Robert Miles - Children (1995)

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,737
14,655
iskenderun-Hatay
sin_miles_robert-children5.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,839
39,431
İstanbul
Bu parça ile birden, Barışgücü askeri olarak görev yaptığım Bosna katliamı yıllarına gittim. :( Allah'tan dileğim artık yeryüzünün hiç bir bölgesinde savaşlar ve gözyaşları olmasın. Barış meleği Rachel Corrie'nin de dediği gibi "Çocuklar ölmesinler, şeker de yiyebilsinler.."

NOT: Sanatçı bu eserini, o yıllarda Bosna Hersek'te devam eden vahşette hayatını kaybeden çocuklara ithaf etmiştir.

Son düzenleme:

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,737
14,655
iskenderun-Hatay
Bu parça ile birden, Barışgücü askeri olarak görev yaptığım Bosna katliamı yıllarına gittim. :( Allah'tan dileğim artık yeryüzünün hiç bir bölgesinde savaşlar ve gözyaşları olmasın. Barış meleği Rachel Corrie'nin de dediği gibi "Çocuklar ölmesinler, şeker de yiyebilsinler.."

NOT: Sanatçı bu eserini, o yıllarda Bosna Hersek'te devam eden vahşette hayatını kaybeden çocuklara ithaf etmiştir.
Temennilerinize katılıyorum, bilgilendirme için teşekkürler..

Moderatör tarafında düzenlendi:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
361
denizci
Harika müzik, çok teşekkürler İskenderunlu üstadım.

Kız Çocuğu

Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiroşima'da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiç bir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
kâğıt gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.

Nazım Hikmet - 1956

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,839
39,431
İstanbul
Harika müzik, çok teşekkürler İskenderunlu üstadım.

Kız Çocuğu

Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.

Hiroşima'da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.

Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.

Benim sizden kendim için
hiç bir şey istediğim yok.
Şeker bile yiyemez ki
kâğıt gibi yanan çocuk.

Çalıyorum kapınızı,
teyze, amca, bir imza ver.
Çocuklar öldürülmesin
şeker de yiyebilsinler.

Nazım Hikmet - 1956

Bu sözün Nazım Hikmet'in şiirinde geçtiğini de biliyorum ama Rachel'in belki bilerek, belki de bilmeyerek küçük yaştayken böyle bir söz sarf etmesini daha manidar bulduğumdan ötürü, onun deyişini paylaşıverdim. Bu güzel şiiri bizle paylaştığınız için teşekkürler...

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,839
39,431
İstanbul
ALINTIDIR...
"Children" adlı parçasıyla 90'lara damgasını vuran İtalyan DJ Robert Miles hayatını kaybetti. BBC'nin haberine göre, kısa süre önce rahatsızlanan 47 yaşındaki Miles, İspanya'da İbiza Adası'nda yaşamını yitirdi. İngiliz DJ Pete Tong, Miles'ın ölüm haberini sosyal medya hesabından "Robert Miles'ın vefatını duymuş olmaktan hüzün duyuyorum. Huzur içinde uyu. Müziğin için teşekkürler." mesajıyla duyurdu.İtalyan bir ailenin oğlu olarak 3 Kasım 1969'da İsviçre'de doğan Miles, 1995 yılında piyasaya sürdüğü "Children" adlı parçasıyla müzik listelerinde üst sıralara yükselmişti.Miles, 1997'de "en iyi uluslararası çıkış" ile Brit ödülünü almıştı.

Kaynak: AA (10 Mayıs 2017)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,839
39,431
İstanbul
Henüz 47 yaşında aramızdan ayrılan ve Dünya Barış Gönüllüsü olan bu güzel insanı; daima sevgi, saygı ve özlem ile anacağım. Eminim ki o dönem yıkıcı savaşı yaşayan tüm Bosnalı çocuklar da unutmayacaktır. Toprağı bol olsun. (RIP)

18403068_10203406545321913_7531860857321211562_n.jpg