğimi söyleyebilirim, izninizle şunu ekleyeyim ki, karşılıksız paylaşma zevkinden mahrum kalırım, beni o zevkten mahrum etmeyeceğinizi umuyorum:)

Bu güzel fikri, en güzel yorum yapan arkadaşlara armağan etme şeklinde değiştirmemiz mümkün olur mu? Fikir sahibi siz olduğunuz için karar verme hakkı da sizindir

Bir diğer koşul da, yönetimden olan arkadaşların yorumu buna dahil edilmesin derim

Saygılarımla ve teşekkürlerimle

sayın profesör bu tavır sizin tevazunuz elbet, zaten sizden de böyle alçakgönüllü bir karşılık bulmak beni şaşırtmadı. bir karşılık olarak düşünmeyin lütfen. ama madem böyle önerdiniz sadece tarama yapan değil herhangi bir sevdiğimiz arkadaşımıza hediye verebiliriz. örneğin her ay ayın kahramanını seçiyoruz. benzer mantıkla bir oylama ile ayın üye ve ya üyeleri seçilir ve hediye kitaplar verilebilir. açıkçası kitaptan okumanın keyfi de bir başka. ben şahsen böyle bir girişimin admin arkadaşların yöneticiliğinde yapılmasını tercih ederim.

not: bu arada konuyu açarken acemilikler yapmışım. başlıkta cümle düşüklüğü vardı , düzelttim ama konuyu düzeltemiyorum.

The_immortal

Yeni Üye
2 Eyl 2012
88
239
Güzel bir fikir kardeşim bu senin inceliğini gösterir çok sağol :)
Ama bir çeviri ve balonlamacı olarak bu tür hediyeleri hiç çizgi roman alma imkanı olmayan kişilere versek daha iyi olur bir tebessüm etse o yeterde artar hepimize :)

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,221
İstanbul-İzmir
Sevgili kardeşim;
Daha önce benzer konuda sıkıntı yaşadık.
Bilenler bilir şahsın biri bir arkadaşımıza 3-5 tane Milliyet çocuk göndermişti.
Vay efendim taranmadı siteye konmadı diye hepimize hakeretler edip sinir harbine sokmuştu.
Gönderdiği arkadaş siteye yüzlerce kitap tarayıp koymuş biri olmasına rağmen sağlık sorunları yüzünden taramaya ara vermişti.
Burada eğer bir şeyler yapmak istiyorsanız elinizden gelirse tarama (ki misal ben yeteneksizim 3 senede zor bela öğrendim) gelmezse başka yerde gördüğünüz sitemizin formatına uygun paylaşımlar yahu onuda beceremezseniz desteklerinizle bizi ayakta tutun yeter...

3 senedir üye olupta kırık link mesajından başka bir şey görmediğimiz insanlar için değil sizin gibi konulara vakıf ,tartışabileceğimiz, şakalaşacağımız gönül dostu insanların desteği bize yeter.
Yoksa maddiyat hiç birimizin umurunda değil.
Bulunmayan bir kitabıda taransın diye göndermek isterseniz muhakkak yönetimden biri ile irtibata geçin lütfen.

İyi niyetiniz ve işbirliğiniz için canı gönülden sevgiler saygılar.

kparker

Süper Üye
5 May 2012
157
857
Sevgili kardeşim;
Daha önce benzer konuda sıkıntı yaşadık.
Bilenler bilir şahsın biri bir arkadaşımıza 3-5 tane Milliyet çocuk göndermişti.
Vay efendim taranmadı siteye konmadı diye hepimize hakeretler edip sinir harbine sokmuştu.
Gönderdiği arkadaş siteye yüzlerce kitap tarayıp koymuş biri olmasına rağmen sağlık sorunları yüzünden taramaya ara vermişti.
Burada eğer bir şeyler yapmak istiyorsanız elinizden gelirse tarama (ki misal ben yeteneksizim 3 senede zor bela öğrendim) gelmezse başka yerde gördüğünüz sitemizin formatına uygun paylaşımlar yahu onuda beceremezseniz desteklerinizle bizi ayakta tutun yeter...

