Sherlock Holmes

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
517
3,807
Hali hazırda CNBC-E'de yayınlanan ingilizlerin süper dizisi Sherlock'u çok seviyorum. Sherlock'u neden seviyorum diye sorarsanız bu soruya yanıt vermeme gerek yok. Sherlock Holmes olması yetmez mi? Sevmek için sebebe gerek var mı? Üstelik her biri 1,5 satlik enfes bir görsel ve beyin jimnastiği şöleni. 2. sezonun 2. bölümü The Hound Of Baskerville'de dedektifimiz ve kankası (ve benim hakikaten çok sevdiğim, canlandıran oyuncuya daha görür görmez ısındığım) John Watson müşteri sıkıntısı çekmektedir. Görülmeye değer bir giriş. Müthiş. Sonra bir "müşteri" gelir. Ve zaten bildiğimiz o meşhur klasik öykünün yeni versiyonu başlar. Holmes, Watson ve müşteri arasında ilginç diyaloglar gelişir...

bscap0000.jpg

Sonra baktım bu sahne ve girişteki tüm detaylar bir yerlerden bana tanıdık geldi. Size de gelmedi mi?

dylandogsamplebymicheladasacco.jpg

Selamlar
Lami Tiryaki

Moderatör tarafında düzenlendi:

tabure

Guest
14 Eki 2011
580
1,960
Bastiani Kalesi
Bahsettiğiniz diziyi 2 nedenden seyredemiyorum.

1- CNBC-E yayınları görüntü kalitesi hâlâ çok kötü, HD yayına geçemediler, artık dizilerde filmlerde HD görüntü kalitesine iyice alıştık, aksi durumda seyretmem zor oluyor.
2- Bu tür klasik eserlerin, yeni çevrimleri esas eserin zevkini vermiyor diye düşünüyorum. Bana zorlama geliyor. Bir Sherlock Holmes ve Dr Watson, kendi devrinde, Baker Street ortamında maceralarını sürdürmeli diye düşünüyorum.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,056
14,092
Ben günümüze uyarlanmış bu Sherlock Holmes dizisini henüz seyretmedim, ancak seyretmeyi düşünüyorum. Gerçekten güzel bir ayrıntı yakalamışsınız. Film çekilmeden önce story booard yapılmıştır muhtemelen ve bu story boardu çizen de sıkı bir Dylan Dog iokuyucusu olmalı.