Selamlar, Sizlerin Burada Bulunma Hikayesi Ne?

nkerdemir

Yeni Üye
29 May 2009
2
0
Aylarca emek verdiğim bir site VIP uye uygulamasına geçti bu arada bende hem diğerlerine haksızlık olmasın beleşçilik yapmayalım diy elimde kımsede olmadıgına inandıgım çizgir romanları ayık olarak daha bayide çıktğı gün güncel çizgiromanları ve 100ler e kitabı aktardım. Ancak site bir gün göçtü ve maalesef tekrar yayına girdiğinde ben başladıım noktada idim. VIP uye olamamıştım ilgililere mail mesaj vs yazdım ama sözde emeğe saygı diye bu tipler ilgilenmediler hakkını yemeyelim bir kere o sitedeki meşhurlardan biri ilgilenr gibi oldu. Ama o kadar demekki orada emeğe sayg vb mesajların hesi balondan ibaretmiş. Sizinde benzer hikayleriniz vardır. Paylaşırsanız sevinirim.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,741
45,677
denize sıfır
aramıza hoşgeldiniz
sevgili dostum bayiden çıktığı gün aktardığınız çizgiromanları bu şekilde paylaşmanızı doğru bulmuyorum böyle davranırsak bir süre sonra o çizgilerin artık çıkamayacağını bilmeliyiz..burada bulunmamız tüm üyelerin VIP olmasından kaynaklanıyor karşılıksız paylaşımın yapıldığı böyle bir yer olmadığı için hepimiz buradayız..

not,
tüm çizgiromanlar piyasaya çıkış tarihinden en az 1 yıl sonra paylaşıma sunulmalıdırki o yayınevleri ayakta kalabilsin ve bizlere yeni ürünler sunabilsinler..iyi forumlar dilerim..:)

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,065
Acıbadem - İstanbul
Tüm dünyanın ben-merkezcileştiği bir zamanda, hala paylaşmayı bilen ve paylaşmayı seven insanlara böyle mekânlar gerek. İşte hikâye...
Bi de felaket bi arşiv var tabi :)

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
980
İzmir
Bir çizgiromanı arıyordum, google`dan arattığımda çıkan linklerde burası da vardı. İyi bari türkçe çr paylaşım sitesi varmış oradan indireyim dedim. Sonra baktım üye olmadan olmuyor, epey söylene söylene (burada durumu yumuşattığımı kabul etmem lazım, söylenmekten fazlasıydı, öhmmm...) üye oldum. Üyelik gerektiren yerlerden çok hoşanmazdım da... Hikayem budur evet :)

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,209
2,342
LÜLEBURGAZ
neden burası... neden çizgi diyarı...

çizgi roman severler için en doğru yer olduğundan...
bencilliken uzak, emeğinin, zahmetinin karşılığını aramayarak paylaşımlarda bulunan, mutluluk dağıtan insanlar bulunduğu için...
sımsıcak bir dostluk atmosferine sahip olduğu için...
yeni paylaşımlarla daha da zenginleşen mükemmel bir arşive sahip olduğu için...
ve sevgili dostlar sizler burada olduğunuz için çizgi diyarı...:24:

gürsel ileri:wbtr:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,547
1,034
Bursa
...güzel bir ilkbahar gecesiydi. Rüzgâr balkondan üzerime doğru usulca estiği sırada gecenin bir vakti anayolda bile üç beş araç geçmekteyken buldum bu siteyi. Sonra içerden anlayamadığım bir çıtırtı geldi yoksa o ş...

hehe:d
Şaka bir yana burayı nasıl keşfettim tam olarak bilmiyorum ama o geceyi iyi hatırlıyorum. Askerden yeni dönmüştüm ve s.mod olduğum forumum ben askerdeyken kapanmıştı öyle boş boş serbest bir şekilde geziniyordum internet aleminde o site senin bu forum benim .
Bir iki tane çizgiroman elime geçmişti Türkçe .cbr formatında ama onlarıda çoktan yalayıp yutmuştum ve iyicene çizgiroman krizim tuttuğu sırada google denen kereta sayesinde bulmuştum sanırım burayı.
Aman Yarabbim bu nasıl bir arşivdi böyle resmen bütün gece arşivin içinde yüzüyordum ki hangi ara üye oldum onu bile hatırlamıyorum o kadar hızlı olmuştu yani :d bir gecede istemediğim kadar çizgiroman stoğum olmuştu Çizgi Diyarı sayesinde.
ee sonrası malum zaten buralara kadar geldik çok şükür. Hayran olduğum bu güzel yere kendi imkânlarımla daha da ileriye gitmesi için çabalayabildiğim yerlere kadar gelebildim çok şükür.