3 senedir üye olupta kırık link mesajından başka bir şey görmediğimiz insanlar için değil sizin gibi konulara vakıf ,tartışabileceğimiz, şakalaşacağımız gönül dostu insanların desteği bize yeter.
Yoksa maddiyat hiç birimizin umurunda değil.
Bulunmayan bir kitabıda taransın diye göndermek isterseniz muhakkak yönetimden biri ile irtibata geçin lütfen.

İyi niyetiniz ve işbirliğiniz için canı gönülden sevgiler saygılar.

konuya yorumlar geldikçe en makul yol da ortaya çıkıyor sanırım. sayın profesör ve sayın şerif enginin ve diğer arkadaşların da yorumlarına göre sanırım benim gibi tarama yapmayan, yapamayan arkadaşlara düşen iş sitede olmayan kitapları sahaflardan bulup, taramak isteyen arkadaşları yönetici arkadaşlara danışarak bulmak ve kitapları onlara ulaştırmak.

bu hafta sonu bursa atlantis kitap evi ve çizmana uğramak şart oldu :)

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,668
14,366
iskenderun-Hatay

konuya yorumlar geldikçe en makul yol da ortaya çıkıyor sanırım. sayın profesör ve sayın şerif enginin ve diğer arkadaşların da yorumlarına göre sanırım benim gibi tarama yapmayan, yapamayan arkadaşlara düşen iş sitede olmayan kitapları sahaflardan bulup, taramak isteyen arkadaşları yönetici arkadaşlara danışarak bulmak ve kitapları onlara ulaştırmak.

bu hafta sonu bursa atlantis kitap evi ve çizmana uğramak şart oldu :)
Bize en yakın çizgi roman sahaf Adana'da (dünyayı kurtaran sahaf), gaçen gittim orda da lal kitap,oğlak yayınları falan var, eskilerden bişey yok..

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,428
82,911
hiçbiryerde :)
paylaşımlarımızı keyif aldığımız ve verdiğimiz için yapıyoruz.
ben de hediye için yapmak istemem.
hediyeyi severim gerçi :Ğ:Ğ
.
mesela her hafta veya ay
birkaç soru sorulur,cevapları bulanlardan birkaçına hediye verilebilir,
hem hareket-heyecan olur, hem bilgimizi arttırmaya katkısı olur,okumaya teşvik eden bir aktivite olur.
.

bir de aklıma şöyle bir şey geldi,olur mu bilmem:
pazar kurabiliriz arkadaşlar,çizgi roman pazarı.
ayda bir, bir yerde buluşulur,çr alış verişi yapılabilir :D

barışvolkan

banned
9 Kas 2011
276
542
Öneriniz düşünceli,
Sevgi dolu,
Ama emek veren tüm arkadaşlarda,
aynı duygu ve şevkle karşılıksız ,
yapıldığının onurunu yaşamaktan,
o hazzın eksikliğini duymak hoşumuza gitmez.
kendi ve Çizgi Diyarı Gücü adına ..........
Hatırlanırsa, puan bile almayı reddederek bu işlemi gerçekleştiriyoruz.
Sevgi ve saygılarımla.

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,054
9,426
Kastamonu
kparker arkadaşımızın fikri, bana çok makul gelmişti. "Bu fikri destekliyorum," mealinde bir yorum yazmaya hazırlanırken Profesör ile serifengin'in söylediklerini okudum ve onlara da hak verdim.

Herkes fikrini belirtirse, ortak bir karar çıkar diye düşünüyorum. Ben:

* Bir "Ayın Üyesi" seçimi yapıp ona kitap hediye etmek,
* Ortak bir fona ara sıra belli bir rakam gönderip, o fondan taltif edilmesine karar verilmiş kişilere hediye almak,
* Zaman buldukça sahaf dolaşıp, zor bulunan kitapları toplayarak, tarayacak arkadaşlara göndermek,

