Samurai Executioner (Cellat Samuray) (Manga, İngilizce) (+18 , Aşırı Şiddet İçerir)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036


Samurai Executioner (Cellat Samuray)

Japonya'da Kubikiri Asa olarak bilinen Samurai Executioner, popüler Lone Wolf and Cub serisini yaratan ekip olan yazar Kazuo Koike ve sanatçı Goseki Kojima tarafından yaratılan 10 ciltlik bir mangadır. Dizi ilk olarak 1972-1976 yılları arasında Japonya'da serileştirildi. Samurai Executioner, Lone Wolf and Cub'dan daha önce geçiyor ve eski serinin ana karakteri ikinci serinin bir bölümünde yer alıyor.

Hikaye feodal Japonya'nın Edo döneminde geçiyor. Oyun, shogun için yeni kılıçları test etmekten sorumlu bir rōnin olan Kubikiri-Asa (kelimenin tam anlamıyla "Boyun kesici Asa", genellikle "Baş Kesen Asaemon" olarak çevrilir) lakaplı Yamada Asaemon etrafında dönüyor. Karakter, 19. yüzyılın başlarına kadar Tokugawa Şogunluğu'na hizmet eden gerçek hayattaki kılıç testçilerine dayanmaktadır. Ayrıca sık sık idamları gerçekleştirmesi için çağrılır.

Hikayelerin çoğu Asaemon'a değil, işi sırasında tanıştığı birkaç kişiye odaklanıyor. Çoğu zaman bunlar, idam ettiği suçluların ölümcül darbeyi almadan önceki son sözleri olarak anlatılan hikayeleridir. Yalnız Kurt ve Cub'ın Ogami Itto'sunda olduğu gibi, bu tür karşılaşmalar çoğu zaman Asa'nın düşünmesine neden oluyor.

Genel Bakış

Her cilt, karakterlerin kendileri kurgusal olsa da, feodal Japonya'nın Edo döneminde geçen tarihsel doğrulukla yazılmıştır.

Büyük ölçüde ilgisiz antoloji hikayelerinden oluşmasına rağmen dizi, 1700'lerde kılıç testçisi görevini üstlenen genç bir rōnin olan Yamada Asaemon'u (Yamada Yoshitsugu olarak da anılır ve Kubikiri Asa lakaplı) konu alır. Asaemon'un hem babasını hem de ilk aşkını öldürdüğü için halk arasında korkunç bir üne sahiptir. Ölümcül hasta adam, halefinin kılıç ustalığını bir seppuku eyleminde test etmek istediğinden, ilkini babasının ısrarı üzerine gerçekleştirdi; ikincisi onun ilk idamıydı: Onu yıllar önce çocukken baştan çıkaran bir suçlu. Bir hükümet görevine sahip olması, önemli bir evin sahibi olması ve normalde kırsal kesimde dolaşmaması nedeniyle rōnin tasvirlerinde alışılmadık bir durumdur. Evlenmeyi ve aile kurmayı reddeder, ancak bir hikayede bir kadınla evlenir ve hemen boşanır, ancak ona her zaman ruhunun karısı olacağını söyler.

Yinelenen karakterler

Sakane Kasajiro, lakaplı Yakalayıcı Kasajiro: "Kıvılcım Şemsiyesi" (Cilt 5: On Parmak, Bir Hayat) hikayesinde tanıtıldı; Tutukladığı kişileri yakalamak için genellikle kanca ve ip kullanan Edo'nun en iyi polislerinden biri. Alt kasttan bir samuray, Asaemon'a bir öğretmen ve meslektaş olarak bakıyor ve Asaemon'a en yakın kişidir. Eski suçlu "Kappa Shinko" ile evli.

Sakane Shinko, lakaplı Kappa Shinko: Kasajiro'nun karısı, adını sırtındaki kappa dövmesinden alıyor. İdam edilen yakuza Yaheiji'nin kızı, polis Kasajiro ile yolları kesişen bir suçludur. Kasajiro, suçluyu ıslah etmek amacıyla Shinko ile evlenmeye karar verdikten sonra Asaemon onu evlat edinir ve düğünde kayınpederinin yerine geçer. Kendisi ve Kasajiro'nun ilişkisi çoğu zaman zehirli olsa da yakınlaşırlar ve Kasajiro polis teşkilatında ona katılır. Asaemon'un yer almadığı tek hikaye olan "Bir Çift Jitte" onlara odaklanıyor.

