Sessiz çoğunluğa...

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,368
"1001 Özel Süper Yayınevi 08" konulu paylaşıma yazdığım yazının kopyasıdır.

Yazdıklarım tamamen kişisel olup, yönetim ile bir ilgisi yoktur.

Binbir emekle ortaya konulan paylaşımlara sayısı onbinlere varan üyelerimizin teşekkür mesajı ya da olumlu veya olumsuz yorum yazmamaları konusundaki rahatsızlığımı defalarca dile getirmeme rağmen maalesef bir arpa boyu yol alamadık ya da sadece bir arpa boyu yol alabildik.
İki değerli kardeşim gönül gönüle vermişler, saatlerce emek harcamışlar, kitaptan kaynaklandığı halde bir iki sayfa ile ilgili rahatsızlıklarını dile getirmişler ve hatta nerdeyse üyelerden özür dilemişler ve paylaşımı açmışlar.
Şu an itibariyle 45 görüntülenme, benle birlikte 5 adet "like" tuşu kullanımı ve sıfır (0)mesaj ya da yorum...
Tabii ki yönetim kadrosu ile nezaketi kişiliklerinin bir parçası haline getirmiş her zamanki birkaç üyemiz ilerleyen zaman içinde teşekkür edecektir.
Ya diğer üyelerimiz?
Ya sessiz çoğunluğumuz?

Değerli dostlar,
tarama düzenleme işiyle uğraşmayan bir kişi, bu işin külfetini, ne kadar zaman aldığını bilmez.
Gerçekten paylaşmanın zevki olmasa,
gerçekten çizgi roman sevdalısı olunmasa,
gerçekten dostların hatırı olmasa,
gerçekten bu forumun sevgisi olmasa
bu iş yapılacak iş değil!
Tamam, forum kuralları arasında böyle bir mecburiyet yok.
Fakat vicdanı mecburiyetiniz nasıl yok, bunu anlayamıyorum.
İnsan aldığının karşılığını nasıl vermez, bunu anlayamıyorum.
Bu kadar mı vefasız olduk, bunu anlayamıyorum.
Emeğin karşılık görmediği yerden belli bir süre sonra çekip gidebileceğinin hala niye anlaşılamadığını anlayamıyorum.
Değerli çizgi romanseverlerin ne istediklerini anlayamıyorum.
Ben naçizane yazmak isteyip de yazabileceklerimin bir bölümünü yazabildim.
Siz bilirsiniz; saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,919
sarkomer hocamın rahatsızlığını gayet iyi anladım.
benimde önerim şu olur ; konuya cevap yazmadan linki göremezsiniz şeklinde birşey vardı, 50 karakterden az olmamak üzere cevap yazanlar linki görebilsin uygulamasını -ama yükleyenin isteğine bağlı olmak şartıyla-
uygularsınız, indirme yapmak isteyen , cevabını yazar, teşekkür edecekse eder, hiç birini yapmadan linki hüpleteyim diyende linki göremez.
durumdan rahatsızlık duymayan arkadaşlarda cevap yazmadan linki görebilme uygulamasını uygulamazlar.
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,709
Şartsız paylaşım ilkemiz nerede kaldı diye merak etmeye başladım. Daha önce de forumda bu tarz bir durum yaşandı. Konulara şart koşup paylaşım yapmak forum kurallarımıza aykırıdır.

not: yanlış anlaşılmayı gideremiyorum, bu nedenle bu mesaj sevgili sarkomer'e cevap değildir. kısıtlama önerileri getiren dostlaradır.
 
Son düzenleme:

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,371
12,951
iskenderun-Hatay
Şahsen ben indirdiğim bütün çizgi romanlara teşekkür etmişimdir herhalde , ama teşekkür etmek istemeyenin de zorla edeceği teşekkür 'teşekkür' değildir, sadece adet yerini bulsun türünden birkaç kelimedir..
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,996
13,532
Serzenişinizde haklı olabilirsiniz. Anlamlı bir şey yazılmaycaksa varsın altında yorum olmasın. Sizin de ne kadar gönülden buraya kitap eklediğinizi zaten biliyoruz. Buradaki her arkadaş, kahir ekseriyetle zaten böyle. BEnim açtığım konularda yorum olmasa da dert etmiyorum. Yaptıklraım buraya vefa borcum.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,368
Yukarıdaki yazı,
sadece paylaşımlara katılımın arttırılması,
gönül birlikteliklerinin çoğalması
isteği ve özlemiyle yazılmıştır.
Yanlış mecralara çekilmemesi için ek not yazılması ihtiyacı doğmuştur.
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Bu sorunun makul bir çözümü yok. Eğer konuya cevap zorunluluğu getirirsen bu defa çöp mesajlar artar ayrıca yeni açılan konular geri plana itilir bu defa bu sorun yaratmaya başlar.