Haa arşivim mi? Sormayın gitsin işler tersine döndü. Eskiden okunacak çizgiromanım yoktu şimdi ise hangisini okusam diye şaşırıyorum.

...hay Allah senin iyiliğini vermesin açık kahve renginde ki kitaplığımın gözünde bulunan üç çizgiromanda biri düşmüş meğersem onun sesiymiş. Allah Allah niye düştü ki şimdi bu?

...bir sürü arkadaşımı gördüm, heycanlandım lan :2:

Son düzenleme:

Cellatbey

Aktif Üye
7 May 2010
339
265
Burayı nasıl buldum ? Doğrusu ne desem yalan olur tam olarak nasıl bulduğumu hatırlayamıyorum.
Belkide googleye Bakunin yazmış öyle bulmuşumdur.
Çünkü internet ortamında çizgi roman paylaşımında ilk dikkatimi çeken isim Bakunin isimiydi.
Şunuda belirteyim bende bir çeşit unutkanlık sorunu vardır.İsim tarih numara gibi şeyleri asla aklımda tutamam.

Burayı bulmazdan önce adını şimdi bilemeyeceğim bir siteye üye olmuştum.Meğerse tarayıcılar yada tarayanlardan ele geçirenler,kendi aralarında bir site kurmuşlar.kendi aralarında paylaşım yaparlarmış.Öyle üye olan herkese herşeyi vermiyorlarmış.Neyse boş verdim.Baya uzun zamanda bir site arayışına girmedim.
Çünkü; İki sebebim vardı;
1- Bende olupta onlarda olmayan pek fazla birşeyim yoktu.
2- Bende olupta onlarda olmayan kitaplarımda tam gerçek bir koleksiyon değerinde olup,gıcır gıcır okurken kapağı yarım açılarak okunmuş Bazı,Çetin karakoç yayını Tex ciltlerimdi. Ve en önemlisi bu ciltlerim, üzerinde tonlarca eşya olan, yeni bir depo sahibi olup yeni depoya eşyaları aktarma yapmadan,asla ulaşılamayacak bir eski aynalı tahta sandıkta idi. (Hani eskiden ortası aynalı kenarları kadife işlemeli teneke kaplı sandıklar vardıya onlardan) Yani istesemde o Tex ciltlerine ulaşamazdım.Halende ulaşamıyorum.

Bu iki sebepten dolayı o siteyi boş verdim.
Aradan baya zaman geçti,ne oldu nasıl olduysa oldu buraya rastladım.

Üye olunuyordu.
Fakat, Önce üye edip sonra sırt dönmüyorlardı.
Biliyorlardı.
Neyimi ?
Biliyorlardı;Çizgi roman okumanın hatta okumaktan daha ziyade sahip olmanın bir tutku olduğunu.
Biliyorlardı;Çizgi roman tutkunları ne kadar çok olursa,çizgi romanların o kadar yaşam şansı olduğunu.
Biliyorlardı; Her çizgi romanı tutkununun elinde taranabilecek kitap olmayabileceğini.
Biliyorlardı; Tutkun tutkuna elinde olanı karşılıksız sunabilirse gerçek tutkunluk yüce ruhuna sahip olunacağını.
Biliyorlardı; O kendi aralarında paylaşım amaçlayanlarında,kendilerinde olmayanı buradan kolayca alıp gideceklerini.Fakat olsundu.Bizim için mahsuru yoktu.Çünkü burası gerçek tutkunların mekanıydı.Gerçek tutkunlar bencillik yapmazdı.İşte bunları biliyorlardı.

Tüm samimiyetimle söylüyorumki.
Elimdeki,kendimin bile okurken kapağını yarımın yarısı açarak okuduğum kitapları,ulaşım imkanım olsa hiç acımadan tarayıcıya bu site için yatıracaktım. Fakat zaman içinde zaten dostlar pek çoğunu yüklediler artık onların önemi kalmadı.
Tüm samimiyetimle söylüyorumki;
Daima burada olmayıp bende olan birşey varmı diye baktım. Bir iki altın seri sayısından öteye bu siteye hiç bir katkım olmadı.
Tüm samimiyetimle söylüyorumki;
Katkım olmadığından dolayı utanmamam gerektiğini biliyorum.
Ancak ben yinede, bu siteye katkım olmadığından utanıyorum.

