Tam Ortada Çizgidiyari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aduukeet

Yeni Üye
25 Ağu 2010
5
1
çizgi roman sayfalarının tam ortasından geçen cizgidiyari reklamı okuma sevkini bitiriyor.bunun yapılması kesinlikle yanlış.bir: bu okuyanlara kesinlikle saygısızlık 2:bu yazı eserlere saygısızlık.kimsenin bir eserin bütünlüğünü böyle bozmaya ve kirletmeye hakkı yok.çizgi romanları çeviren ve tarayan arkadaşlara çok teşekkür ederim ama bu olay özgür paylaşım anlayışını ortadan kaldırıyor.

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
6,996
11,726
Bu konuda fikrinizi beyan etmişsiniz, fikrinize saygı duymaktayım. Lakin uygulama taramada emek harcayan dostlarımızın insiyatifindedir. Ve bizlerde buna saygı duymak durumundayız.
Konu dallanıp budaklanmadan, tatlıya bağlanması bahabında "o reklam olmuş bu reklam olmuş önemli değil önemli olan paylaşımcılık ruhu" deyip konuyu sonlandırmanızı canı gönülden diliyorum.
Sağlıcakla ve aramıza hoş geldiniz.

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,746
Deliler Köyü
Uzun sayılabilecek bir süredir elimde olmayan sebeplerden dolayı forumdan ayrı kaldım. Bende taramalarımda çizgi diyarı ve bortecinefb (tafamus ortaklığımda tafamus) yazıyorum bazı sayfalarda. Bunun nedeni reklam değil, reklam karşılığında para kazanılır. Sanal alamde vipsiz rütbesiz, herkese açık paylaşımın yapıldığı tek yer çizgi diyarı, alıntılarımızda tarayan kişinin ismini verdiğimiz halde bile hırsızlık yapmakla itham edildiğimiz zamanlar bile oldu, ama ne yazık ki bunu söyleyenler bizim yaptığımız taramaları başka diyarlara kendi taramam diye eklemekten çekinmediler çok zaman. Ha benim taramam ben şuyum ben buyum gibinden egolarımı tatmin etmek amacıylada taranmış ve eklenmiş eserlerde değildir, öyle olsa ekleyebildiğim her yere ekler şanımı şöhretimi arttırırım. Burada yapılan sevgili bakunin'in açtığı isyan bayrağına sadece manevi destek vermek, çizgi roman okuyanlar kimseye eyvallah etmeden istediğine kayıtsız şartsız ulaşabilsin uğraşı içindeyiz, üstelik bunu yaparken linkler silinmesin diye rapid ve benzerlerinden paralı üyelik alıyoruz.
Netice yaptıklarımız çalınıp biz hırsızlıkla suçlanırken şimdi birde reklamcılıkla itham ediliyoruz. Neyse artık herşeye alıştık, insanlara maalesef yaranılmıyor...
"Bir başbakan varmış. Ne yapsa ne etse medyaya bir türlü yaranamazmış. Bir gün bütün medya kuruluşlarına haber salmış ve filanca terdeki göle gelin demiş. Bütün medya orada merakla toplanmış. Başbakan herkesin hazır olduğunu anlayınca başlamış gölün üzerinde yürümeye, hiç batmadan gölün yarısına kadar yürümüş ve geri dönmüş. ERTESİ GÜN GAZETELERİN İLK SAYFASINDA ŞÖYLE BİR HABER YAZIYORMUŞ; BAŞBAKAN YÜZME BİLMİYOR"
Sürçü lisan ettiysem affola...

aytekincelen

Süper Üye
15 May 2010
721
209
bizim için artık bir bağımlılık haline gelen çizgi diyarı her türden övgüyü ve reklamı hakkediyor, bunun böyle bilinmesi ve buraya giriş yapan dostlarında buna saygı göstermesi gerekli,siz çizgidiyarı emekçilerini saygıyla selamlıyor kendini bilmezlere karşı herzaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum,emeklerinizin ve çabalarınızın hakkı ödenmez teşekkürler