Yalnız Kurt ve Yavru ile Geçiş

Dizinin ilk çıkışından kısa bir süre sonra yaratıcılar Kazuo Koike ve Goseki Kojima, popüler dizileri Lone Wolf and Cub'da Asaemon'un kaderini tasvir ettiler. Samuray Cellat olaylarından yıllar sonra, Asaemon'a üstleri tarafından Ogami Ittō'yu öldürmesi emredilir ve bu onu zaten Ittō ile savaş halinde olan Yagyū klanıyla çatışmaya sürükler. İki adam buluşur ve kılıçlarını taştan kesilmiş Budist heykelleri üzerinde test etmeyi kabul eder. Ittō kılıcını Asaemon'a saplar, Asaemon'un kılıcını kırar ve ölümüyle sonuçlanır. Ittō, heykellerin üzerine Yagyū tarafından yerleştirilen demir tasmaların olduğunu gözlemliyor, ancak hangi rōnin'i sabote etmeyi amaçladıkları belirsiz. Bu hikaye Dark Horse Comics, Black Wind tarafından yayınlanan beşinci ticari ciltsiz kitapta toplanmıştır. Bir yorumcu, muhtemelen Ogami Ittō'nun orijinal Asaemon'a çok benzer şekilde tasarlanmış olması nedeniyle Asaemon'un bu seride farklı göründüğünü belirtiyor.

Karakter ayrıca Lone Wolf and Cub televizyon dizisinin "Headhunter Asaemon" bölümünde aktör Gō Wakabayashi tarafından canlandırılmıştır.

Yayın

Toplam 54 hikaye var. Dizinin Dana Lewis ve Marc Miyake tarafından yapılan İngilizce çevirisi, 2004'ten 2006'ya kadar Amerika Birleşik Devletleri'nde Dark Horse Comics tarafından yayınlandı. Her cildin arkasında, eşdeğer bir kelime olmadığı için İngilizceye çevrilmemiş Japonca terimler sözlüğü bulunmaktadır.

2014 yılında Dark Horse, hikayeleri dört büyük formatlı "Omnibus" ciltte toplayarak seriyi yeniden yayınladı.

Ciltlerin listesi

On cilt aşağıdaki gibidir (Dark Horse Comics'ten İngilizce olarak):

When the Demon Knife Weeps - Şeytan Bıçağı Ağladığında

Two Bodies, Two Minds - İki Beden, İki Zihin

The Hell Stick - Cehennem Çubuğu

Portrait of Death - Ölüm Portresi

Ten Fingers, One Life - On Parmak, Bir Hayat

Shinko the Kappa - Kappa Shinko

The Bamboo Splitter - Bambu Bölücü

The Death Sign of Spring - Baharın Ölüm İşareti

Facing Life and Death - Yaşam ve Ölümle Yüzleşmek

A Couple of Jitte - Bir Çift Jitte
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036







Samuray Cellat, Cilt. 1: Şeytan Bıçağı Ağladığında

Yalnız Kurt ve Yavru'nun yaratıcılarından Samuray Cellat geliyor.

Bu doğru!

Efsanevi ronin destanının öncüsünü çok az kişi biliyor ancak Koike ve Kojima, Itto Ogami'yi yaratmadan önce, Yalnız Kurt okuyucularının daha çok Decapitator Asaemon olarak tanıdığı Kubikiri Asa'yı yarattılar.

O, şogun için kılıçları test etme göreviyle görevlendirilen Onibocho kılıcının taşıyıcısı Itto ile eşitti. Shogun Cellat, baş kesen kişinin Yalnız Kurt'la yaptığı ölümcül düellodan önceki hayatını konu alıyor.

Yalnız Kurt ve Yavrusunu dünyadaki en popüler ve etkili çizgi romanlardan biri yapan örnek sanat ve hikaye anlatımıyla birleşen aynı efsanevi dramayı, çılgın aksiyonu ve metanetli samuray duruşunu bekleyin!
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036






Samuray Cellat, Cilt. 2: İki Beden, İki Zihin

Hapishane dünyasında çok az iyi hikaye vardır ve bu, Shogun yönetimindeki baş kesici ve usta samuray Kubikiri Asa'nın dünyasıdır.