Tek çözüm yolu viplik gibi görünüyor ama viplik çözüm olmak yerine daha büyük bir sorunun başlangıcıdır , başka bir yerde ne kadar ağır sorunlara neden olduğu ortada.

Burada önemli nokta sessiz çoğunluğun kim olduğudur , foruma gelipte aylarca 1 tane mesajı olmayan kişinin zaten çizgiromanla fazla ilgisi yoktur , sorun yaratacaklarına istediğini alıp gitsin demek daha hayırlıdır bence . Böyle 50 kişi vereceği like yerine bir tane Şerif abiden yada Nihat abiden yada Abdullah gibi çizgiromanla ilgilenen kişilerden gelecek like'ı tercih ederim.
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,298
LÜLEBURGAZ
tamam forum kuralları arasında tarama yapılacak diye elbette bir mecburiyet yok... tarama yapmak sarkomer hocamızın ifade ettiği gibi zaman alan, yorucu, külfetli bir iş... tamam herkes tarama yapmaya zaman ve imkan bulamaz... bu da kabul... ama bu kadar emek ve zaman harcanarak yapılan paylaşımlara duyarsız kalmak işte bu kabullenilecek bir şey değil... bir like tuşuna basmak, birkaç kelimeyle bir yorum yapmak, bir teşekkür etmek bunlar da o kadar mı zor... sarkomer hocamıza sitemlerinde hak vermemek mümkün değil...
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,036
İstanbul-İzmir
Şu siteye geldim geleli bir sürü olayla karşılaştım.
İyisi oldu ( çoğunlukta ) kötüsü oldu ( çok az )
ancak tek üzüldüğüm çizgi roman tartışamamak, hikaye hakkında konuşamamak...

Sevgili hocam ki kendisi her zaman ilham kaynağımdır sağolsun benim paylaşımımdan örnek alarak içten duygularını ortaya dökmüş..
Evet çizgi roman taramak ,düzenlemek külfetli ve yorucu ama hiç değilse değerini bilen güzel insanlar okuyor diye avunmak bizler için yeterli...

Bu sitede asla viplik olmaz , olamaz.
Teşekkür veya mesaj yazmayana link kapalı olması bana acaip ters bir şey ki çoğumuzda öyle düşünüyoruz.

Ancak be Allah'ın adamı derler, 3 senedir üyesin her gün onlarca kırık link bildirimi yapıyor bir mesaj yazmıyorsun?
İşte tek buna kızıyorum ben..
İnanın aktif insanların kırık link mesajını gördüğümüz zaman birbirimizle yarışıyoruz! Hatta bazen çakışıp aynı anda eklediğimiz bile oluyor.
Bizlerde sizler gibi çizgi roman okumak tartışmak için buradayız ancak ana sayfada onlarca kırık linki görünce onlarımı yenileyelim günün yorgunluğunu atmak için iki kitap mı okuyalım şaşıyoruz..
Lütfen birazcık insaf..