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,741
45,473
denize sıfır
bu arkaşın henüz 2.ci mesajında bunu belirtmesi provoke amaçlı diye düşünüyorum ve üstünde durmaya değmez diyorum..haddini bildirme konusuna bir örnek değil konuyu silelim ve daha önemli işlere kafa yoralım derim..yeni paylaşımlar bizi bekliyor işimiz çok..

aytekincelen

Süper Üye
15 May 2010
721
209
ha birde internet üzerindeki tek açık olan çizgi roman paylaşım sitesine yapılan bu türden saldırıların sebepsiz olmadığı inancındayım saygıdeğer dostlar bu sizlerin şevkini sakın olaki kırmasın ben ve benimgibi pek çok takipçiniz tarafından emekleriniz inanınki taktirle karşılanıyor şunu sakın unutmayın ki ''it ürür kervan yürür.''

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,168
4,846
Benzer uygulamayı kendimde defalarca yapmış olmama rağmen sevgili dostum söylediklerinde yerden göğe kadar haklısın ama bazı kendini bilmezlerin bizim paylaşımlarımızı alıp kendi sitelerinde paylaştığı uçsuz bucaksız bir arenada bu yapılan uygulama pekte göze batmasa gerek...hatta bazı uyanıklar bunları cd formatında çoğaltıp satmaya bile yelteniyorlar ..Bırakın reklamımızı herkes görüp free olduğumuzu anlasın.Gönül ne kahve ister ne kahve hane gönül samimiyet ister çizgiroman bahane...Sağlıcakla.

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
42
bu arkaşın henüz 2.ci mesajında bunu belirtmesi provoke amaçlı diye düşünüyorum ve üstünde durmaya değmez diyorum..haddini bildirme konusuna bir örnek değil konuyu silelim ve daha önemli işlere kafa yoralım derim..yeni paylaşımlar bizi bekliyor işimiz çok..

Güzel üstadım parmaklarınızdan bal damlamış yine.Hay Allah razı olsun diyorum.Aduket arkadaşım ben bu sitede belki yenie görünüyor olabilirim ama pc çizgi romanı olarak başka site tanımam burası güzel ve içten paylaşımların ve mükemmel insanların diyarıdır dediğim gibi çok çr indirdim fakat dediğin türden bi şevk kırılmadı bende.:Ğ Reklam dediğin para için yapılır.piyasada çizgi diyarı adı altında satılan blaşık deterjanı falan ben görmedim bu adamlar neyin reklamını yapsınlar :D birde şey var mesela Türk malı ürünlerin üzerinde vardır ya made in Turkey işareti ben bunu ona benzetirim hep.Daha yeni olmana rağmen bu neyin şikayeti diyorum.Diyardaki tüm üstadlarıma saygılar.Yanlış yazım hatam varsa çok özür dilerim. :9

neptunn

Süper Üye
27 Tem 2009
1,860
5,200
çizgi roman sayfalarının tam ortasından geçen cizgidiyari reklamı okuma sevkini bitiriyor.bunun yapılması kesinlikle yanlış.bir: bu okuyanlara kesinlikle saygısızlık 2:bu yazı eserlere saygısızlık.kimsenin bir eserin bütünlüğünü böyle bozmaya ve kirletmeye hakkı yok.çizgi romanları çeviren ve tarayan arkadaşlara çok teşekkür ederim ama bu olay özgür paylaşım anlayışını ortadan kaldırıyor.

Hiç kimseye hesap vermek durumunda değiliz.Forumumuz bütün çizgiroman severlere açık olmakla beraber yalnızca beğenenlere hitap etmektedir.Beğenmiyorsanız sizi burada kimse zorla tutmuyor, yolunuz açık olsun.

çizgi roman sayfalarının tam ortasından geçen cizgidiyari reklamı okuma sevkini bitiriyor.bunun yapılması kesinlikle yanlış.bir: bu okuyanlara kesinlikle saygısızlık

Kimseye saygısızlık yaptığımız yok .Paylaşımlarımızı okumazsınız olur biter.

2:bu yazı eserlere saygısızlık.kimsenin bir eserin bütünlüğünü böyle bozmaya ve kirletmeye hakkı yok.