gibi çıkabilecek her kararı destekleyeceğimi şimdiden ilan ediyorum.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,630
82,254
NeverLand
Bu konuda daha önce düşündüklerimiz ve yapamadıklarımız:
1- Bir fon oluşturarak, arşivimizde bulunmayan çizgi romanları telafi yoluna gitmek. Olmama sebebi, işin içine para girince dışarıdan yanlış algılamaların ya da bilinçli provokatif hareketlerin yaratacağı rahatsızlık oldu.
2- Her ay, "Ayın üyeleri" olarak seçilecek, ilk üç üyeye çizgi roman armağan edilmesi. Oylamaya yöneticiler hariç herkes katılabilecek ve değerlendirme üyelerimizin açılmış olan konu ya da konularının beğeni sayısına göre yapılacak. "Like" tuşunun insanları yorum yapmaktan alıkoymasını daha teşvik edici olan mesaj yazma alışkanlığının arttırılmasına yönelinmesi düşüncesiyle beklemeye alındı.
3- Doğum günü olan her üyeye çizgi roman armağan edilmesi. Pasif durumda olan üyelerimize -her ne kadar pasif olsalar da- çifte standart olarak değerlendirilebileceği, bunun yerine üye dostlarımızı tanıdığı insanların doğum günlerinde çizgi roman alma yönünde bir faaliyet başlatılması. Bu seçenek de üzerinde konuşulup beklemeye alındı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar oldu. Görüldüğü gibi aslında üzerinde düşündüğümüz konulardan bir tanesi bu ama çeşitli nedenlerden dolayı hayata bir türlü geçiremiyoruz. Belki de bir yerden başlamak lazım. Bu konudaki handikapların en başında maalesef üzülerek söylüyorum ki, hala yeterince katılımın olmaması geliyor. Ne kadar farklı yüzle, sesle tanışır, bir arada olduğumuzu hissedersek, o kadar farklı düzlemlerde bir şeyler yapabilme şansı yakalarız.
Sevgilerimle...

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
31,092
Mersin
ben bu fon konusunda bakunin dostumuzun söylediklerine birşeyler eklemek istiyorum,kparker arkadaşımızın dedigi gibi biz tarama yapamayan arkadaşlar, rahatsızlık duyduklarından( karşılıksız ve sınırsız paylaşım nedeni ile)bu site için en azından kitap temin etme yoluna gidiyoruz, ben kendi adıma sahaflarda bulduklarımı veya gitti gidiyor gibi sitelerden uygun olanları alıp siteye bu yönde katkı saglamaya çalışıyorum,fon konusuna gelince ben çok sıcak bakıyorum evet para işin içine girince biraz sıkıntılı olabilir ama böyle bir oluşum ve grupta herkesin beklentisiz çalışma yapılan bir ortamda sıkıntı olacagını zannetmiyorum kaldıki kimseyi zorlamadan isteyenin 5 tl göndermesi (sadece çizgi roman gönüllüsü 200 kişi bu kampanyaya katılsa) toplanan bu miktar ile 200-300 kırmızıyı maviye dönüştürebilriz, bu konuyu ciddi olarak düşünmenizi isterim

12 Şub 2010
15,002
549,106
...kimseyi zorlamadan isteyenin 5 tl göndermesi (sadece çizgi roman gönüllüsü 200 kişi bu kampanyaya katılsa) toplanan bu miktar ile 200-300 kırmızıyı maviye dönüştürebilriz, bu konuyu ciddi olarak düşünmenizi isterim

Sevgili dostum, " kimse " den 5 TL almaya gerek yok, kırmızıların mavi olması için veya eski paylaşımların yenilenmesi için gerekli olan tek şey, " taramacı " sayısını arttırmaktır.

Yıllarca taranmaya yetecek kadar kitap mevcut, üyelerden para istemek gerçekten de kaptanın işaret ettiği gibi sorunlar yaratabilir. Kendimizden şüphemiz yok, ama mide bulandırmaya her an hazır sineklerin varlığı da cümlenin malumu...

Napolyon merhumun dediği gibi " taramacı, taramacı, taramacı " :D

Saygılarımla

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,054
9,426
Kastamonu
...evet para işin içine girince biraz sıkıntılı olabilir ama böyle bir oluşum ve grupta...sıkıntı olacagını zannetmiyorum kaldıki kimseyi zorlamadan isteyenin 5 tl göndermesi...toplanan bu miktar ile 200-300 kırmızıyı maviye dönüştürebilriz, bu konuyu ciddi olarak düşünmenizi isterim
Sürekli karşılıksız paylaşımdan bahsedilen bir ortamın elemanlarından biri olup da doğru dürüst bir katkıda bulunamadığını düşünmek, gerçekten çok rahatsız edici. Bu ortama katkıda bulunabilmek için bir miktar para göndermeyi, saygınlık satın almak için değil, duyduğumuz mahcubiyetten kurtulabilmek için istiyoruz. Bazıları galiba farkında değil :) ama bu tarz bir katkıda bulunamayanların aidiyet duygusu sakatlanıyor.