Not: Teşekkürler saygıdeğer hocam, yine ilham kaynağımız olmaya devam ediyorsunuz...
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
913
ben like butonunu cok sevdim...hem benim icin de cok faydali...indirdigim bir cizgiromani like'a tiklayip isaretliyorum, sonradan indirdim mi indirmedim mi diye dusunmek zorunda kalmiyorum...bence sadece tesekkur ederim yazilmasindan cok daha iyi...cunku bir heyecanla aciyorsun paylasimi altinda sadece tesekkurler yazan bir mesaj ne bir sey yazabiliyorsun ne bir sey anliyorsun... 100 kisinin indirdigi bir cizgiromanda sadece 10-12 kisi begenmisken bir de bu insanlarin buna yorum yapmasini beklemek cok sey istemek olur... aslinda cok sey istemek lazim isin dogrusu bu ama internet boyle iste, copy-paste toplumu...
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
97
166
denizci
Her zaman olduğu gibi Sessiz Çoğunluk şimdi de konuşmaz sessiz kalır diye; onlardan biri olarak izin verirseniz ben de düşüncemi söylemek, bu grubu temsilen değil de en azından iyi kötü sizlere yorumlarınız için bir örnek teşkil edebilirim düşüncesiyle ve bu şekilde belki bizler hakkında daha iyi bir fikir edinebilirsiniz ümidiye yazmak istedim.
2010 başlarında forumumuza üye oldum, 3 sene, 49 yaşındayım ve size garip gelecek ama hayatımda ilk kez bir foruma üye oldum, forumun ne olduğunu bile inanın bilmiyordum öncesi, sadece iş nedenli chate girmiştim bir kaç kez ve oğlum yurtdışında olduğu dönemler Skype. Like butonunu yeni keşfetmiş bilgisayar cahili olarak; Sarkomer arkadaşıma yürekten katılıyorum. Son aylarda farkettim butonu; üstelik bana like verenler bile olmuş, onları bile inanın yeni gördüm utanarak, sonrası indirdiğim tüm çizgi romanlara kesin Like vermeye başladım, peki önceden indirdiklerim ne olacaktı? Şimdi zaman buldukça önceden indirdiklerimi bulup bulup onlara da vermeye çalışıyorum buna mecbur hissediyorum kendimi, bu buton çok doğru ve gerekli gerçekten. Sarkomer arkadaşımızın da belirttiği gibi; tarama yapmak, çeviri balonlama vb... yapmak gerçekten çok zor iş ve ciddi emek, örneğin balonlamanın nasıl yapıldığını dahi bilmiyor olmama rağmen çok zahmetli bir iş olduğuna eminim. İşte bu yüzden Yıldızlarla ilgili bir konuya şunu yazmıştım önceden, copy yapıyorum:
“Bence; yıldız sayısı mesaj sayısına hiç bağlı olmamalı, yüzlerce mesaj dahi atılsa yıldız sayısı hiç artmamalı. Hiç karşılıksız o kadar emekle tarama, çeviri, balonlama... yapanların en azından bu yıldızları bol bol artmalı. Her gün formu bugün ne var diye ümitle açıp bakmamızı sağlayan bu arkadaşların en azından yıldızları çok çok olsun.
Yapmışları bilmem ama; tarama, çeviri, balonlama... daha yapamamış ben gibilere tek yıldız bile çok, bu formun üyesi olabilmek gerçekten yeter, hem hepimizde Ay Yıldız var.”
Bu konu bence kıdemle de ilgili, Sessiz Çoğunluk olmanın bir bedeli de yıldızsız kalmak olmalı, hatta söz sahibi olmamamız gerekir, çünkü bunu hakketmiyoruz. Ben ilk başta hevesle hemen elimdeki Enki Bilali taramak istedim, sonra mahçup oldum beceremedim, ama esas nedeni haftanın tam 6 günü her sabah min. 1 saat ve akşam min. 2 saat işe gidiş/gelişimde otomobil kullandığım için de zamanım gerçekten yok, sadece Pazar var ki çoluk çocuk koşuşturmaca, ama bunların hiç biri bahane olamaz çok iyi biliyorum. Bununla birlikte inanın bir şey yapamamanın dayanılmaz rahatsızlığı Sessiz Çoğunlukta vardır sanıyorum, en azından bende var.
