Spirou Hope Against All Odds

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
146,174
Spirou-Hope-Against-All-Odds-Part-1-000-tile.jpg

1 nci bölüm

Aster01

Aktif Üye
23 Şub 2017
499
1,804

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,124
56,712
İlk iki sayısını okumaktan büyük zevk aldığım bir seri oldu, ama serinin geri kalan 3 sayısının İngilizce ya da Türkçe versiyonlarını malesef bulamadım.

Bendeki 2. Kitap. İngilizce

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,480
9,134
Yaklaşık 4 yıl önce Sn. @gandor08 paylaşımıyla, bu kitabın ilk cildini okumuştum. Sevilen, klasik Franquin çizgilerinden hayli farklı bir Spirou macerasıydı. Emile Bravo'nun senaryosu beni çok etkilemişti. Savaş dönemi Nazi zulmünü, sıradan insanların gözünden anlatan çizgi romanı, bu etkilenmem sonucu daha sonra kızıma anlattığımı hatırlıyorum. Kitabın uzun sürede hazırlandığı, öykünün odak noktasındaki ressamın, aslında tanınmış bir sanatçının benzer yaşam öyküsünden kaynaklandığı bilgilerini hatırlıyorum. Bu bilgileri bir yerlerden okumuştum. 2. cildini bekleme maceramın bittiğini görmekten mutluyum ! Zira, ilk ciltteki macera , en heyecanlı yerde, tren istasyonunda bitmişti !!

Oğuz Aral'ın zaman zaman değindiği konulardan biri de, önemli olan, yaşanan toplumsal olayları anlatırken, üst seviyedeki ( örneğin iktidar odakları ) insanlar yerine, sıradan insanların konu olarak ele alınmasıydı. İşlenmesi zor olan, ama daha etkileyici olan unsur. Sanırım, Spirou maceralarının sihiri biraz da bu özellikten kaynaklanıyor.

Çok teşekkürler Sn. @balkan .