Ayda :TL 5-10, bir çoğumuzun gözü kapalı gönderebileceği bir rakam. En baştan denir ki: "Arkadaşım bu tamamen gönüllülük esasına göre işleyen güvene dayalı bir iş, hiç kimse için zorunluluğu yoktur. Yarın 'gönderdiğim parayı ne yaptınız,' diye arıza çıkaracak olan göndermesin."

Toplanan parayı, İstanbul-Ankara gibi sahafın bol bulunduğu bir yerde sık bir araya gelebilen 2-3 kişi birlikte değerlendirirler. Her ay, ya da 2 ayda bir toplanıp, biriken parayla Çizgi Diyarı için kitap-dergi alırlar.

Bireysel olarak sahaf sahaf dolaşıp kitap toplayarak katkıda bulunma fikri de çok güzel ama yaşadığı yerde sahaf olmayan, bu iş için zaman ayıramayan, ya da hangi çizgi romanın hangi sayısını arayacağını bilemeyen ne yapacak? Sahaf gezebilecek olan herkes gezsin zaten. Kimse, bu fon için ayda :TL 5-10 gönderiyorum diye bu işi yapmaktan geri durmaz.

tokgoz32

Kıdemli Üye
4 May 2011
161
199
çizgiroman için bir fon oluşturulması fikrini destekliyorum. Bizm gibi küçük yerlerde olup ta çizgiromana ulaşamayan insanların bir nebze suçluluk duygusundan kurtulması için güzel bir fikir. Site yönetimi uygun görürse ben varım.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,262
38,709
İstanbul
Sevgili dostlar, hassasiyetinizi anlıyorum ve foruma katkıda bulunma arzunuzu büyük bir takdir ve saygıyla karşılıyorum. Ancak tüm iyi niyetinize rağmen para meselesi sıkıntı yaratır. Bunun yerine herkesin kendi ölçeğinde yapabileceği şeyler olduğunu düşünüyorum. İzninizle ve yanlış anlamayacağınızı umarak hemen aklıma gelenleri sıralayıvereyim:

1) Kırık linklerin yenilenmesi
2) Mevcut çalışan linklere alternatif linkler yaratılması
3) Mevcut taramaların tek sayfa tarama haline getirilmesi
4) Mevcut taramaların filtrelenmesi, beyazlaştırılması
5) Çeviri - balonlama faaliyetlerine destek: Yabancı dildeki metinlerin temizlenmesi, çeviriye destek, balonlamaya destek
6) Yapılan paylaşımlarla ilgili doyurucu ve geliştirici yorumlarda bulunmak
7) Çizgi romanla ilgili herhangi bir haberin, duyurunun paylaşılması
8) Yeni çıkan bir eserin tanıtılması
9) ...

Bunlardan ya da hemen aklıma gelmeyen başka faaliyetlerden biri ya da birkaçı size de uygun olabilir.

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,195
Kıbrıs
Direnc11'in önerilerine aynen katılıyorum.Şahsen ben hiçbir kitap,
ödül v.s. kabul etme taraftarı değilim.Bu iş tamamen gönüllülük üzerine
yapılan bir iş.Ben sadece taramaları yaptırıyorum.Büyük beyaz ve
Zamangezgini dostlarım da düzenlemeleri yaparak paylaşıma açıyorlar.
Paylaşılan çizgi romanda da benden bahsediyorlar.İndirip okuyanlar
da teşekkürlerini yazıyorlar.Bunlar bana yetiyor.Okuyun,yorum yazın,
konu açın,eski sayılara ,dostlara,düşmanara atıfta bulunun.Forumda
mevcut olan sayıları hatırlatın.Bütçeniz el veriyorsa yeni yayınları
satın alarak yayınevlerine destek olun.