İlk üye olduğumda hemen bir yıldız oldum, nasıl kazandım o yıldızı, hakkettim mi, etmedim. Sadece üzüldüğüm hala “Yeni Üye” olarak yazmam, halbuki 3 yılı geçti, buna gerçekten üzülüyorum, bana “Seni ne yapalım, ne dersen onu yapacağız aynen söyle” deseniz hemen şunu isterim; “Bir yıldızı da hakketmiyorum, tek yıldızı da alın boş kalsın, ama hakkedince geri alırım ona göre, bir de lütfen adımı “Yeni Üye’ den “Tembel Üye” ye çevirin”. Yeni değilim artık; bu doğru değil. Tembelim; bu doğru. “Yeni” yi hiç sevmiyorum artık.
Taramalara Like butonu hariç yorum konusu zor bir konu, çünkü teşekkür etsen kuru teşekküre kızanlar var, etmesen ona da kızanlar var. Ama inanın iki görüş de çok haklı, hatta “Sadece teşekkür olmasın yorum yazın” diyenler var ki onlar da gerçekten çok haklı, ancak; örneğin bir Zaman Gezgini arkadaşımız kadar çizgi roman hakkında değerli bilgilere hepimiz sahip değiliz ki nasıl yazalım, onlarınkini gördükçe severek okuyor bizler de öğreniyoruz.
Bir de Like butonuna ben indirmediğimde basmıyorum, nedeni indirdiğimde basacak olmam. Örneğin yeni Korku Magazinler var, kiminde bastım kiminde basmadım hala, okuduklarıma bastım sadece. Her taramaya, çeviri balonlamaya vb...; Like yapacaksak zaten operatör arkadaşlarımız otomatik hepsine Like verir hepimizin adına daha kolay olur, önemli olan onu indirirken yani arkadaşımızın emeğinden faydalanırken butona basmak değil midir?
Tabi tarama değil de normal açılmış konulardan faydalandıysam okuduysam yine butona basıyorum. Ancak çizgi roman hariç konularda, hatta çizgi romanla hiç alakası bile olmayan konularda arka arka konular açanlar var ki onlara bazen yanlışlıkla tıklamışsam özellikle Like butonuna basmıyorum, bana göre o konular gereksiz ama bana göre tabi, çünkü söz hakkım yok ve olması gerekmiyor (Bunu yürekten söylüyorum, olmaması gerekiyor), o konulara siteye emeği geçen arkadaşlarımız bakıyorlar. Hatta politika vb... konuları açıldığında yapılan uyarılara çok katılıyorum, eğer siyaset vb... konuşacaksam onun forumları da var, ben burada sadece çizgi roman için varım.
Sarkomer arkadaşımızın sadece tek görüşüne katılmıyorum; “Görüntüleme çok, ama bir Like bile yok” yorumu bence doğru değil, indirdiğimde Like butonuna basacağım, ama indirme sayısı kadar Like mutlaka olmalı, aksi bence her şeyden önce çok ayıp.
Foruma üye olduktan sonra başka böyle forum var mı diye bir araştırma yaptım ve gördüm ki formumuzun diğer çizgi roman forumlarından en önemli farkının ruh olduğunu gördüm. Onlar sürekli ayaklarına bakarak dans ediyorlar, duygu yok. Formumuz çok kaliteli ve yine çok kaliteli arkadaşlar hatta değerli ağabeylerimiz de var. Elimden geldiğince bir şeyler yazmaya çalışmamla birlikte; örneğin arşivlerini karşıksız açan Profesör gibi ağabeylerimize hangi yorumlarımız çizgi romanı öğretebilir, hangi teşekkürlerimiz yeterli gelebilir.
Biraz uzun yazdım afınıza sığınarak, amacım en azında Sessiz Çoğunluğun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmaktı, hiç olmazsa onu yapabilmek istedi tembel fındıkfındık.
Küçüklerim gözlerinden büyüklerimin ellerinden öperim.
Bozmayın hiç bence formun muhteşem ruhunu, bu size yakışıyor, Sessiz Çoğunluk sessiz ama görebiliyor; dans ederken ayaklarınıza bakmayanlardansınız.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,738
44,138
denize sıfır
En çok yazan(halen boyumda bir değişiklik olmadı:D) biri olarak çoğu kimse neden 2 satır yazmaz diye hayıflanırım.2 gündür şehir dışındaydım foruma giremedim şimdi neden yazmıyorlar diye düşünmüyorum,ben (ve bir kaç dostumuz) neden yazıyorum diye aklımdan geçirdim.İlk anda aklıma gelenler,