Kitabın orjinalini alırsınız ve böylece esere hakettiği değeri vermiş olursunuz.!!! Sayın aduukeet; Paylaşılan digital bir kitaptır.Kimsenin elindeki "KAĞIT" baskı kitabına burada damga vurmuyoruz.

Size nacizane tavsiyem kendinize göre bir yer bulun ve orada yaşayın.Böylelikle çizgiroman'ın sanal dünyasına da bir katkınız olmuş olur.

Selametle güle,güle gidiniz.

cankush34

Süper Üye
30 Eki 2009
746
116
Böyle konulara,konuklara takmamak,takılmamak lazım...Büyük Beyaz'ın belirttiği gibi bizim kervanımızın yolu uzun,şanlı şanlı yürümek lazım.Geçmişte olduğu gibi bugünde en iyi birbirimizi bizler anlar,taşıyamadığımız yükleri indirir yolumuza devam ederiz...

11 Nis 2010
588
583
Paylaşımı yapan arkadasın verdıgı emek karsılıgında reklam yada adını esere koyması bence en buyuk hakkıdır.Ben bu sıteyı begenerek takıp eden bır ınsanım viplik yok herhangı bır ucret taleplerı yok cok emek verılen ve yonetıcılerın fedakarca calıstığı cok guzel bır sıte oldugunu dusunuyorum Tum uye ve yöneticilerine tesekur derım.

ve o ortada çizgidiyarı reklamıda tarama yapan arkadasında ismi olmalı ve bu tarama baska sitede yayınlanacaksa önce o taramayı yapan arkadastan ızın alınıp yayınlanmalı dıye dusunuyorum.Emege saygı bunu gerektırır sanırım.

50 gb yakın çizgi roman arsıvım var.ve kendı taramam olmayan hıc bır eserı bır sıteden alıp obur sıteye eklemedım.Cunku o taramayı yapan emek harcayan ınsan degıldım.ve o taramayı yapan arkadasa saygısızlık yapmak istemedim

Son düzenleme:

Alcester

Yeni Üye
18 Eyl 2010
20
6
Emek isteyen bir olay tarama ve upload. Bazı arkadaşlarımız ortaya iyi niyetlerinden bu yazıyı koyuyor.. Açıkçası bu da onların insiyatifinde bazen romanın zevkini kaçırabiliyor,olmaması daha iyi tabi. Arkadaşlara tavsiyem sadece kapaklara veya sayfa numarasının yazılı olduğu boşluga bunu koymaları...

Cellatbey

Aktif Üye
7 May 2010
337
260
Bir iki kelam ben edeyim.
İlk bir iki taramama hiç bir şey koymamıştım.Ancak kısa bir zaman sonra anladımki,benim taramamı başka bir yerde kendi isimleriyle koyabilirlerdi.Bu konuda benim için sorun yoktu,çünkü,taramalarımı zaten çizgi romanı okuyan sayısını artırmakta katkı olsun diye yapıyordum.Lakin asıl mesele ya benim taramama adam kendi adını basıp sonrada beni hırsızlıkla suçlamaya kalkarsa ? İşte o zaman aklım başıma geldi ve kendimce özel tedbirler aldım. Benden çalanın,beni hırızlıkla suçlaması yüzsüzlüğüne cevap verebilmeliydim.

Çalan hiç değilse,tarayan kadar emek harcayıp silebilir.(tabi hepsini bulabilirse,bulamadığı kalırda, birde asıl tarayanı hırsızlıkla itham ederse, işte o zaman kendisi mahcup duruma düşer.

Kısacası; Bazı çizgi roman tutkunlarının hoş bulmamasına rağmen,bu tip tarayan yada ilk koyan sitenin isminin konulmasının şartların bir zorunluluğu olduğunu düşünüyorum.

Saygılar.

.

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,207
56,050
TAM 35
Arkadaşlar bu konuda gereken fikirlerin yeteri kadar dile getirildiğini düşünüyorum.Yapılan paylaşımlara aşırıya kaçılmamak suretiyle forum ismi konulabilir.Eğer "Çizgi Diyarı" isminden rahatsız olan varsa okumaz olur biter!!! Konu kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...