Dostlar,büyüklerim,küçüklerim.
Hepiniz hakkınızı helal edin.
Bakunin kardeşim.Özellikle senin emeğinde, payında, hakkında hepimizin üzerinde hakkın var.
Sende hepimize helal et.

Saygılar.

Not: Beni bilgisayardan anlıyor zannederler halbuki benim bilgisayardaki alanım sadece basit birkaç alandadır. Donanım arızası olmadıkça servislere muhtaç olmayacak kadarlık bilgisayar bilgim vardır.
İnternet işlerinden hiçmi hiç anlamam. İlk girdiğimde dostların kendini tanıttığı bir ankete rastladım.Bir daha aradım aradım bulamadım.Şimdide buraya yazıyorum. 52 Yaşındayım,Adım Ali O yazıyı bulursam orayada yazarım bulamazsam kusura bakmayın buraya yazıvermiş olayım.

Ben tam bir internet cahiliyimdir.
Forum işlerinden nerelere ne yapılacağından falan anlamam.Hatta şöyle söylersem daha iyi anlarsınız.Herkesin bildiği o facebuk tiviter mesenger gibi şeylerden hiç bilmem.

.

cagataykhan

Süper Üye
13 Mar 2010
572
1,302
yıllar önce Kara Murat alırdım. Babamın işi nedeniyle bazen Kara Murat alamadığımız yerlerde yaşamak zorunda kaldık. Yıllar sonra internet icad oldu ve ardından forumlar. derken ben yine kara Murat ararken bu siteyi buldum. Heyecanla kaçırdığım sayıları indirdim. Farkettim ki ben hala o eksik maceralardaymışım. Sonra kendimi borçlu hissederek ben de taramaya başladım.Sırf bunun için tarayıcı aldım.''nkerdemir'' kardeşimizin bahsettiği isteyle de geçenlerde benzer bir sorun yaşadım. Hatta palio 68 nikli bir şahıs bizim siteden yazımı alıntılayıp orada paylaştı, filan. Neyse olayı unuttum bile. Ancak hala şu konuda şaşkınım: Hiçbirimiz bu çizgiromanları ne çizdik ne boyadık. Taramaktan ve bir zamanlar sahip olmuş olmaktan başka da bir artımız yok.(küçümsemek için söylemiyorum)Ortam sanal, hemen hiç kimse gerçek adı ve fotoğrafıyla burada bulunmuyorken, ve de kimsenin paylaşmaktan ötürü cebine bir şey girmiyorken ve paylaşılan çr'ler yüzlerce kişinin elinde tarihin tozlu raflarına terkedilmişken birilerinin böyle bir ortam sayesinde anılarımızı canlandırmasının ne sahiplenilecek ne de kıskanılacak bir tarafının olmaması lazım. Keşke tarama zahmeti ve zaman sorunu da olmasa ve elimizde ne varsa çr sevenlerin evlerinin bacalarından atabilsek.Kimin emeğini kimden kıskanıyor bu tipler? Anlamak mümkün değil. Çok komik buluyorum. zaten buradaki pekçok kişiyi de yine oralarda da görmek mümkün. Bu normal de. Ama ne hikmetse orada olan oralı, burada olan buralı oluyor. Neyse bence bu iş gönül işidir, paylaşım esastır, gönlünü kıskanan varsa da gitsin kendini taşlara vursun. Buradaki herkesi çocukluk arkadaşlarımmış gibi seviyorum. Selam ve saygılar.

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
517
102
bir zamanlar wtfrm vardı bu forumdaki ve diğer vipli forumdaki arkadaşların çoğu ordaydı,kapandı gitti bende geçen ay tesadüfen bu foruma rastgeldim hele çizgi roman arşivini görünce hazine bulmuş kazmakürek bill den daha çok sevindim ,aynı gün vipli forumuda buldum ama yönetim biçimi herkese uyacak türden değil,bu ben hiç bişey paylaşmam sadece çizgi roman indiririm demek değil ,iyi niyetin olduğu yerde çok şey paylaşılabilir,tabi birikim,materyal vs gerekir.suat yalazın resimlediği bir adet biyografik topal osman çizgi romanım vardı bi bulabilsem bir şekilde tarardım çünkü bu kitabın giresun dışına pek çıktığını sanmıyorum kendi çapında az bulunur bir örnek sayılır.