Yazmak hoşuma gidiyor,parmakları çalıştırıyor:)


Teşekkür ederim dışındaki her fazladan 2 kelimenin foruma renk kattığını düşünüyorum.


Bu sayede o dostum neler karalamış hemen bakmak istiyorum.


Ben bir zanaatkar'ım el emeğinin ne olduğunun çok çok farkındayım.


Yazdıkça kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum (olur,olmaz,ben düşünüyorum işte:))


Sarkömer gibi paylaşımcı gönülleri akraba olarak görüyorum.


Yazdığımı merak edip bakan olması egolarımı şişiriyor.


Bu sayede daha çok arkadaşım hakkında fikir ediniyorum.


Çok yazdığımı hhissedip yeni açılmış konulara yazmak için şimdilik buradan ayrılıyor,Sarkömer abimide bu vesileyle selamlıyorum.:)
 

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,682
Ben kendi açımdan daha çok yorum yapılmasından yanayım. Bu insanı hakikaten teşvik eden bir yaklaşım. Ama -kendi paylaşımlarıma da yorum yapılmasını çok istekle bekleyen biri olarak- yeterince yorum yapamıyorum. Doğrusu şu aşamada okumaktan çok arşivlemekle uğraşmamdan kaynaklanıyor, diyebilirim. Zaman sıkıntısı elimizi kolumuzu bağlıyor. Biraz zaman bulsam ne seriler okuyup ne yorumlar yapacağım bir bilseniz!.. Okuyamadığım bir çizgiromanla ilgili de yorum yapamıyorum. Tüm paylaşımlarını indirip de yorumlayamadığım dostlarımdan özür dileyerek okuyabildiğimde yorumlayacağıma söz veriyorum.
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,625
metu
İşimden dolayı günde 7- 8 saat bilgisayarın başındayım.Yazı yazmaya gelince Muhasebecilerin ne kadar yazdığını sanırım söylemeye gerek yok.İki işaret parmağımı normal bükemiyorum ,bir ağrı var neden acaba?.Her neyse.Yazı yazmak yorum yapmak benim hoşuma gidiyor.Arkadaşların büyük özverili çalışmaları karşısında adeta kendimi borçlu gibi hisediyorum.(Bu ara mesaj sayısı 4000 i geçti 10 000 hedefim).Sözün özü,mesaj benim için arkadaşlara yapılmış alkış niteliğindedir.Teşekkür ederim dostlar.:37::37::37:
 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
29,037
Mersin
tarama ve düzenleme işinde yeni sayıldıgım için Sarkomer dostumun sitemini anca ve gerçekten şimdi anlayabiliyorum, hakikaten bu ciddi emek ve zaman isteyen bir iş ve bunları yapan arkadaşların en azından bir like'ı hakkettigini düşünüyorum,fakat bu koşulsuz paylaşım ruhu olan bir sitede bunu beklemek belki haktır fakat koşul olmamalı, indirim yapan üyelerin hepsinden bu hassasiyeti beklemekte çok gerçekçi değil,
o zaman ne diyoruz EMEGE SAYGI; olmasa da canınız sağolsun ama bu emegin farkında olan dostlar iki kere sağolsun
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Başka bir forumda yazdığım konu ile ilgili nesajı alıntılamak istedim.

Birbirimizi eleştirmekten zevk alıyoruz.Sitelerde en çok eleştiri ise neden bugüne kadar mesaj yazmadın üzerine oluyor.Herhangi bir konuda fikir beyan eden birinin hemen mesaj sayısına bakılıyor.

Öncelikle bu benim ikinci üyeliğim.İlk üyeliğimde kitaplar için teşekkür mesajı yazarken aynı zamanda kitaplar hakkında düşüncelerimi de ifade ediyordum.

Biliyorsunuz Türkiye üç büyük uygarlığın tam kesiştiği ülke.Avrupa,Arap ve İran kültürleri insanların düşünce,inanç ve kişiliklerini belirliyor.Yani birbiri ile asla bir araya gelmesi söz konusu olmayacak bir toplumda yaşıyoruz.

Uzatmayayım..

Kitaplar hakkında yazdığım düşünceler üzerine eleştirildim.

Ben de bir daha görüş belirtmeme kararı aldım ve ismimi de özellikle the end olarak seçtim.

Fikir belirtmeme kararı almama neden olan pek çok olayı başka sitelerde de yaşadım.

Gene uzatmayayım..

Artık insanları suçlamaktan vazgeçelim.Bir konu hakkında düşüncesini ilk defa da olsa açıklayan insanları suçlamayalım.

Türkiye insanı birbirinden çok farklı kültürlerle iç içe.Bu kültürel farklılıklar da ister istemez insanları çatışmaya götürüyor.