İntikam, açgözlülük ve şiddet dolu bir dünya. Ahlaksızlık ve günahlarla dolu bir dünya. Bir adam aklını başında tutabilirse her şeyi yoluna koyabilir.

Bu, aşırı boyutlarda, geleneklere dayalı ve gaddar amaçlara yönelik kılıç eğitiminin, kan nehirlerinin, acı verici çığlıkların, esaretin, işkencenin ve insan başarısızlığında yaygın olan kötülüğün hikayesidir.

Uluslararası manga ortamının kanıtlanmış ustaları tarafından hazırlanan Samurai Cellat, karanlığın ve ateşin, ince çizgilerin ve insanlığın gerilemesi karşısında ince bir adamın şok edici bir birleşimidir.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036







Samuray Cellat, Cilt. 3: Cehennem Çubuğu

Yalnız Kurt ve Yavru'nun okurları öyle yüksek onurlu bir samuray tanıdılar ki, o sadece gerçekleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda keyif alıyor ve aslında temel günlük görevleri öğreniyordu.

Odun kesmek, yemek pişirmek. Bu, feodal Japonya'da bir samurayın yapacağı bir şey değildi.

Aynı insan unsurları, Samurai Cellat'ın ana karakteri Kubikiri Asa'da da açıkça görülüyor. Her ne kadar görevi aynı insanların çoğunu kafalarından ayırmak olsa da, o bir halk adamıdır.

Ancak bu ciltte, hem Asa'nın hem de etrafındakilerin inanılmaz silah becerilerine ilişkin üç muhteşem hikayeyi ele alıyor.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036







Samuray Cellat, Cilt. 4: Ölüm Portresi

Samuray onuru, aşağılık şiddet ve kafa kesme kanının çılgın bir karışımı olan Samurai Cellat, cesareti zayıf olanlara göre değil. Kanlı ve yürekli suç dramasını, tarihi kurguyu ve acımasız aksiyonu sevenler için bu tam size göre.

Size Yalnız Kurt ve Yavru'yu getiren adamlar aynı zamanda Edo'daki suçluların kafalarının kesilmesi korkusunu aşılayarak barışın korunmasına yardımcı olan genç ronin samuray Kubikiri Asa'yı da yarattı.

Ancak bu her zaman işe yaramıyor ve bu yüzden de işe yaraması gerekiyor.

Fışkıran kanla, hızlı tempolu samuray kılıcıyla ve insanın yozlaşmasından kaynaklanan dramayla dolu olan Samurai Executioner, başka hiçbir klasik mangaya benzemez.[/B]​
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036








Samuray Cellat, Cilt. 5: On Parmak, Bir Hayat

Yalnız Kurt ve Yavru ve Koike ile Kojima'nın kenar çubuğu hikayesi Samurai Cellat (Japonya'da Kubikiri Asa olarak bilinir) arasındaki çarpıcı benzerlikler, her iki serinin baş karakterlerinin havalı tavrında, asi onurunda ve soğukkanlı bushido'sunda açıkça görülüyor, ancak okuyucular bu hikayeden memnun kalacaklar.

Samurai Cellat'ta Edo dönemi samuray ruhunun yepyeni bir türü.

Polisiye kurgunun çekirdeğine sıkı sıkıya sarılmış olarak, sert ve şiddet içeren bir suç dünyasına ve ona karşı olan güçlere giriyoruz.

Bu ciltte, suçluların idama giden hayatlarıyla ilgili birkaç başlangıç öyküsünden sonra, iki Edo dönemi polis memuruyla tanışıyoruz ve onların kurnaz suçluları yakalamaya yönelik özel yöntemlerini araştırıyor.

Daha sonra, Koike'nin imzasını taşıyan tarzda, cilt psikopat bir katil ve onun meşakkatli ve şiddetli sonuyla bitiyor.

Sanki bir tarih dersi, sanat eğitimi ve duygusallık hissi, hepsi tek bir fantastik dizide toplanmış gibi.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036








Samuray Cellat, Cilt. 6: Kappa Shinko

Samurai Cellat'ın sabırlı Bushido dünyası uçan, bedensiz kafalar ve tuhaf olaylarla doludur. Ve bu cilt bir istisna değildir. Her zaman suçlar ve ardından gelen cezalar ve bol miktarda kan fışkırması hikayeleri vardır, ancak bu kitap büyüleyecek ve birkaç gülümsemeye neden olacak bir hikaye vaat ediyor.

