Sucuk Bombası

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
Hileli ve zehir saçan gıdalara her gün yenileri ekleniyor. Son olarak A Haber, sucuğa atom bombasında da kullanılan nitratın katıldığını ortaya çıkardı.

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
916
Hileli ve zehir saçan gıdalara her gün yenileri ekleniyor. Son olarak A Haber, sucuğa atom bombasında da kullanılan nitratın katıldığını ortaya çıkardı.

arkadaşlar gıdacı olarak nitratın bütün et ürünlerinde kullanıldığını söyleyeyim...bu madde gıdada kullanılmasına izin verilen ve kanserojen olduğu bilinen bir maddedir...az miktarda kullanıldığında ürünlere kırmızı renk verir...çok kullanıldığında ise mide kanseri vb.pek çok tehlikeye yol açabilir...

o yüzden et ürünlerini mutlaka bildiğiniz güvendiğiniz yerlerden, markalardan alın...özellikle canlı kırmızı renkli olan sucuk salam vb.ürünlerden kaçının...daha çok kahverengimsi ya da pembemsi olanları tercih edin...ya da en iyisi eski usül evde sucuğu kendiniz yapın ya da güvendiğiniz bir kasaba yaptırın...bu arada sucuk harcı vb.tozlara da dikkat etmek lazım onlarda da muhtemelen bu maddeler vardır...

bana ne güvenli, ne sağlıklı diye çok soruyorlar...ben de genel olarak fabrikadan çıkan ya da lokantalardan alınan hiç bir yiyeceğin yeterince sağlıklı olmadığını söylüyorum...

keşke eski kirlenmemiş günlerdeki gibi olsa; kar hırsıyla her türlü hilenin hurdanın karıştığı gıda endüstrisi olmasa da herkes kendi tavuğunu, sütünü, domatesini, biberini üretse de kendi evinde pişirip yese diyorum...

fabrikadan çıkan gıdalar, en iyisi bile olsa bence yeterince sağlıklı değil...(en sağlıklı olan meyve sularında bile sitrik asit yani limon tuzu var ve o da çok tartışmalı bir madde. bir de ilave şeker var ki obezitenin bir numaralı etkeni endüstriyel şekerdir.)...ama artık sistem bu hale gelmiş durumda...yoksa geleneksel yöntemlerle 6-7 milyar insanı doyurmak mümkün olmazdı...ya aç kalacağız, ya hasta olacağız...

Nitr0

Süper Üye
6 Ocak 2012
209
233
Genel tüketici olarak eksik bildiğimiz konularda aydınlattığınız için teşekkür ederim Gruznan.