Pek çok insan da benim gibi artık bilgi paylaşmaktan kaçınıyor.

Selam,sevgi ve saygılar sunarım.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,094
Kastamonu
Şerif Engin, Çizgi Diyarı'nın sevdiğimiz, benimsediğimiz duruşunu en doğru şekilde özetlemiş. Beynine ve yüreğine sağlık...

Elimden geldiğince indirdiklerime mesaj yazmaya çalışsam da "like" basarak geçtiklerim de olmuyor değil. Çünkü durmadan aynı şeyleri yazmak doğru gelmiyor. Ruh halim de her zaman anlamlı birkaç satır yazmaya uygun olmayabiliyor.

Sarkomer hocam yakınmasında kesinlikle haklı. İçtenliğinden kimsenin en küçük kuşkusu olduğunu sanmıyorum. "Hani burada karşılıksız paylaşılıyordu," diye soranlara hak veremiyorum. Çünkü üyelik sözleşmesinde belirtilmemiş olması, insan olmanın gereklerini yerine getirmeyebileceğimiz anlamına gelmez. Böyle söyleyerek kafa karıştırmaya çalışmaksa kesinlikle art niyet anlamına gelir; hepimiz biliyoruz ki şikayet edilen şey, paylaşılanın indirilmesi değil...

Bu konuda benim fikrim şu; doğru insanlar bir gün mutlaka, sadece "alan" olmaktan utanıp "veren" konumuna geçebilmenin yollarına kafa yormaya başlayacaktır. Cobra arkadaşımızın da bahsettiği gibi, sadece alabildiğini alıp gidecek olanı zaten "buraların adamı" yapamazsınız. Zorlamaya kalktığınızda kitabı da almaz, Diyar'da da kalmaz. Bunu söylemek bana düşmez ama bırakın alacağını alıp gitsin; mutlu olsun... Aklında Çizgi Diyarı'nın ne kadar iyi bir site olduğunun kalması kazanç değil midir?

Burada harika bir birliktelik yaratılmış. Bu ancak doğru stratejilerle mümkün olabilirdi... Buna (elbette farklı oranlarda) hepimizin katkısı olduğunu düşünüyorum. Değiştirmeye çalışmak, Çizgi Diyarı'nın büyüsünü yitirmesine neden olabilir...
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Gerçek hayatta ilişkiler nasıl ise sanal ortam da da öyle.

İnsanlar gerekmedikçe birbiri ile muhatap olmuyor.İlişkiler en kısa kelime ve cümlelerle sürdürülüyor.

Türkiye'nin kültürel ve etnik yapısı ilişkilere de yansıyor.
 

kitkarson

banned
15 Ocak 2013
68
57
Bu forum karşılıksız demek,emeğe verilecek değeri belirten bir kaç beğeniyi yazmamak demek mi?
Bu forum emek verenlere,zamanının tümünü belki de harcayan yönetici,tarama ,
balonlama yapan arkadaşlara karşı vefasızlık örneği oluşturmuyor mu?
Hayatınız boyunca karşılıksız yaptığınız,yardımda bulunduğunuz bir dostunuz umursamaz bir tavır takınırsa üzülmezmisiniz?
Bu konuya en iyi noktada üstat daltas tarafından konulmuştur.Nedeni ise 400 görüntüye 5 mesaj...olmasa da olur,gerek yok demiştir.Haklıdırda.
Karşılıksız alanlar karşılıksız vermeyi bilenlerdir.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
İlişkileri sürdürememe gibi bir problemimiz var.O nedenle pek çok insan hiç ilişkiye girmemeyi tercih ediyor.Karşılığı ne olursa olsun bir teşekkür ile dahi iletişimden kaçınılıyor.