Sırtında kaplumbağaya benzeyen bir iblis dövmesi olan ve eşi benzeri olmayan bir yüzme yeteneğine sahip gizemli bir kadın, Edo'nun çevresindeki adamların silahlarını çalıyor. Egoları yaralıyor ve birçok soruna neden oluyor.

Asa'nın elbette gizemin cevabı var.

Ve sürpriz bir şekilde, daha önce tanıştığımız bir samuray polisi sonunda kadını yakalıyor ve bunu oldukça erotik bir şekilde yapıyor.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036








Samuray Cellat, Cilt. 7: Bambu Bölücü

Samurai Cellat kendi suç ve ceza, onur ve bushido dünyasına doğru ilerlemeye devam ederken, Edo dönemi adaletindeki karakterler ve durumlar hakkında daha fazla şey öğrenmeye başlıyoruz.

Shogun'un başını kesen Kubikiri Asa'yı ve onun metanetli yaşamını öğreniyoruz.

Bu adamın neşesiz varoluşu, çocukluğundaki geçmişine ve bunların bugününe nasıl yansıdığına dair hikayelerle destekleniyor. Ama aynı zamanda dönemin barış görevlileri hakkında da daha çok şey öğreniyoruz.

Özellikle, kancalı bir ipi ve zincirli sopayı büyük bir beceriyle kullanan büyüleyici genç adam "Yakalayıcı Kasajiro" karakteri var.

Biri nesiller boyunca suçluluk duygusu taşıyan, diğeri ise genç bir geyiğin saflığını taşıyan bu iki karakter, acı, ölüm ve tuhaf tuhaflıklarla dolu bir dünyaya tuhaf bir şefkat katıyor.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036






Samuray Cellat, Cilt. 8: Baharın Ölüm İşareti

Bahar, yeniden doğuşun ya da yeni yaşamın ortaya çıktığı bir mevsim, sevilen çiçeklerin ve hoş kokuların zamanıdır.

Ancak Kubikira Asa için bahar keyfi diye bir şey yok. Lone Wolf ve Cub'ın yaratıcıları Koike ve Kojima'nın Edo dönemi samuray suç draması, iğrenç suç ve gayretli, kanlı adalet yolunda ilerlemeye devam ediyor.

Bahar masumlara gelebilir ama Asa'nın kılıcı karşısında başlarını kaybetmeye mahkum olanlar için bu, sonları olacak.[/B]​
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036







Samuray Cellat, Cilt. 9: Yaşam ve Ölümle Yüzleşmek

Shogun'un kılıcını test etmek ve mahkumların kafalarını kesmekle görevlendirilen bir samuray olan Kubikiri Asa gibi metanetli bir ronin için ölümden önceki an büyük önem taşır.

Bu nedenle Asa, idam edilmek üzere olanların hikayelerini sık sık dinleyecek ve maalesef iftiraya uğrayan bu mahkumların hayatlarına saygı gösterecek.

Bazen korkutucu, çoğu zaman ilginç ve bazen de çok tatlı; farklı yaşam alanlarından insanların, bushido ve kılıç ustalığının en iyi ustalarından birinin elinde aynı acımasız ama zarif sonla nasıl karşılaşabileceğini gösteriyor.

Samurai Cellat, bu insanların hikayelerini onurlu, çok yetenekli bir ronin olan Asa'nın bakış açısından anlatıyor.
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,036







Samuray Cellat, Cilt. 10: Bir Çift Jitte

Bu, Samurai Cellat'ın son cildidir ve önceki dokuz cilt gibi, sonuncusu da hayatın değişen iyi şans ve kötü durum gelgitlerinin bir birleşimidir.

Bir zamanlar samuray polislerinin silahlarını çalan kadının kendisi de polis oluyor.

Çok eski zamanlardaki cinsiyet mücadelelerinin hikayesi.

Bu arada suçlular başlarını kesen Asa'ya kaptırmaya devam ediyor.

Ancak bir suçlu, en sevdiğimiz kahramana zarar verebilecek bir şeyi geride bırakabilir.
 
Üst