Değişeceğini de sanmıyorum.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,550
Midgard
Dayanamadım ne varsa kusucam içimdekileri :D

Zamanında bende bu sessiz çoğunluktaydım. Siteye sanırım 2,5-3 yıldır üyeyim. Ne kadardır sessiz çoğunluktayım ne kadardır aktifim unuttum. Bir ara bilgisayarımda önemli bi çizgi roman arşivi olşturdum burdan sadece indirerek. Sonra okumuycaksam ne işe yararki dedim. Şimdi ise durum farklı. İndiriyorum,okuyorum,okuduğum seri hakkında en ufak bi fikir de olsa -"güzeldi,beğendim" gibi- belirtiyorum. Ancak okumadığım sayılara filan yorum yazamıyorum işte. Aslında durum biraz konuların yenilik-eskiliğiyle de alakalı. Sıralı listeden indiriyorum okuyorum bir de bakmışım konu ta 2 sene öncesinin. Şimdi fikir belirtsem mi belirtmesem mi kararsız kalıyorum. Ama beni o küçük teşekkürlere iten de gene bu forumun yorumları oldu. Okuyodum okuyodum sonra içimde kalıyodu kimseye anlatamıyodum. Burda 2-3 mesajla bile girdiğim muhabbetler içimi açıyor,çizgi roman okumaya teşvik ediyor. Bence o sessiz çoğunlukta bir müddet sonra bu sıcak ortama girmek isteyecektir.

Saygılarımla...
 

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,656
137,803
Merhaba,

Sabahleyin bir yorum yazdım, yanlış yorumlandığını düşünüyorum, kendim de beğenmedim ve sildim.

Bu konuda dostlarımın affına sığınarak küçük bir deneme yaptım.

Bu yazıyı yazdım.
http://www.cizgidiyari.com/forum/daltas/65103-tex-renkli-maceralar-serisi-yayin-ilkeleri.html

...ve bu cevabı aldım.
http://www.cizgidiyari.com/forum/daltas/65120-tex-renkli-maceralar-serisi-215-santa-cruz.html

Benim için hiçbir Tex sever yorum getirmese dahi ben kimseye kızamam, alınamam. Benim bir şey istememe ihtiyaç yok, ama bir kişi ama bütün forum zaten paylaşım için buradayız. Ya alacağız ya vereceğiz ya da her ikisi birden. Dostlarımızın emeğine karşı saygılı olmak ve onları takdir ve teşvik etmek çok güzel ama çok farklı bir olay.

Güzel bir yerdeyiz. Tadını çıkaralım.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Hiç ınutmam bir forumda başka bir üye ile konuşuyoruz.Birden forum yöneticisinden bir mesaj geldi.

"Amacın nedir?"

Lan ne amacım olacak herkese açık bir forumda başka bir üye ile sohbet ediyoruz.

Çizgi Diyarı bu anlamda yanlışlara izin vermedi.

Önemli olan da bu!
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,062
76,067
hiçbiryerde :)
"jean marcel" sosyolojik olarak çözümlemeye çalışmış,
"şerif engin" vurgulamış,
diğer arkadaşlar da genelde bahsetmişler:
bence de yeterince "konu" tartışmıyoruz,
yeterince muhabbet etmiyoruz....
benim de istediğim daha çok "çizgi roman hakkında"
yani "hayat" hakkında konuşmak.
ÇİZGİ ROMANA GÖNÜL VERMİŞ İNSANLAR,
PAYLAŞIM YAPANLAR,TARAMA,ÇEVİRİ,BALONLAMA,LİNK
YENİLEMELERİ YAPANLAR,
FORUMU ÇEKİP ÇEVİREN ADMİNLER'İN ÇOĞU
kısıtlı olan zamanlarında
yeterince muhabbete zaman bulamıyorlar diye düşünüyorum...
yoksa,hadi teşekkür et,hadi konu hakkında yorum yap
demekle olmuyor sanırım....
keşke insanlar "alarak değil vererek zenginleşileceğini" bilseydi!...
 

samuray64

Süper Üye
17 Eyl 2009
943
1,966
28:58 E - 41:01 N
bütün dostlar yazdıklarında haklı, söylenecek eklenicek pek bir şey kalmamış.
like butonu, kuru bir teşekkürden daha fazla iş görüyor bence.
mesaj kalabalığı yapılmamış oluyor ki, indirsem de indirmesem de emek harcamış
dostumun paylaşımına yada mesajına karşılık like butonuna basıyorum.
mesaj sayısının çokluğundan öte yazılan mesajın içeriği ve bilgilendirilme yapması daha önemli.
bazan 3 saat 4 saat forumda görünmeme rağmen mesaj yazamıyorum ya da tam yazıcakken
bir iş çıkıyor, kafamda toparladığın cümleler uçup gidiyor.
harcanan emeklerin değerini mesaj yazarak yada like basarak bilmeyenler zaten sadece görüntülemede bir sayı olarak kalıyor.
bu konu daha öncede yazıldı tartışıldı bundan sonrada defalarca yazılacaktır.
emeği geçen herkese like da teşekkür de tonlarca mesajda az gelir diyorum.
iyi forumlar.
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,452
7,073
bence burdaki yazılanlar zaten herşeyi özetliyor işte biz burdayız diyor.yeterli bence gelene kapılarımız açık.biz işte buyuz arkadaşlar kocaman bir topluluk.bizbize yeteriz....
 

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Sayın Yeryüzünün de bahsettiği gibi Diyarımızın eksik kalan yönlerinden biri sohbet edilememesi, ya da okuduğumuz kitaplar olsun hayata dair başka konular olsun birebir bir sohbet ortamının olmaması, eğer varsa bile ben daha keşfedemedim :) Evet paylaşımlar hakkında yorum yaparak ya da açılan konular için yorumlar yapılarak belli bir oranda iletişim kurulabiliyor. Mesela herkese açık bir sohbet alanı olsa o an aktif olan üyelerin diyara girdikleri anda bir selam vermeleri, birbirleriyle sohbet etmeleri sağlanabilse, birbirlerini daha iyi tanıma olanağı sağlansa, bu şekilde hem ana sayfada ki son mesajlar alanı paylaşımlar dışında başka mesajlarla doldurulmamış olur, hemde son zamanlarda Diyarın küçük problemi haline gelen(böyle kişilikler benim için küçük insanlardır, o yüzden küçük yazdım) gereksiz insanların deşifre olma ihtimali artar diye düşünüyorum.
Birde bahsetmek istediğim diğer konu, yapılan paylaşımlara yorum yazma, ya da teşekkür etmemekle alakalı; genelde indirdiğim kitaplara teşekkür mesajı yazarım yada Like yaparım ama bazen öyle bir halde oluyorum ki (işten kaynaklanan yorgunlukla ilgili) indirirken sızıp kalıyorum :) ya da o an ki yorgunlukla bu mesajları yazmayı unutuyorum. Benim gibi bu şekilde bir çok arkadaşımızın olabileceğini düşünüyorum. Evet biliyorum bu kadar emek ve zaman harcanıyor bu uğurda, burada insanlar için maddi bir çıkar beklemeden paylaşımlar yapılıyor, doğal olarak insan manevi olarak takdir edilmeyi ister. Bu koca ''Diyarı'' evimize kadar ulaşmasına katkısı olan bütün arkadaşlar ( herkese arkadaşlar olarak hitap ettim ama aranızda benden büyük vede küçük olanlar var bunu saygısızlık olarak görmeyin, benim için çizgiroman okuyan herkes aynı yaştadır, bence onlar yaşlanmaz, ben hep 17 yaşındayım :) ) biraz uzun bir parantez içi yazısı oldu ama kaldığım yerden devam, emin olun takdir ediliyorsunuz, bel ki bunu buraya yazmaya biliyoruz, ama emin olun takdir ediliyorsunuz. Bu arada hakkınızda destanda yazsak verdiğiniz emekleri anlatmaya yetmez, ben bazen sadece indirirken bile yoruluyorum, sizin yaptığınız işi düşününce zaten takdir etmemek elde değil. Bunlar benim düşüncelerim, bütün diyara selamlar :)
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,895
5,234
Önce "bilginiz" olsun , sonra da "fikriniz" . ( Uğur Mumcu'nun sözlerini hatırlayınız. )
Tepkisiz canlı olmaz. Tepki ( Biyoloji dersinden hatırlayınız lütfen amiplerde , terliksi hayvanlarda bile ) yoksa canlı sayılmazsınız. Ne mi sayılırsınız ? Yok sayılırsınız. Unutmayınız "Sessizseniz" , "yoksunuz". Büyük sessiz çoğunluk ; güdülmeye , yönetilmeye uygun çoğunluktur. Sessizlik bazı haller dışında , iletişimsizliktir. İletişim bir tür tepkidir ( karşılıklı diyalektik iletişim ) .
Karşılıklı iletişimle dolu , emeğe saygılı , insanca yaşam diliyorum hepinize... Esen kalınız...
 
Üst